Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-01-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 18/01/2006

Οι χθεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στο πλαίσιο γεύματος που παρέθεσε το ΚΥΠΕ για τους ξένους ανταποκριτές, η επικείμενη επίσκεψη του Βρετανού Υπουργού Εξωτερικών Τζακ Στρο στην Κύπρο, η προγραμματιζόμενη απεργία των κυβερνητικών ιατρών, η κατάσταση στα νοσοκομεία, η αύξηση των τιμών των καυσίμων και τα προληπτικά μέτρα που λαμβάνονται στα οδοφράγματα για αποτροπή της μετάδοσης του ιού της γρίπης των πτηνών από τα κατεχόμενα είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον κύριο τίτλο ''Σε συνθήκες πολέμου τα νοσοκομεία'' γράφει ότι ''σε συνθήκες πολέμου λειτουργούν τα κρατικά νοσηλευτήρια, αφού οι απίστευτες ελλείψεις που παρατηρούνται καθημερινά σε αναλώσιμα υλικά και φάρμακα, αναγκάζουν τους γιατρούς να ασκούν συμβιβαστική ιατρική, γεγονός που παραπέμπει σε τριτοκοσμικές καταστάσεις''. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι η ξαφνική αύξηση των 3 σεντ στη βενζίνη και στην τιμή του πετρελαίου προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στο καταναλωτικό κοινό.

''Η Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Αγγλικός δάκτυλος πίσω από την αποχώρηση HSBC'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι παιγνίδι για γερά νεύρα είναι η πώληση του μετοχικού κεφαλαίου 21% της HSBC που κατέχει ο τραπεζικός κολοσσός στην Λαϊκή Τράπεζα. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας η αποχώρηση της HSBC έχει να κάνει με καθαρά πολιτικούς λόγους πίσω από τους οποίους κρύβεται ο αγγλικός δάκτυλος. Αλλού η εφημερίδα αναφέρεται στις δηλώσεις του Προέδρου Παπαδόπουλου ότι ακόμα και αύριο επιστρέφει στο τραπέζι των συνομιλιών εάν σταλεί πρόσκληση για διαπραγματεύσεις από τον ΓΓ του ΟΗΕ, χωρίς όρους ή προϋποθέσεις.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον κύριο τίτλο ''Παγίδες στο 900'' γράφει πως παγίδες κρύβει η χρήση υπηρεσιών τηλεπληροφόρησης από τους καταναλωτές σε ότι αφορά την παραγγελία και τη λήψη sms με ηχητικά εφέ, τραγούδια, βίντεο, wallpapers ή και ringtones. Η εφημερίδα γράφει πως ζήτησε ηχητικά εφέ και τα πλήρωσε εις τριπλούν και ότι τους έστειλαν διευκρινιστικές ερωτήσεις για να τους εξυπηρετήσουν και τους χρέωσαν απροειδοποίητα με 2 λίρες για κάθε απάντηση. Αλλού γράφει ότι τη σκυτάλη του Διευθυντή του Γραφείου Τύπου του Προέδρου παρέδωσε χθες στον Βασίλη Πάλμα, ο Μάριος Καρογιάν.

''Η Σημερινή'' υπό τον κύριο τίτλο ''Αποσύρτε το χαρακτηρισμό 'ανεύθυνοι''' γράφει ότι σε 48ωρη απεργία κατέρχονται οι κυβερνητικοί γιατροί την ερχόμενη Τετάρτη. Η απόφαση για την απεργία, που θα προκαλέσει αρκετά προβλήματα στη δημόσια υγεία, λήφθηκε στη διάρκεια της χθεσινής μαραθώνιας συνεδρίας της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι ο Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο έρχεται στις 24 Ιανουαρίου και συναντά τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στο λεγόμενο προεδρικό γραφείο.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Αυστηρά μέτρα στα οδοφράγματα'' γράφει στο κύριο του θέμα ότι αυξημένα μέτρα στα οδοφράγματα λαμβάνει η κυβέρνηση σε μια συντονισμένη και συστηματική προσπάθεια αποτροπής της μετάδοσης του ιού της γρίπης των πτηνών από την Τουρκία μέσω κατεχομένων. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι το ενδεχόμενο υποβολής εισήγησης για κένωση του αρχιεπισκοπικού θρόνου από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου, με βάση άρθρο του Καταστατικού της, εξετάζεται με πάσα σοβαρότητα από μέλος της Ιεράς Συνόδου.

Η «Χαραυγή» υπό τον κύριο τίτλο «Απολογούνται τα Ην. Εθνη» γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου δήλωσε ότι ο νέος ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο και επικεφαλής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ Μάικλ Μόλερ εμφανίστηκε απολογητικός προς τον κ. Ιακώβου, αναφορικά με το θέμα της σύστασης ειδικού ταμείου για την τ/κ κοινότητα από το πρόγραμμα ανάπτυξης του ΟΗΕ (UNDP), χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με την κυπριακή κυβέρνηση. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι την Παρασκευή θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση των υπαλλήλων που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να αποχωρήσουν από την εταιρεία με βάση το σχέδιο ανασυγκρότησης.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Ζωή μιζέριας για τις διαζευγμένες'' γράφει ότι διαζευγμένες γυναίκες αντιμετωπίζουν ένα εφιάλτη κακομεταχείρισης από τους πρώην συζύγους τους και την προκατάληψη στην Κύπρο, σύμφωνα με τα όσα ακούστηκαν χθες στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι δύο ημέρες πριν την προγραμματισμένη διαμαρτυρία, ο Σύνδεσμος Υπεραγορών ζήτησε από το Υπουργείο Εργασίας να επέμβει για περαιτέρω διαβουλεύσεις.

Η εβδομαδιαία οικονομική εφημερίδα «Financial Mirror» υπό τον τίτλο «Κανένας λόγος πανικού λεει ο Τάσσος» γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε πως η Κύπρος είναι καλά προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τη γρίπη των πτηνών που σκότωσε τουλάχιστον τέσσερα άτομα στη γειτονική Τουρκία και πως λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Αλλού αναφέρει ότι η Aegean Airlines και η Lufthansa German Airlines ανακοίνωσαν χθες και επίσημα την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας που αφορά την εισαγωγή πτήσεων κοινού κωδικού προς την Κύπρο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 18 January 2006 - 15:19:06 UTC