Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 00-11-23

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(Κ) Ανασκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 23/11/2000 Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της νόσου των "τρελλών αγελάδων", αλλά και οι κίνδυνοι από την τρομώδη νόσο των προβάτων, οι εξελίξεις αναφορικά με το θέμα του κειμένου της εταιρικής σχέσης Τουρκίας - ΕΕ, οι χθεσινές καταρρακτώδεις βροχές στη Λάρνακα, η επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου και η ανεύρεση όπλων και πυρομαχικών από την Αστυνομία σε χωριό της επαρχίας Λευκωσίας, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η "Αλήθεια" στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα, το οποίο στεγάζει υπό τον τίτλο "Τρομώδης νόσος στα πρόβατα", αναφέρει ότι ενώ η κυβέρνηση επεξεργάζεται μέτρα για την αντιμετώπιση της νόσου των "τρελλών αγελάδων" η τρομώδης νόσος των προβάτων βρίσκεται σε έξαρση και σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, 15 - 20 κοπάδια βρίσκονται σε καραντίνα. Αλλού γράφει ότι οι εισηγήσεις που περιέχονται στην έκθεση της Γενικής Ελεγκτού για διόρθωση "κακώς εχόντων" θα συζητηθούν σε ειδική συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου.

"Η Μάχη" στο βασικό θέμα με τίτλο "'Ιδιωτικό' στρατόπεδο στο Σινά Ορος" γράφει ότι άνδρες του Γραφείου Συλλογής Πληροφοριών της Αστυνομίας εντόπισαν ένα ολόκληρο "ιδιωτικό στρατόπεδο" σε περιοχή έξω από το χωριό Σινά Ορος, που ανήκει σε εθελοντή πενταετούς υποχρεώσης και περιλαμβάνει ελικοδρόμιο, πεδίο βολής, σφαίρες, χειροβομβίδες και άλλα. Αλλού γράφει ότι καταρρακτώδεις βροχές και χαλαζοθύελλες στη Λάρνακα προκάλεσαν προβλήματα στους κατοίκους της πόλης και της επαρχίας.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα με τίτλο "Υποπτο σπέρμα από τη Γαλλία" γράφει ότι υπάρχει πιθανότητα, σπέρμα για γονιμοποίηση κυπριακών αγελάδων, το οποίο εισήγαγαν στην Κύπρο οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες από τη Γαλλία, να είναι μολυσμένο και να μετέφερε τη νόσο και στον τόπο μας. Αλλού γράφει ότι επεκτείνονται τα μέτρα αντίδρασης στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που έχουν αποφασίσει συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διασφάλιση του θεσμού της ΑΤΑ και σήμερα παραλύουν για τρεις ώρες αεροδρόμια, λιμάνια και υπηρεσίες του ημιδημοσίου τομέα.

"Η Σημερινή" στο κύριο θέμα υπό τον τίτλο "Ξεσηκώνονται οι φοιτητές" γράφει ότι η προχθεσινή απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη "να μην υλοποιήσει ομόφωνη απόφαση της Βουλής για παροχή χορηγίας σε όλους τους φοιτητές προκάλεσε απογοήτευση και αγανάκτηση μεταξύ των φοιτητών". Αλλού γράφει ότι ξενοδόχοι, βιομήχανοι και ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής στην περιοχή Αγίας Νάπας - Πρωταρά εξασφάλιζαν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες ηλεκτρικό ρεύμα περισσότερο από αυτό που επιτρέπουν οι εγκαταστάσεις τους χωρίς να κάνουν σχετική αίτηση στην ΑΗΚ.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο θέμα με τίτλο "Κλοιός ασφυκτικών πιέσεων" γράφει ότι ασφυκτικές πιέσεις ασκούνται από τη γαλλική προεδρία της ΕΕ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να υπάρξει πριν από το τέλος του χρόνου συμβιβασμός επί του κειμένου της εταιρικής σχέσης Τουρκίας -ΕΕ. Αλλού γράφει ότι σήμερα χρηματιστές και επενδυτές επιστρέφουν στο ΧΑΚ μετά την τριήμερη διακοπή για μεταστέγαση στο κτίριο του IMC και γράφει ότι χθες, το ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών ελέγχθηκε για δεύτερη φορά και οι αρμόδιοι διαπίστωσαν ότι όλα είναι έτοιμα για επαναλειτουργία.

Η "Χαραυγή" στο βασικό θέμα με τίτλο "Πρωτοφανές ενδιαφέρον για το συνέδριο του ΑΚΕΛ" γράφει ότι πέραν των 50 κομμάτων από ευρωπαϊκές και άλλες χώρες έχουν απαντήσει θετικά στην πρόσκληση του ΑΚΕΛ για να αντιπροσωπευθούν στο 19ο Συνέδριο του κόμματος. Αλλού γράφει ότι αρχηγοί ή εκπρόσωποι Ε/κ και Τ/κ κομμάτων σε συνάντησή τους χθες στο Λήδρα Πάλας αντάλλαξαν απόψεις σε "ουσιαστικά ζητήματα του κυπριακού προβλήματος", ενώ σύμφωνα με ανακοίνωση της Πρεσβείας της Σλοβακίας που διοργανώνει τις επαφές αυτές, στη συνάντηση επικράτησε "φιλική και εγκάρδια" ατμόσφαιρα.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα "Cyprus Mail" στο κύριο θέμα αναφέρεται στις χθεσινές καταρρακτώδεις βροχές στην πόλη και επαρχία Λάρνακας, που είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν διάφορα κτίρια και υποστατικά ενώ μεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν και στην τροχαία κυκλοφορία. Αλλού αναφέρεται στη σύλληψη και οκταήμερη κράτηση 57χρονου Ελλαδίτη για υπόθεση πλαστογραφίας και απόπειρας εξασφάλισης χρημάτων και συγκεκριμένα του ποσού των 60 χιλιάδων λιρών με ψευδείς παραστάσεις.

(ΚΥΠΕ/ΡΜ/ΓΠ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 23 November 2000 - 8:35:06 UTC