Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-06-06

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,06/06/1999 (ΚΥΠΕ) Οι προσπάθειες για την εφαρμογή της ειρηνευτικής συμφωνίας στη Γιουγκοσλαβία και η συνέχιση των βομβαρδισμών από το ΝΑΤΟ απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο. Προβάλλονται επίσης οι εκλογές στο ΔΗΣΥ για αναδειξη των νέων επαρχιακών ηγεσιών του και οι εκταφές στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Μια μέρα προσθεσμία" γράφει ότι το ΝΑΤΟ ενημέρωσε χθες το γιουγκοσλαβικό στρατό ότι έχει μια μέρα στη διάθεσή του για να αποδείξει ότι αποσύρεται από το Κοσσυφοπέδιο και να σταματήσουνοι βομβαρδισμοί. Σε άλλο σημείο γράφει ότι μεγάλος αριθμός μελών του ΔΗΣΥ κατέρχεται σήμερα στις κάλπες στα έξι επαρχιακά συνέδρια του κόμματος για να εκλέξει τις νέες επαρχιακές ηγεσίες του.

"Η Μάχη" αναφέρεται επίσης πρωτοσέλιδα στη χθεσινή συνάντηση στρατιωτικών του ΝΑΤΟ και της Γιουγκοσλαβίας με στόχο την ειρηνική επίλυση του προβλήματος, κάτω από τον τίτλο "Βόμβες τέρμα από σήμερα". Αλλού, επικαλούμενη πληροφορίες, γράφει ότι η τριμελής διερευνητική επιτροπή που έχει διορίσει το Υπουργείο Εργασίας για τη διαφορά στα ξενοδοχεία θα αρχίσει την εξέταση της υπόθεσης εντός της εβδομάδας.

Ο "Πολίτης" έχει κύριο τίτλο "Αγωνία για την ειρήνη" και γράφει ότι σημειώνεται δυστοκία στην ειρηνευτική διαδικασία για το Κοσσυφοπέδιο. Γράφει επίση ότι οι ΝΑΤΟϊκοί έκαναν ξεκάθαρο πως θα συνεχίσουν τις επιθέσεις μέχρι σήμερα το βράδυ ή αρχές της εβδομάδας. Σε άλλη είδηση αναφέρεται στις εκταφές λειψάνων στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Λακατάμειας και γράφει ότι οι τάφοι εκεί άνοιξαν τουλάχιστον πέντε φορές μέχρι σήμερα.

Η "Σημερινή" με κύριο τίτλο "Υστερία από διοξίνες στα τρόφιμα" γράφει ότι η υπόθεση με τα τοξικά τρόφιμα στο Βέλγιο φαίνεται να έχει προσλάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ειδικότερα στην Ευρώπη, αφού ολοένα και περισσότερα προϊόντα εντοπίζονται να είναι ακατάλληλα και επικίνδυνα για την υγεία. Αλλού γράφει ότι οι λιμενεργάτες του λιμανιού Λάρνακας αποφάσισαν να κατέλθουν σε απεργία διαρκείας από αύριο Δευτέρα.

"Ο Φιλελεύθερος" αναφέρεται στην έναρξη διαπράγματεύσεων για το Κυπριακό και υπό τον τίτλο "Θα καταθέσουν τρεις χάρτες για το εδαφικό" γράφει ότι ο κάθε χάρτης θ' αντιστοιχεί προς εναλλακτικές ιδέες οι οποίες ήδη καταρτίζονται για τις άλλες ουσιώδεις πτυχές και ειδικότερα τις συνταγματικές δομές, τη νομή εξουσιών και για τη διευθέτηση του προσφυγικού. Αλλού γράφει ότι παρά την έντονη επιθυμία της Κύπρου για υπογραφή συμφωνίας στρατιωτικής και τεχνικής συνεργασίας με τη Νότιο Αφρική, δεν υπήρξε προς το παρόν η ανάλογη ανταπόκριση από πλευράς της κυβέρνησης της χώρας αυτής.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Φραγμός στη βαρβαρότητα" γράφει ότι η φωνή του κυπριακού λαού για τερματισμό των βομβαρδισμών κατά της Γιουγκοσλαβίας θα ακουστεί αύριο στεντόρεια ακόμη μια φορά από την ιστορική Πλατεία Ελευθερίας. Αλλού γράφει ότι οι Συντεχνίες Οικοδόμων ΠΕΟ και ΣΕΚ αποφάσισαν να διοργανώσουν πορεία διαμαρτυρίας των οικοδόμων στη Λευκωσία την ερχόμενη Τρίτη και αναφέρει ότι το ποτήρι της υπομονής των οικοδόμων ξεχείλισε λόγω της αυξανόμενης ανεργίας, της παράνομης απασχόλησης αλλοδαπών και της ανοχής των εργοδοτών από την κυβέρνηση.

Η αγγλόφωνη "Sunday Mail" προβάλλει τον χαιρετισμό του του Υπουργού Γεωργίας και Περιβάλλοντος, Κώστα Θεμιστοκλέους, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος ο οποίος κάλεσε για μια συνολική πολιτική για την ανακύκλωση. Αλλού γράφει ότι επέστρεψαν στην Κρήτη τα μέλη της Εθνικής Φρουράς που βοηθούν στην εγκατάσταση των πυράυλων S300 στο νησί μετά από μερικές βδομάδες παραμονής του στην Κύπρο με άδεια.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΜΧ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 6 June 1999 - 8:24:15 UTC