Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-02-25

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


Ανασκόπηση πρωινού Κυπριακού Τύπου

Λευκωσία,Κύπρος,25/02/2000 (ΚΥΠΕ) Το θέμα που προέκυψε μετά τις πληροφορίες για ύπαρξη κατασκοπευτικού σταθμού "Εσιελον" στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο, οι επικείμενες επισκέψεις ξένων απεσταλμένων για το Κυπριακό στην Κύπρο και οι χθεσινές δηλώσεις του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκου Κόση είναι μερικά από τα κύρια θέματα του σημερινού κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Καχυποψία για το κτίριο της Βουλής" πως στο "'Γιώρκειο' παρά τις επαναλαμβανόμενες διαψεύσεις της Βουλής προσανατολίζεται να εγκατασταθεί έστω και προσωρινά το νομοθετικό Σώμα. Αλλού αναφέρει πως οικογενειακό δράμα κρύβεται πίσω από την υπόθεση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, σεξουαλικής κακοποίησης δυο ανήλικων αγοριών με νοητικη καθυστέρηση από τον ίδιο τον αδελφό τους, ο οποίος αντιμετωπίζει και αυτός παρόμοια προβλήματα.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Δεν σας ενδιαφέρει τι κάνουμε στις βάσεις μας!" αναφέρει πως ύστερα από το σάλο που προκλήθηκε γύρω από τη δράση του κατασκοπευτικού σταθμού "Εσιελον" οι αρχές των βάσεων εξέδωσαν χτες ανακοίνωση, "στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ μας λένε με κυνισμό ότι το τι κάνουμε στις βάσεις μας δεν ενδιαφέρει κανένα και δεν έχουμε να δώσουμε σε κανένα λογαριασμό". Σε άλλο θέμα γράφει πως ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Νίκος Κόσης δήλωσε πως "αυτό που γίνεται στις κεντρικές φυλακές είναι να παράγουμε εγκληματίες με το σύστημα που επικρατεί".

Ο "Πολίτης" γράφει στο κύριο θέμα με τίτλο "Ληστείες εξ ουρανού" αναφέρει πως διαστάσεις που ξεφεύγουν κατά πολύ από τα σύνορα της Κύπρου προσλαμβάνουν οι κατασκοπευτικές δραστηριότητες των κατασκοπευτικών σταθμών των Βρετανών στην Κύπρο. Αλλού γράφει πως με συνθήματα όπως "Ποτέ ξανά φασισμός" έγινε χθες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας για τη συμμετοχή ακροδεξιών στην αυστριακή κυβέρνηση.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Νέο Γουότεργκεϊτ" γράφει πως στον κυκλώνα πιθανού σκανδάλου, παγκοσμίων διαστάσεων που ομοιάζει με αυτό του "Γουότεργκεϊτ", βρίσκεται η Κύπρος. Αλλού αναφέρει πως τη μεθεπόμενη Πέμπτη θα δοθεί οριστικά απάντηση από τη Βουλή, αν θα εγκριθούν τα κονδύλια για την εφαρμογή του Ενιαίου Λυκείου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο ή αν οι μαθητές θα συνεχίσουν την κατεύθυνση των ΛΕΜ.

Ο "Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Διαμορφώνουν τη λύση" γράφει ότι "οι εντατικές διεργασίες που θα αρχίσουν από την ερχόμενη εβδομάδα στη Λευκωσία, με πρωταγωνιστές τους απεσταλμένους διαφόρων χωρών, στοχεύουν στη διαμόρφωση των πλαισίων μέσα στα οποία θα κινηθεί ο τρίτος γύρος των εκ του σύνεγγυς συνομιλιών". Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης κάλεσε τους χρηματιστές να συνεργαστούν με τις αρμόδιες αρχές για να αποτραπεί το φαινόμενο τεράστια ποσά προερχόμενα από ληστείες ή απάτες σε τράπεζες και Συνεργατικά Ιδρύματα να επενδύονται στο Χρηματιστήριο.

Η "Χαραυγή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Σε θέση μάχης οι εργαζόμενοι" γράφει ότι "σε πανηγυρική ατμόσφαιρα" άρχισαν χθες και ολοκληρώνονται σήμερα οι εργασίες του 23ου Συνεδρίου της ΠΕΟ, σημειώνοντας ότι ο ΓΓ της Οργάνωσης Πάμπης Κυρίτσης "έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η ΠΕΟ θα κρατήσει ψηλά τη σημαία που παρέλαβε από τους απεργούς..." γιατί, όπως είπε, "ο αγώνας για κοινωνική δικαιοσύνη συνεχίζεται". Αλλού γράφει ότι η κυβέρνηση πιστοποίησε χθες την "εντυπωσιακή αναδίπλωσή της υιοθετώντας, έστω και με καθυστέρηση θέσεις που εξαρχής διατύπωσε το ΑΚΕΛ αναφορικά με τα θέματα των καυσίμων και του ΚΟΤ.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα γράφει ότι ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ δήλωσε χθες ότι θα ζητήσει από τους βουλευτές του συνασπισμού να υποστηρίξουν συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, που θα επιτρέψουν στον Πρόεδρο Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ να υποβάλει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία. Αλλού γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σχολιάζοντας χθες την κατασκοπευτική δράση των Βρετανών στην Κύπρο δήλωσε ότι "όλοι γνωρίζουν πως οι Βρετανοί στην Κύπρο διαθέτουν ραντάρ" προσθέτοντας ωστόσο ότι "το τι κάνουν, δεν μπορούμε να πούμε".

Η εβδομαδιαία αγγλόφωνη "Cyprus Weekly" στην κύρια είδηση αναφέρεται στο θέμα της κατασκοπευτικής δράσης των Βρετανών στην Κύπρο και γράφει ότι οι Βρετανοί διαθέτουν δύο επίγειους κατασκοπευτικούς σταθμούς στο νησί, που βρίσκονται στον Αγιο Νικόλαο και στο Ακρωτήρι και συνδέονται με τον κεντρικό σταθμό στο Γιόρκσάϊαρ στην Αγγλία. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Κόσης δήλωσε χθες ότι κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, στο θέμα της υπερβολικής ταχύτητας, ακόμα και οι βουλευτές και άλλοι αξιωματούχοι που απολαμβάνουν ασυλίας.

(ΚΥΠΕ/ΜΚ/ΦΖ/ΓΠ)
(Μ.Κ.)
Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Friday, 25 February 2000 - 7:24:07 UTC