Read the UN International Convention on the Elimination of All Forms of Racial Discrimination (7 March 1966) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 01-11-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cyna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ

(K) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου ΚΥΠΕ - 22/11/2001 Οι εκτιμήσεις της πλευράς μας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, μετά την αποστολή από τον Τ/Κ ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς επιστολής στο ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν, η χθεσινοβραδινή δολοφονία του Χαράλαμπου Νεοπτολέμου Αγαθοκλέους, άλλως Λεμή, στη Λάρνακα, η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τις Κυπριακές Αερογραμμές και οι εξαγγελίες του προέδρου της εταιρείας, η αποχώρηση από συνεδρία στη Βουλή των εκπροσώπων του Συνδέσμου των Χρηματιστών και οι καιρικές συνθήκες είναι τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

"Η Αλήθεια" στο κύριο θέμα της με τίτλο "Ηταν αποφασισμένος ο δολοφόνος του Λεμή", γράφει ότι δολοφονήθηκε ψες στη Λάρνακα ο σεσημασμένος από την Αστυνομία Χαράλαμπος Νεοπτολέμου Αγαθοκλέους, 38 χρόνων από το Τραχώνι, μετά από ανάπαυλα δύο σχεδόν χρόνων στον πόλεμο αλληλοεξόντωσης μελών αντιπάλων φατριών. Αλλού αναφέρεται στις δύο κύριες επιπτώσεις από το σάλο που προκλήθηκε γύρω από την πώληση τ/κ και ε/κ περιουσιών σε Ε/Κ, εκ των οποίων η πρώτη είναι η ραγδαία αύξηση των αγοραπωλησιών και η δεύτερη η εκτόξευση των τιμών στα ύψη.

"Η Μάχη" στο κύριο θέμα της με τίτλο "Δολοφονήθηκε ο Λεμής" αναφέρεται και αυτή επίσης στην άγρια δολοφονία του Χαράλαμπου Νεοπτολέμου Αγαθοκλέους, με ριπές από αυτόματο όπλο που ρίφθηκαν από άγνωστο κουκουλοφόρο, ο οποίος χαρακτηρίζεται επαγγελματίας δολοφόνος. Αλλού γράφει ότι η χθεσινή συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου ήταν επεισοδιακή για τα σκάνδαλα στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Η ένταση προκλήθηκε όταν ο κ. Πουργουρίδης χαρακτήρισε το Σύνδεσμο Χρηματιστών ως "καφενείο πιλόττας του Αγίου Δομετίου", προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις.

Ο "Πολίτης" στο κύριο θέμα του με τίτλο "Πιάστηκαν Κύπριοι με λαθραία τσιγάρα" αναφέρεται στις διαστάσεις χιονοστιβάδας που λαμβάνουν τα κρούσματα λαθρεμπορίου τσιγάρων με εμπλοκή Κυπρίων. Γράφει επίσης ότι τις προηγούμενες μέρες πιάστηκαν στην Ουγγαρία και την Ιταλία, δύο Κύπριοι οδηγοί φορτηγών, οι οποίοι μετέφεραν λαθραία τσιγάρα καμουφλαρισμένα. Αλλού γράφει για τις πολλές καταγγελίες για χρηματισμό γιατρών στο δημόσιο τομέα και όπως είπε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, οι πληροφορίες που φτάνουν στον ίδιο γίνονται τηλεφωνικώς με αποτέλεσμα να μην υπάρχει τεκμηρίωση.

H "Σημερινή" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Γάζωσαν τον Λεμή" ότι στυγερή δολοφονία διεπράχθη λίγο μετά τις 7 χθες βράδυ στη Λάρνακα όταν άγνωστος κουκουλοφόρος γάζωσε κυριολεκτικά με αυτόματο όπλο τον Χαράλαμπο Νεοπτολέμου Αγαθοκλέους. Αλλού γράφει ότι ραγδαίες βροχές που συνοδεύονταν από σφοδρούς ανέμους δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα σε αρκετές περιοχές, όπου προκάλεσαν και ζημιές. Οι βροχές θεωρούνται ωστόσο από τους γεωργοκτηνοτρόφους ως ευλογία Θεού.

"Ο Φιλελεύθερος" με κύριο τίτλο "Προεμβολίζεται η συνάντηση" αναφέρει ότι η τουρκική πλευρά έχει τορπιλίσει τις προοπτικές της συνάντησης του κατοχικού ηγέτη με τον Πρόεδρο Κληρίδη με την επιστολή που απέστειλε στον Κόφι Ανάν ο Ραούφ Ντενκτάς. Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα επιχειρήσει κατά τη διάρκεια της συζήτησης να παγιδεύσει την ελληνική πλευρά μέσα από την προβολή των διαφορών και τη δημιουργία μιας εικόνας ότι χρειάζεται "κοινό έδαφος" για να προχωρήσει η διαδικασία. Σε άλλο θέμα σημειώνει ότι σύντομα διαβιβάζονται και άλλες καταγγελίες από την Ερευνητική Επιτροπή σχετικά με είσπραξη χρημάτων από επενδυτές κατά παράβαση της σχετικής νομοθεσίας.

Η "Χαραυγή" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Αρχή ή τέλος" ότι η συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς της 4ης Δεκεμβρίου κρίνεται ως καθοριστική παρά τις πάρα - πέρα εξελίξεις στο Κυπριακό, αφού από το αποτέλεσμά της θα εξαρτηθεί κατά πόσο θα ανοίξει ένας νέος κύκλος συνομιλιών ή θα οριστικοποιηθεί το αδιέξοδο με όλα τα συνεπακόλουθα. Αλλού αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια χθεσινής συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Χάρης Λοϊζίδης έκανε αναφορά σε περικοπές και δρομολόγηση νέων πτήσεων καθώς επίσης και αύξηση δρομολογίων.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "Σχολικές καντίνες στη γραμμή του πυρός" ότι σύμφωνα με έκθεση του Υπουργείου Παιδείας βρόμικες σχολικές καντίνες με υπετιμολογημένα προϊόντα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των Κυπρίων παιδιών. Σύμφωνα με την τελευταία ετήσια έκθεση του Υπουργείου 57% του προσωπικού των καντίνων δεν πληρούν τους κανονισμούς υγιεινής και 14% των υποστατικών δεν έχει πιστοποιητικά υγιεινής. Σε άλλο θέμα σημειώνει ότι ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Μάριος Ματσάκης ισχυρίστηκε χθες ότι πρώην και νυν βουλευτές και κυβερνητικοί αξιωματούχοι μπορεί να εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις αγοραπωλησίες γης.

(ΚΥΠΕ/ΕΛ/ΜΚ/ΜΜ)

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html v1.01d run on Thursday, 22 November 2001 - 8:24:04 UTC