Browse through our Interesting Nodes on Religion in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-08-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,29/08/1999 (ΚΥΠΕ) Τα εσωκομματικά του Δημοκρατικού Συναγερμού και κυρίως η αντιπαράθεση του Προέδρου του Κόμματος Νίκου Αναστασιάδη με τον Πρόδρομο Προδρόμου και δηλώσεις άλλων πολιτικών ηγετών για το ίδιο θέμα, καθώς και για το θέμα του ανασχηματισμού, η παρέμβαση του βουλευτή Χρίστου Πουργουρίδη για εξομάλυνση της κατάστασης και δημοσκόπηση για την εικόνα της νέας κυβέρνησης, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" κάτω από τον τίτλο "Υποπτα τα κίνητρα της μόνιμης διαφωνίας των Συλλούρη - Προδρόμου", γράφει ότι απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της "Σημερινής" περί "αυταρχικότητας και κόψιμο κεφαλιών", ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε ότι δεν θέλει να προχωρήσει σε αποπομπή των Δημήτρη Συλλούρη και Προδρόμου. Σε άλλο σημείο γράφει ότι ο βουλευτής Χρίστος Πουργουρίδης υποστηρίζει τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και παρενέβη με δήλωσή του για εξομάλυνση της κατάστασης.

"Η Μάχη" υπό τον τίτλο "Ομηρικοί καυγάδες" γράφει ότι κάθε Κυριακή οι δημόσιοι κήποι της Λευκωσίας μετατρέπονται σε κέντρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ Ινδών και Πακιστανών που βρίσκονται στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι "αστυνομικός, ο οποίος φέρεται να διατηρούσε χαρτοπακτική λέσχη και εναντίον του οποίου κινήθηκε πειθαρχική 0διαδικασία για το εν λόγω θέμα, βρέθηκε ως εκ θαύματος να έχει προβιβαστεί σε αναπληρωτή λοχία".

Ο "Πολίτης" κάτω από τον τίτλο "Δημόσιος αποκεφαλισμός" γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης "σε μια πρωτοφανή ενέργεια, συνέχεια της κόντρας που εξελίσσεται τις τελευταίες μέρες με αφορμή τον ανασχηματισμό, ανακοίνωσε χθες σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι αποφάσισε να διώξει από το Πολιτικό Γραφείο του ΔΗΣΥ" τον Πρόδρομο Προδρόμου. Σε άλλο σημείο γράφει ότι πραγματοποιείται στην Κύπρο "εισβολή" Μορμόνων, οι οποίοι έχουν ύποπτες δραστηριότητες, έρχονται από την Αμερική και μπαινοβγαίνουν στα κατεχόμενα.

"Η Σημερινή" υπό τον τίτλο "Αποκεφαλισμός" γράφει ότι "η Εκκλησία τιμά σήμερα τον Αποκεφαλισμό του Τιμίου Προδρόμου, αλλά στο ΔΗΣΥ ο αποκεφαλισμός του Πρόδρομου Προδρόμου έγινε χθες" και προσθέτει ότι ο Πρόεδρος του Κόμματος "έδωσε το έναυσμα για την κομματική εκκαθάριση των διαφωνούντων με την ηγεσία του κόμματος". Σε άλλο σημείο γράφει ότι σύντομα ο Υπουργός Υγείας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα πυρά των δημοσίων υπαλλήλων, αφού θα αρχίσει στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Εθνικό Σχέδιο Υγείας.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Φόβοι διάσπασης και κινήσεις αποτροπής" γράφει ότι οι πυροσβεστικές παρεμβάσεις στο χώρο του ΔΗΣΥ συνεχίζονται, ενώ εκφράζονται ανησυχίες ότι "για πρώτη φορά το κυβερνών κόμμα βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο διάσπασης". Σε άλλο σημείο παραθέτει τα συμπεράσματα γκάλοπ που διενήργησε εταιρεία για την εφημερίδα, σύμφωνα με τα οποία ένας στους τρεις πολίτες θεωρεί το νέο κυβερνητικό σχήμα χειρότερο από το προηγούμενο, το 18% το θεωρεί καλύτερο και το 46% ότι είναι το ίδιο.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Αναστασιάδης μαινόμενος..." αναφέρει ότι "οι πολιτικοί θεσμοί εξακολουθούν να εξευτελίζονται, ενώ η κρίση στο ΔΗΣΥ παραμένει βαθειά και αγεφύρωτη, με τον Πρόεδρο του Κόμματος Νίκο Αναστασιάδη να εκτοξεύει νέες απειλές για τους διασφωνούντες". Αλλού παραθέτει χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ Βάσου Λυσσαρίδη, ο οποίος διερωτήθηκε "κατά πόσο βρυκολακιάζουν οι ιδέες Γκάλι" και ανέφερε ότι η κυβέρνηση εγκαταλείπει προεκλογικές δεσμεύσεις.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" κάτω από τον τίτλο "Ο Γαλανός ξεσπαθώνει κατά του κακού συστήματος" παραθέτει συνέντευξη του πρόσφατα αποσυρθέντος από την πολιτική ζωή Αλέξη Γαλανού, ο οποίος δηλώνει ότι στην Κύπρο "φαίνεται να έχουμε χάσει την αίσθηση του μέτρου" και μιλά για "δεινοσαύρους" στην πολιτική. Αλλού αναφέρεται στην αντιπαράθεση μεταξύ ΑΚΕΛ και του Διευθυντή του Παρασκευαϊδειου Μεταμοσχευτικού Κέντρου Γιώργου Κυριακίδη, για το θέμα της μεταμόσχευσης νεφρού στο Δημήτρη Χριστόφια στο Λονδίνο αντί στην Κύπρο και σημειώνει ότι η αντιπαράθεση αυτή οξύνεται.

(ΚΥΠΕ/ΓΓ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Sunday, 29 August 1999 - 8:24:21 UTC