Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-10-30

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,30/10/1999 (ΚΥΠΕ) Οι εξελίξεις γύρω από το θέμα της παράνομης παραχώρησης αδειών παραμονής και εργασίας σε αλλοδαπούς, ο διορισμός του Περουβιανού Αλβάρο ντε Σότο στη θέση του Ειδικού Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, τα 30χρονα της ΕΔΕΚ και το θέμα της υπερτιμολόγησης φαρμάκων είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" με κύριο τίτλο "Μόουζες και Γουέστον επιστρέφουν στην Κύπρο" γράφει ότι παρ'όλο που ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος Αλφρεντ Μόουζες είχε δηλώσει κατά την αναχώρησή του από την Κύπρο ότι θα επιστρέψει όταν του το ζητήσουν οι δύο πλευρές, φαίνεται ότι άλλαξε γνώμη και ετοιμάζεται να έρθει και πάλι στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι με επικίνδυνα μειωμένη ρευστότητα ενδέχεται να παραμείνει η κυβέρνηση τέλος του χρόνου, αν στο μεταξύ δεν εγκριθεί από τη Βουλή αίτημα για εξασφάλιση νέου δανείου από το εξωτερικό περίπου 115 εκ. λιρών.

"Η Μάχη" τιτλοφορεί το κύριο της θέμα "27 κατηγορίες κατά Τσαγγαρίδη" και γράφει ότι ελεύθερος είναι από χθες ο επιχειρηματίας Ανδρέας Τσαγγαρίδης αφού προσήχθησαν εναντίον του 27 συνολικά κατηγορίες σχετικά με υποθέσεις για έκδοση βίζας σε αλλοδαπούς. Αλλού γράφει ότι μια νέα αυτοσχέδια βόμβα ανακάλυψε χθες η Αστυνομία στη Λεμεσό, προσθέτοτνας ότι η βόμβα βρέθηκε ύστερα από πληροφορίες σε ανοικτό χώρο, στην οδό Νίκαιας σε πλαστική σακκούλα.

Ο "Πολίτης" με κύριο τίτλο "Εγκλημα σε βάρος ασθενών" γράφει ότι επιπρόσθετα μέτρα στις τιμές των φαρμάκων σπεύδουν να πάρουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ από τη Δευτέρα θα ενταθεί ο έλεγχος που διεξάγουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για να εντοπίσουν τους φαρμακέμπορους που πωλούσαν υπερτιμολογημένα φάρμακα. Αλλού γράφει ότι το διορισμό του Περουβιανού Αλβάρο ντε Σότο από την 1η Νοεμβρίου στη θέση του ειδικού του αντιπροσπώπου γνωστοποίησε χθες στο Συμβούλιο Ασφαλείας ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Αναν.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Απόφαση σοκ" γράφει ότι άναυδους άφησε τους νομικούς κύκλους και την κοινή γνώμη η χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να αφεθεί ελεύθερος ο Λειτουργός Μετανάστευσης Χριστόδουλος Νικολαϊδης διότι η μαρτυρία που επικαλέστηκε η Αστυνομία για την κράτησή του ήταν νεφελώδης. Αλλού γράφει ότι υπό προϋποθέσεις τα κοινοβουλευτικά κόμματα θα δώσουν θετική ψήφο στο νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση για επιβολή τέλους 1% επί χρηματιστηριακών πράξεων.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Ελιγμός για την αναγνώριση" γράφει ότι η τουρκική πλευρά ζητά από την Κυπριακή Δημοκρατία να αυτοκαταργηθεί. Υιοθετώντας τακτική που αποσκοπεί στη δημιουργία εντυπώσεων, αλλά με προφανή επιδίωξη να εξασφαλίσει την αναγνώριση του ψευδοκράτους, Αγκυρα και Ντενκτάς προβαίνουν σε ελιγμούς. Αλλού γράφει ότι δεν θα χάσουν τελικά τη χρονιά οι τρεις μαθητές που κατηγορήθηκαν για επίθεση εναντίον του καθηγητή τους, ενώ τρία διαφορετικά σχολεία τους έχουν ήδη εγγράψει μετά από παρέμβαση του Υπουργείου Παιδείας.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Ελληνικό ΟΧΙ στην Τουρκία" αναφέρεται στη δήλωση του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Θεόδωρου Πάγκαλου ύστερα από συνάντησή του με το ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια ότι με κανένα τρόπο η Ελλάδα δεν θα πρέπει να συναινέσει στην αναγωγή της Τουρκίας σε προς ένταξη χώρα στην ΕΕ στη Σύνοδο του Ελσίνκι. Αλλού αναφέρεται στα 30χρονα της ΕΔΕΚ και στη δήλωση του Πρόεδρου του κομματος Βάσου Λυσσαρίδη ότι "η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ περιθωριοποιεί τους τελικούς επεκτατικούς στόχους της Τουρκίας και υποβοηθεί τη λύση".

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο θέμα της ότι ο Λειτουργός του Τμήματος Μετανάστευσης Χριστόδουλος Νικολαϊδης, ο οποίος ήταν υπό κράτηση σχετικά με υπόθεση έκδοσης παράνομων αδειών εργασίας και παραμονής, αφέθηκε χθες ελεύθερος μετά από έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο. Γράφει επίσης ότι το Υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε χθες ότι η στρατιωτική άσκηση που ήταν προγραμματισμένη για τις τρεις τελευταίες μέρες αυτής της βδομάδας, θα περιοριστεί στις δύο μέρες λόγω της έναρξης της κυνηγετικής περιόδου.

(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΑΧΡ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Saturday, 30 October 1999 - 6:24:07 UTC