Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 99-12-27

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,27/12/1999 (ΚΥΠΕ) Οι διεργασίες αλλά και οι αναμενόμενες εξελίξεις στο Κυπριακό ενόψει της έναρξης του δεύτερου γύρου των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών και η σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη φορολογία επί των κερδών στο Χρηματιστήριο είναι τα κύρια θέματα στο σημερινό κυπριακό Τύπο.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Στα χέρια Σημίτη οι εκλογές" πως στα χέρια του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη βρίσκεται η μπάλα για το χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών στην Ελλάδα, όπως προκύπτει από σειρά δημοσιευμάτων του αθηναϊκού Τύπου των τελευταίων ημερών. Αλλού αναφέρει πως τέλος Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου θα ανακοινωθούν από το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής τα αποτελέσματα για ένα μεγάλο αριθμό λειψάνων που έχουν εκταφεί από το στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας και το κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης.

"Το Θάρρος" με κύριο τίτλο "Αξιοποίηση αποτελεσμάτων" αναφέρει πως κορυφαίο στέλεχος της ομογένειας στις ΗΠΑ αποκάλυψε χθες στην εφημερίδα ότι οι ομογενείς πραγματοποιούν όλο αυτό το διάστημα επαφές με αξιωματούχους του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σε μια ύστατη προσπάθεια να προωθήσουν το πρόβλημα της Κύπρου. Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ δήλωσε ότι από τις πληροφορίες που υπάρχουν για τις εκ του σύνεγγυς συνομιλίες της Νέας Υόρκης τίποτε απολύτως το θετικό δεν προέκυψε ούτε από πλευράς ουσίας ούτε από πλευράς διαδικασίας.

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ο Λέλλος αγνοεί τη Γενική Ελεγκτή" πως "στα παλιά τους τα παπούτσια" έγραψαν τις εισηγήσεις της Γενικής Ελεγκτού της Δημοκρατίας οι του Δήμου Λευκωσίας και "της απάντησαν ότι δεν έχει δικαίωμα να προβαίνει σε υποδείξεις, για τομείς που δεν έχει δικαίωμα". Η εφημερίδα γράφει ότι αιχμές κατά της κυβέρνησης και της ΠΑΣΥΔΥ για "βόλεμα ημετέρων" άφησε για άλλη μια φορά ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών Σταύρος Σταύρου.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Θολούρα στο ΧΑΚ" αναφέρει πως με θολό το σκηνικό και με τους επενδυτές να παρακολουθούν αμήχανοι Βουλή και Κυβέρνηση καλούνται τα επόμενα εικοσιτετράωρα "να λύσουν το γόρδιο νομοθετικό και φορολογικό δεσμό του ΧΑΚ". Αλλού αναφέρεται πως διάφορες ιογενείς λοιμώξεις που προκαλούν γρίπη και βρίσκονται σε έξαρση, καθήλωσαν χιλιάδες συμπατριώτες μας στο κρεβάτι του πόνου ενώ αρκετοί Κύπριοι πήγαν στα Τμήματα των Πρώτων Βοηθειών με προβλήματα που οφείλονταν σε υπερκατανάλωση τροφίμων και ποτών.

"Ο Φιλελεύθερος" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Μια κυριαρχία αλλά διά δύο" πως άμεση και όχι από το παρασκήνιο θα είναι στο δεύτερο γύρο των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών η εμπλοκή των Αμερικανο-Βρετανικού παράγοντος. Σε άλλο θέμα η εφημερίδα γράφει πως ανεύθυνος επισκέπτης του Μακάρειου Νοσοκομείου που περιφερόταν στους θαλάμους με κινητό τηλέφωνο προκάλεσε εμπλοκή σε ιατρικά μηχανήματα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει βρέφος το οποίο ήταν συνδεδεμένο με αναπνευστήρα.

Η "Χαραυγή" με κύριο τίτλο "Κυβέρνηση φύρδην μίγδην" γράφει στο κύριο θέμα πως "ως μια κυβέρνηση που ο κάθε υπουργός λειτουργεί 'αυτόνομα' εφαρμόζοντας πολιτική που ο ίδιος κρίνει κατάλληλη χωρίς να του ζητείται να δώσει λογαριασμό σε κανένα χαρακτηρίζεται η κυβέρνηση Κληρίδη όχι μόνο από πολιτικούς κύκλους που ανήκουν στην αντιπολίτευση, αλλά και από στελέχη ή οπαδούς του κυβερνώντος ΔΗΣΥ". Αλλού γράφει πως ως τον κύριο υπεύθυνο για το "χάος" που έχει προκληθεί στο θέμα των εκτάκτων κατηγορούν νομικοί κύκλοι το Γενικό Εισαγγελέα Αλέκο Μαρκίδη.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Monday, 27 December 1999 - 7:24:10 UTC