Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-11-15

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Λευκωσία,Κύπρος,15/11/1998 (ΚΥΠΕ) Η υποβολή υποψηφιοτήτων για κομμάτικά αξιώματα στο Δημοκρατικό Κόμμα, η σύλληψη και οι εκδηλώσεις για απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτσαλάν, οι νέες τουρκικές απειλές αναφορικά με τους S300, καθώς και δημοσκόπηση αξιολόγησης πολιτικών ηγετών και στελεχών, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" έχει κύριο τίτλο "Εμφανή τα προβλήματα του ΔΗΚΟ ακόμη και μέσα από τη διεκδίκηση αξιωμάτων" και γράφει ότι η φτώχεια στην ύπαρξη παραδοσιακών ή ευρύτατα αποδεχτών στελεχών πρώτης σειράς μετά την αποχώρηση, μεταξύ άλλων, Ντίνου Μιχαηλίδη, Αλέξη Γαλανού και Κύπρου Χρυσοστομίδη, απεικονίζεται και στην υποβολή υποψηφιοτήτων για το Εκλογικό Συνέδριο του κόμματος στις 22 Νοεμβρίου. Αλλού προβάλλει τις απειλές του υπαρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για σύγκρουση σε περίπτωση που οι ρωσικοί πύραυλοι S300 εγκατασταθούν στο νησί.

"Η Μάχη" κάτω από τον τίτλο "Σπόντες Σπύρου κατά του Τάσσου" αναφέρεται σε ακήρυχτο πόλεμο υποστηρικτών του Προέδρου και του Κοινοβουλευτικού Εκπροσωπου του ΔΗΚΟ Σπύρου Κυπριανού και Τάσσου Παπαδόπουλου, που όπως σημειώνει, ξέσπασε μετά την υποβολή υποψηφιοτήτων για τα ανώτατα αξιώματα του ΔΗΚΟ. Σε άλλη "αποκλειστική", όπως αναφέρει, είδηση, γράφει ότι τις πληροφορίες που οδήγησαν στην ανεύρεση των εικόνων που είχαν κλαπεί από τον Ιερό Ναό Περιστερώνας έδωσε στην Αστυνομία ο ισοβίτης κατάδικος, Αλ Καπόνε.

"Η Σημερινή" προβάλλει την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Κληρίδη στην Αθήνα και τη συνάντησή του με τον Ελληνα Πρωθυπουργό κάτω από τον τίτλο "Υπό τη σκιά των πυραύλων η σύσκεψη Αθηνών" και σημειώνει ότι δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει νέο κύκλο εξελίξεων. Αλλού επικαλείται απόρρητη δημοσκόπηση που αναλύει την αξιολόγηση και αποδοχή από το εκλογικό σώμα όχι μόνο των κομμάτων και των αρχηγών τους αλλά και βασικών κομματικών στελεχών και γράφει ότι αποκαλύπτει ανατροπές στην ιεραρχία αρκετών κομμάτων.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο του "Αδυσώπητες πιέσεις για τους πυραύλους" γράφει ότι όπως εκτιμούν διπλωματικές πηγές ογκούνται τόσο οι δυσκολίες όσο και τα εμπόδια που θα παρεμβάλουν διάφορες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες στις διαπραγματεύσεις με την Κυπριακή Δημοκρατία για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Σε άλλο σημείο γράφει ότι από τη γνώμη του Γενικού Εισαγγελέα θα εξαρτηθεί κατά πόσο τα παιδιά από Κυπρία μητέρα και αλλοδαπό πατέρα θα αποκτούν αυτόματα και την κυπριακή ιθαγένεια, εισήγηση που κατάθεσε η βουλευτής Αντρούλα Βασιλείου.

Η "Χαραυγή" προβάλλει τις εκδηλώσεις για απελευθέρωση του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλλάχ Οτσαλάν κάτω από τον τίτλο "Ελευθερία στον Οτσαλάν" και σημειώνει ότι το ΑΚΕΛ αντιδρώντας άμεσα και εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπαράστασή του προς τους Κούρδους προέβη χθες σε διάβημα προς τον Ιταλό Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Δικαιοσύνης της χώρας ζητώντας την απελευθέρωση και παραχώρηση πολιτικού ασύλου στον Κούρδο ηγέτη. Αλλού γράφει ότι "πραγματικό κόλαφο" αποτελεί για τον Πρόεδρο Κληρίδη και την κυβέρνησή του πρόσφατη δημοσκόπηση, σύμφωνα με την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν εξασφαλίζει έγκριση της πολιτικής του ούτε από το 50% των πολιτών.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" έχει τίτλο "Μην δοκιμάζεται την υπομονή μας" και αναφέρεται στις προειδοποιήσεις του υπαρχηγού του τουρκικού επιτελείου Χίλμι Οζκόκ ο οποίος βρίσκεται στα κατεχόμενα για τις εκδηλώσεις που γίνοντια με αφορμή τη συμπλήρωση 15 χρόνων από την παράνομη ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Αλλού γράφει ότι παρά την αυξανόμενη ένταση στην περιοχή οι Κύπριοι συνεχίζουν να ταξιδεύουν στο Ισραήλ, σύμφωνα με τουριστικούς αντιπροσώπους.

(ΚΥΠΕ/ΜΧ/ΜΚ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 15 November 1998 - 10:24:06 UTC