Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-02-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 22/02/2006

Η απόφαση του ΔΗΣΥ για αναστολή της συμμετοχής του στο Εθνικό Συμβούλιο και οι αντιδράσεις που αυτή προκάλεσε, οι επαφές του Προέδρου Παπαδόπουλου στην Αυστρία και του Προέδρου της Βουλής στην Ιταλία, οι πληροφορίες περί «βαθμιαίας αναγνώρισης» του ψευδοκράτους από τις ΗΠΑ, η σύλληψη τεσσάρων ατόμων που μετέφεραν από τα κατεχόμενα κασόνια με διαφημιστικά φυλλάδια για πώληση περιουσιών, ο εντοπισμός σάπιων τυριών έτοιμων προς διοχέτευση στην αγορά και ο τερματισμός από αύριο του ψεκάσματος των τροχών στα οδοφράγματα ως προληπτικό μέτρο για τον ιό της γρίπης των πτηνών είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Απόφαση ευθύνης και αντιδράσεις ανευθυνότητας» σημειώνει πως «απόφαση πολιτικής ευθύνης έλαβε ο ΔΗΣΥ αναστέλλοντας τη συμμετοχή του στο Εθνικό Συμβούλιο, με τον Νίκο Αναστασιάδη να τονίζει ότι το κόμμα του δεν θα γίνει συνεργό στον εκφυλισμό του θεσμού και τη μετατροπή του σε χώρο πολιτικών σκοπιμοτήτων». Αλλού αναφέρει πως ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος εξέφρασε έκπληξη για τις δηλώσεις περί μη ενημέρωσης, διαρροών και διαστρέβλωσης στο Εθνικό Συμβούλιο, και είπε ότι πρώτη φορά ακούει παράπονα για την ενημέρωση στην οποία προβαίνει προς τα μέλη του ΕΣ.

«Η Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Διεθνείς προσφορές στα .. ελληνικά!!!» αναφέρει πως «ανευθυνότητα, αμέλεια, άγνοια και σκοπιμότητες είναι τα ερωτήματα που δημιουργούνται με την ενέργεια του Υπουργείου Εσωτερικών να δημοσιοποιήσει, εάν είναι δυνατόν, διεθνείς προσφορές για έργα πέραν των 100 εκατομμυρίων λιρών μόνο στην ελληνική γλώσσα». Οι προσφορές αφορούν στην κατασκευή σταθμών και κέντρων επεξεργασίας απορριμμάτων. Αλλού αναφέρει πως το ψέκασμα των τροχών των αυτοκινήτων ως προληπτικό μέτρο για τον ιό της γρίπης των πτηνών στα οδοφράγματα τερματίζεται οριστικά αύριο Πέμπτη.

Ο «Πολίτης» με κύριο τίτλο «Τι κρύβεται πίσω από το γουμά» αναφέρει πως η απόφαση του ΔΗΣΥ να αναστείλει τη συμμετοχή του στο Εθνικό Συμβούλιο δεν φαίνεται να εξαντλείται στα όσα είπε χθες ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης. Πίσω από τα παράπονα και τις ενστάσεις του κόμματος για τον τρόπο λειτουργίας του σώματος, φαίνεται πως κρύβεται η πρόθεση της αντιπολίτευσης να διαχωρίσει τη θέση της από χειρισμούς που πιστεύει ότι είναι αδιέξοδοι. Αλλού αναφέρει πως την αποσύνδεση του κανονισμού για εκχώρηση κοινοτικών κονδυλίων προς τους Τ/Κ από το απευθείας εμπόριο προωθεί το επόμενο διάστημα η Αυστριακή Προεδρία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Καγκελάριου της Αυστρίας Βόλφκανγκ Σούσελ, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον Πρόεδρο Παπαδόπουλο.

«Η Σημερινή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πιάστηκαν τέσσερις στο οδόφραγμα» αναφέρει πως οργανωμένα και σε εκθέσεις του εξωτερικού ξεπουλούν πλέον της γη μας στα κατεχόμενα οι Τούρκοι. Η Αστυνομία συνέλαβε στο οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου τέσσερις αλλοδαπούς να μεταφέρουν με το αυτοκίνητό τους κασόνια γεμάτα με διαφημιστικά φυλλάδια, με στόχο να πωληθούν σπίτια και εκτάσεις γης Ε/Κ που βρίσκονται στα κατεχόμενα. Τα φυλλάδια που είχαν θα τα έπαιρναν σε έκθεση στην Ισπανία. Αλλού αναφέρει πως η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται αύριο Πέμπτη να ανάψει το πράσινο φως για παραχώρηση στους Τ/Κ επαγγελματικών αδειών φορτηγών και λεωφορείων.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Μας ταΐζουν σάπια τυριά» γράφει πως δυο χιλιάδες τυριά έτοιμα να διοχετευτούν στην αγορά εντοπίστηκαν σε γαλακτοκομείο στην επαρχία Λάρνακας. Εφεραν ληγμένη σήμανση, μερικά είχαν επανασυσκευαστεί και άλλα ήταν μουχλιασμένα. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και σήμερα. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει πως σε «βαθμιαία αναγνώριση» του καθεστώτος των κατεχομένων προχωρεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μετά την απόφαση για έναρξη απευθείας εμπορικών σχέσεων με την παράνομη «κυβέρνηση» Ταλάτ. Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Times, «οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να αρχίσουν απευθείας εμπόριο με τη βόρεια Κύπρο, για πρώτη φορά, από την κατοχή από την Τουρκία, πριν 30 χρόνια».

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πλήττουν την ενότητα» πως «πλήγμα για την ενότητα και την προσπάθεια προώθησης νέας διαδικασίας διαβουλεύσεων, με στόχο μια θετική εξέλιξη στην υπόθεση του Κυπριακού, συνιστά η απόφαση της ηγεσίας του ΔΗΣΥ να αναστείλει την παρουσία του κόμματος στο Εθνικό Συμβούλιο, διαμηνύει το ΑΚΕΛ, υποδεικνύοντας την ανάγκη ενίσχυσης και θωράκισης του θεσμού». Αλλού αναφέρει πως ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Τζιαμπάολο Μπετάμιο, με τον οποίον συναντήθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Χριστόφιας, στο πλαίσιο των επαφών του στην Ιταλία, εξέφρασε την ευχή όπως η επερχόμενη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν είναι καρποφόρα.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail αναφέρει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Η Ευρώπη επικρίνει το μονοπώλιο της ΑΤΗΚ» αναφέρει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει επιπλήξει την κυβέρνηση λόγω έλλειψης πολιτικής βούλησης για ελευθεροποίηση της αγοράς των τηλεπικοινωνιών και εισαγωγή του ανταγωνισμού. Οπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση η καινοτομία και η ανάπτυξη στη βιομηχανία των τηλεπικοινωνιών παρεμποδίζεται από συνθήκες που ευνοούν και συντηρούν μια μονοπωλιακή κατάσταση. Αλλού αναφέρει πως αναβλήθηκε η προγραμματιζόμενη για χθες βράδυ συνάντηση του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών με τη συντεχνία των πιλότων, αφού αυτοί ανέμεναν για μια ώρα την πραγματοποίησή της.

Η αγγλόφωνη «Financial Mirror με κύριο τίτλο «Μερίδιο αγοράς 12% στοχεύει η Alpha Bank αναφέρει πως η Alpha Bank, η οποία κατέχει το 10% της κυπριακής αγοράς δανείων, έχει θέσει στόχο, σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή της στην Κύπρο Κώστα Κόκκινο, να αυξήσει το μερίδιό της στο 12% μέχρι το 2010, εκμεταλλευόμενη την ανταγωνιστική πολιτική χρεώσεων που επιβάλλει και την ευελιξία της. Σε άλλο θέμα αναφέρει πως η miVision, η ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΤΗΚ επιζητά νέες συμφωνίες με παροχείς περιεχομένου τόσο από τα ην Κύπρο όσο και από το εξωτερικών, καθώς η ΑΤΗΚ βιάζεται να αυξήσει το σύνολο των καναλιών ψηφιακής πλατφόρμας σε 60 από 36 που είναι τώρα.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 22 February 2006 - 15:19:17 UTC