Subscribe to our Personal NewsPaper (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-11-09

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,09/11/1999 (ΚΥΠΕ) Το Κυπριακό, τα όσα περιέχονται στην Εκθεση της Γενικής Ελεγκτού για το 1998, τα του Χρηματιστηρίου και οι εξελίξεις στο θέμα των αγνοουμένων είναι μερικά από τα θέματα που απασχολούν το σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Σε δίλημμα η Λευκωσία" πως σε μεγάλο δίλημμα και χωρίς πολλές επιλογές βρίσκεται η Λευκωσία για το τι δέον γενέσθαι, όταν θα προσκληθεί σε συνομιλίες για το Κυπριακό στις 29 Νοεμβρίου. Αλλού αναφέρει πως τέλος 1% στις χρηματιστηριακές πράξεις αποφάσισε να επιβάλει η πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αποφασίστηκε επίσης ομόφωνα ο διαχωρισμός των χρηματιστηριακών γραφείων σε τρεις κατηγορίες.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Χρυσοφόρα νυστέρια αποκαλύπτει η Γενική Ελεγκτής" αναφέρει πως η ετήσια έκθεση της Γενικής Ελεγκτού Χρυστάλλας Γιωρκάτζη αποκαλύπτει ότι 24 χειρούργοι παίρνουν 10.000 λίρες το χρόνο υπερωρίες. Αλλού αναφέρεται πως δεκαεξαμελούς αποστολής θα ηγηθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης κατά τη μετάβαση του στην Τουρκία, στη διάρκεια της οποίας θα δώσει διάσκεψη Τύπου, θα επισκεφθεί τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο και θα παρακαθήσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο "Ετσι κάνουν φτερά τα εκατομμύρια" πως χρόνια τώρα η Ελεγκτική Υπηρεσία αποκαλύπτει υποθέσεις διασπάθισης του δημόσιου χρήματος και εισηγείται τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων προς τερματισμό της απαράδεκτης αυτής κατάστασης ωστόσο η κατάσταση δεν αλλάζει. Σε άλλο θέμα σημειώνεται πως τα πρόσφατα εσωκομματικά προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω της στάσης που τήρησε η πλειοψηφία των βουλευτών του ΔΗΚΟ στο φορολογικό πακέτο της κυβέρνησης θα απασχολήσουν τη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Σοβαρές αδυναμίες" γράφει πως σε σοβαρές καταγγελίες για αδυναμίες και ελλείψεις στα συστήματα εσωτερικού ελέγχου των Υπουργείων προβαίνει η Γενικός Ελεγκτής Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, στην έκθεσή της για το 1998 που παρέδωσε χθες στον Πρόεδρο Κληρίδη. Αλλού αναφέρεται πως άγνωστη παραμένει ακόμη η ταυτότητα της υπερτυχερής που κέρδισε προχθές Κυριακή ένα εκατομμύριο 396 χιλιάδες λίρες στην κλήρωση του Τζόκερ, ποντάροντας μόνο τρεις λίρες και 80 σεντ.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα του υπό τον τίτλο "Αθήνα: Επιβαρύνεται το κλίμα" γράφει ότι τέσσερεις μόνο μέρες πριν από την ιστορική, όπως χαρακτηρίζεται, επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Αθήνα, το κλίμα στην ελληνική πρωτεύουσα επιβαρύνεται συνεχώς, αφού όπως γράφει η εφημερίδα, δυσφορία προκαλούν και οι διαφωνίες στην ατζέντα των συνομιλιών που θα έχει ο Πρόεδρος Κλίντον με την ελληνική κυβέρνηση. Αλλού γράφει ότι η διακίνηση ρευστού στο ΧΑΚ είχε ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση να ζητήσει από τη Βουλή να εγκρίνει τη σύναψη εξωτερικού δανείου ύψους 116 εκατομμυρίων λιρών.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα της υπό τον τίτλο "Ατασθαλιών ανάγνωσμα..." γράφει ότι "ατέλειωτος είναι ο κατάλογος των ατασθαλιών, των παρατυπιών και των σκανδάλων που εξακολουθούν να υποσκάπτουν Δημόσια Υπηρεσία και Ημικρατικούς Οργανισμούς" όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση της Γενικής Ελεγκού. Αλλού γράφει ότι ο Ανώτερος Αστυνόμος Μιλτιάδης Νεοκλέους υπέβαλε χθες "γραπτώς και επισήμως" στον Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης την παραίτησή του από την αστυνομική δύναμη.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα της γράφει ότι 126 άτομα "που θεωρούνται νεκροί έχουν αφαιρεθεί από τον κατάλογο των αγνοουμένων" όπως δήλωσε χθες ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, καθώς συνεχίζεται η διαφωνία για το ποιός φέρει ευθύνη για την αδυναμία της ενημέρωσης των συγγενών. Αλλού γράφει ότι σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο παραπέμφθηκαν χθες οι Κλεάνθης Κλεάνθους από τη Λεμεσό και Γιώργος Αθανασίου από την Τριμίκλινη, που κατηγορούνται για διαφθορά 15χρονης.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΦΖ/ΜΜ)
(Μ.Κ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Tuesday, 9 November 1999 - 8:24:11 UTC