Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-01-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,11/01/1999 (ΚΥΠΕ) Τα θέματα που προβάλλουν πρωτοσέλιδα σήμερα οι εφημερίδες αφορούν την επανέναρξη των συνομιλιών της εκπροσώπου του ΟΗΕ στην Κύπρο, πληροφορίες για ίδρυση δύναμης του ΝΑΤΟ που θα αναλάβει την άμυνα της Κύπρου, το θάνατο δύο αδελφών από διαρροή υγραερίου στο Μαρώνι και τον άγριο φόνο κωφάλαλου στο Κοιλάνι.

Η "Αλήθεια", υπό τον τίτλο "Νατοϊκή δύναμη", γράφει ότι μέσα στις προσεχείς βδομάδες αναμένεται ότι θα αναπτυχθεί νέα αμερικανική πρωτοβουλία με στόχο την ελληνοτουρκική προσέγγιση και την ανανέωση του διακοινοτικού διαλόγου, με ορίζοντα τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, που είναι προγραμματισμένη για τον προσεχή Απρίλιο. Γράφει, επίσης, ότι διαπράχθηκε χθες στο Κοιλάνι άγρια δολοφονία του κωφάλαλου Τάκη Ονησιφόρου, 64 χρόνων, πατέρα τεσσάρων παιδιών.

Το "Θάρρος", υπό τον τίτλο "Μαζί στη ζωή και στο θάνατο", αναφέρεται στη φοβερή τραγωδία χθες στο Μαρώνι, όπου βρήκαν το θάνατο τα αδέλφια Σταύρος και Γεώργιος Θεοδώρου, 61 και 59 χρόνων αντίστοιχα, πιθανώς από διαρροή υγραερίου. Οι σύζυγοί τους βρίσκονται στο Νοσοκομείο Λάρνακας, η μία σε σοβαρή κατάσταση και η άλλη σε κωματώδη κατάσταση. Γράφει, επίσης, ότι δημιουργείται στην Εθνική Φρουρά Μονάδα Ταχείας Επέμβασης.

Η "Σημερινή", υπό τον τίτλο "Το υγραέριο σκότωσε δύο αδέλφια", αναφέρεται στο θάνατο των δύο αδελφών, τους οποίους βρήκαν κάτοικοι του Μαρωνίου χθες το απόγευμα, όταν παραβίασαν την πόρτα της εξοχικής κατοικίας του Σταύρου Θεοδώρου, αφού μύριζε έντονα υγραέριο. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης έστειλε επιστολές στους 15 της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ζητώντας την ανάληψη πρωτοβουλιών για εφαρμογή των πρόσφατων ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Ο "Φιλελεύθερος", υπό τον τίτλο "Μέτρα εμπιστοσύνης ο στόχος της Χέρκους", γράφει ότι επαναρχίζει σήμερα η διαδικασία του πήγαινε - έλα της εκπροσώπου του ΟΗΕ Αν Χέρκους, με βάση τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η απόφαση για μη έλευση των πυραύλων S300. Γράφει, επίσης, ότι ο 60χρονος Πολύκαρπος Βλάχος παραδόθηκε μόνος του στην Αστυνομία λέγοντας ότι αυτός σκότωσε τον κωφάλαλο βοσκό Τάκη Ονησιφόρου και δίδοντας λεπτομερή περιγραφή του εγκλήματος.

Η "Χαραυγή", υπό τον τίτλο "Ομπρέλα ΝΑΤΟ", γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Χαβιέ Σολάνα θα συζητήσει με την ελληνική Κυβέρνηση την ιδέα σχηματισμού ειδικής δύναμης του ΝΑΤΟ, η οποία να αναλάβει την άμυνα της Κύπρου. Γράφει, επίσης, ότι το ΔΗΚΟ επιμένει στην παραίτηση του Προέδρου Κληρίδη, διότι η απόφαση για ματαίωση της εγκατάστασης των πυραύλων S300 στην Κύπρο αναπρέπει την πολιτική και φιλοσοφία των προεκλογικών δεσμεύσεων του Προέδρου.

(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 11 January 1999 - 7:24:19 UTC