Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-11-08

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,08/11/1999 (ΚΥΠΕ) Το θέμα των αγνοουμένων, οι νέες αποκαλύψεις στις οποίες προέβη η πρώην Υπουργός Παιδείας Κλαίρη Αγγελίδου και οι δηλώσεις της κυβέρνησης για το θέμα, η επίσκεψη του Προέδρου Κλίντον στην Αθήνα, το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού που φέρεται να επεξεργάζεται η Ουάσινγκτον και το νομοσχέδιο που αναμένεται να κατατεθεί εντός των ημερών στη Βουλή για τους λεγόμενους "γάμους ευκαιρίας", είναι μερικά από τα θέματα με τα οποία ασχολείται ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Πριν από τον Κλίντον ο Μόουζες στην Αθήνα" γράφει ότι ο προεδρικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στο Κυπριακό Αλφρεντ Μόουζες όχι μόνο "θα συνοδεύσει τον Πρόεδρο Κλίντον στην επίσκεψή του στην Αθήνα, αλλά θα επισκεφθεί την ελληνική πρωτεύουσα μία ή δύο μέρες προηγουμένως...". Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση ποτέ δεν θα δεχθεί τον όρο υποθετικά νεκροί για οποιονδήποτε αγνοούμενο.

Το "Θάρρος" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Νεκροί είναι οι 126" γράφει ότι η πρώην Υπουργός Παιδείας Κλαίρη Αγγελίδου απεκάλυψε χθες βράδυ ότι "την αναβολή για τη μη ανακοίνωση των ονομάτων των 126 αγνοουμένων που δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο, επέβαλε το 1996 ο τότε Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, Οικονόμος Χριστόφορος". Αλλού γράφει ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκ Γκρόσμαν δήλωσε σε συνέντευξή του σε αθηναϊκή εφημερίδα, ότι το Κυπριακό θα συζητηθεί "οπωσδήποτε" στη συνάντηση Κλίντον - Σημίτη.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Αρπάζουν τις θέσεις από τους νέους" γράφει ότι "οι περιβόητες παρατάσεις υπηρεσιών υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων" έχουν ως αποτέλεσμα να παραμένουν κατηλειμμένες θέσεις στη δημόσια υπηρεσία, φαινόμενο που, σύμφωνα με την εφημερίδα "περιορίζει ή ακόμη και κλείνει τις πόρτες εργασίας σε νέους ανθρώπους". Αλλού γράφει ότι αυτή την εβδομάδα κατατίθεται στη Βουλή νομοσχέδιο αναφορικά με τους "γάμους ευκαιρίας" που κάνουν πολλές αλλοδαπές προκειμένου να παραμείνουν στην Κύπρο.

Η "Σημερινή" κάτω από τον τίτλο "Παζάρια στη Γαλλία" γράφει ότι στο Παρίσι διεξάγεται διπλωματικό παζάρι με επίκεντρο το τρίγωνο Κυπριακό - ενταξιακή πορεία - ελλαδοτουρκικές σχέσεις και ευρωτουρκικά μεταξύ της ελληνικής και της γαλλικής κυβέρνησης στο περιθώριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Αλλού γράφει ότι θανάσιμος και άμεσος κίνδυνος πλανάται στις ελεύθεςες περιοχές από μεταδοτικές ασθένειες που έχουν προσβάλει τις αλεπούδες.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Πιέσεις για Κύπρο στην Αθήνα" γράφει ότι η Ουάσινγκτον έχει καταλήξει σε πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο επίλυσης του Κυπριακού που θεωρείται, σύμφωνα με διπλωματική πηγή, ότι αφενός εξυπηρετεί τις προοπτικές της νέας τάξης πραγμάτων και αφετέρου "ικανοποιεί κάποιες απαιτήσεις και των δυο μερών". Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Εσωτερικών είναι έτοιμος να διατάξει έρευνα για να αποδειχθεί κατά πόσον στοιχειοθετούνται ή όχι καταγγελίες για παράτυπη διαχείριση Τ/κ περιουσιών.

Η "Χαραυγή" κάτω από τον τίτλο "Παγίδα Made in USA" εκτιμά ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να οδηγήσουν την πλευρά μας σε εγκλωβισμό σε σχέση με την αναγόρευση της Τουρκίας σε υποψήφια για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ενωση χώρα. Προσθέτει ότι οι μεθοδεύσεις των ΗΠΑ περιλαμβάνουν τυπική επανέναρξη των διακοινοτικών συνομιλιών. Αλλού αναφέρει ότι η ηγεσία της Αστυνομίας "ενήργησε κομματικά, αψυχολόγητα και λανθασμένα" όσον αφορά τις τελευταίες μεταθέσεις και προαγωγές με αποτέλεσμα να προκληθεί αναστάτωση και αντιδράσεις μέσα στη δύναμη.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΓ/ΜΑ)
(Φ.Ζ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 8 November 1999 - 7:24:10 UTC