Download Greek Fonts & Instructions for your computer Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 98-11-16

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Λευκωσία,Κύπρος,16/11/1998 (ΚΥΠΕ) Η επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Απόστολου Κακλαμάνη στην Κύπρο, ο φόνος 28χρονου στο Καντού της Λεμεσού, η ανανέωση του διατάγματος κράτησης των δύο Ισραηλινών, και τα σενάρια γύρω από τους πυραύλους S300 προβάλλονται από το σημερικό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Φόνος από τον υπόκοσμο χθες στο Καντού", γράφει ότι με διαφορές μεταξύ των ατόμων του υποκόσμου που αφορούν ναρκωτικά, αποδίδει τα κίνητρα της δολοφονίας του Μαρίνου Σπύρου, 28 ετών, η αστυνομία. Αλλού γράφει ότι για άλλες πέντε ημέρες ανανέωσε χθες το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας το διάταγμα κράτησης των δύο Ισραηλινών, που κρατούνται ως ύποπτοι για υπόθεση κατασκοπείας εις βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το "Θάρρος" με κύριο τίτλο "Να αναβληθεί η εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων S300" γράφει ότι η ελληνική κυβέρνηση, διά του Υπουργού Εξωτερικών, Θεόδωρου Πάγκαλου, προτρέπει πλέον επίσημα την κυπριακή κυβέρνηση ν' αναβληθεί η εγκατάσταση των ρωσικών πυραύλων. Αλλού γράφει ότι τη θέση ότι το "πήγαινε έλα" της εκπροσώπου του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο, Αν Χέρκους, δεν μπορεί να συνεχιστεί επ' άπειρον, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Γλαύκος Κληρίδης.

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Ενέδρα Θανάτου με θύμα 25χρονο" γράφει ότι σταματημό δεν έχουν οι δολοφονίες στη Λεμεσό, προσθέτοντας ότι εκεί που πάνε όλοι να πιστέψουν ότι τα συνδικάτα του εγκλήματος ανέστειλαν την αιματηρή δράση τους, ξαναμιλούν τα όπλα. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με παγκύπρια δημοσκόπηση, η πλειοψηφία του κυπριακού λαού, ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης, πιστεύει ότι ο Πρόεδρος Κληρίδης θα πρέπει να παραιτηθεί, σε περίπτωση που θα ματαιωθεί η έλευση των πυραύλων S300.

Ο "Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Η Αγκυρα μεθοδεύει κλιμάκωση εντάσεων" γράφει ότι παρά την πολιτική κρίση στην Τουρκία και το αβέβαιο μέλλον της κυβέρνησης Γιλμάζ, η Αγκυρα επιδιώκει κλιμάκωση των εντάσεων στην Κύπρο σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο και ότι αρχίζει σήμερα η μεγάλη άσκηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων "Ταύρος", η οποία θα περιλάβει και την κατεχόμενη Κύπρο. Αλλού γράφει ότι για παντελή αδιαφορία, αλλά και υποκρισία επέκρινε τους ξένους ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Απόστολος Κακλαμάνης που πραγματοποιεί από χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Αναλάβετε τις ευθύνες σας" γράφει ότι με καθιστικές εκδηλώσεις στελεχών και μελών του λαϊκού κινήματος, έξω από τις πρεσβείες των πέντε χωρών μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας, το ΑΚΕΛ κατάγγειλε χθες τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή τμήματος της Κύπρου καθώς και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους. Αλλού γράει ότι μια απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για τα άχρηστα μηχανέλαια πήρε έξι χρόνια για να τροχιοδρομηθεί ώστε να χρειαστεί άλλη απόφαση Υπουργικό για το πρώτο μέτρο αντιμετώπισης του προβλήματος.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 16 November 1998 - 7:24:07 UTC