Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-03-09

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 09/03/2006

Οι συνομιλίες του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή και την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη για το Κυπριακό και οι πληροφορίες γύρω από τα διαμειφθέντα απασχολούν τα πρωτοσέλιδα του σημερινού κυπριακού Τύπου. Οι εφημερίδες προβάλλουν ακόμη τις επαφές του Προέδρου της Βουλής στην Αυστρία, θέματα για την ακρίβεια και τις Κυπριακές Αερογραμμές.

Η «Αλήθεια» με κύριο τίτλο «Εστησαν θέση για έτοιμο πρόεδρο» γράφει ότι οι πρώτες αντιδράσεις γύρω από την πρόθεση της κυβέρνησης να δημιουργήσει δευτεροβάθμιο ιατρικό συμβούλιο είναι πλέον γεγονός και προέρχονται από τους γιατρούς οι οποίοι μάλλον διακρίνουν και σκοπιμότητες π.χ. βόλεμα συγκεκριμένων ατόμων γύρω από τη δημιουργία σχετικού νομοσχεδίου από το Υπουργείο Εργασίας. Επίσης πρωτοσέλιδα γράφει ότι ο πρόεδρος της επιτροπής Ελέγχου της Βουλής Αντώνης Καράς δήλωσε ότι στις 16 Μαρτίου η Ολομέλεια θα αποφασίσει εάν θα επικυρώσει ή θα ακυρώσει τη συμφωνία ΑΤΗΚ LTV.

«Η Μάχη» έχει κύριο τίτλο «Τα στηθόδεσμα της ζωής» και προβάλλει στα κύριο θέμα την προσπάθεια ομάδας γυναικών της Πάφου να δημιουργήσει αλυσίδα 90 χιλιομέτρων αποτελούμενη από στηθόδεσμα και η οποία «προσλαμβάνει τη μορφή παγκόσμιας κινητοποίησης». Αλλού προβάλλει δημοσιογραφική διάσκεψη του ΔΗΣΥ, στην οποία αναφέρθηκε ότι η θέση των γυναικών στην κυπριακή αγορά εργασίας είναι σαφώς μειονεκτική σε σχέση με αυτή των ανδρών και κλήθηκε η κυβέρνηση να σταματήσει να μένει απλός παρατηρητής του αρνητικού φαινομένου.

Ο «Πολίτης» έχει κύριο τίτλο «Τι δε λένε στους Τουρκοκύπριους» και γράφει ότι προθεσμία 15 ημερών έδωσε η Επίτροπος Διοικήσεως στον Κηδεμόνα τ/κ περιουσιών για να δώσει λεπτομερή πληροφόρηση σε τρεις Τ/Κ που ζητούν πληροφόρηση από το 2004 για την τύχη της περιουσίας τους στα Πολεμίδια και την Ευρετού. Προβάλλει δηλώσεις του Ευρωπαίου Επιτρόπου Ολι Ρεν ότι η Τουρκία θα πρέπει να ανοίξει τα λιμάνια της προς την Κυπριακή Δημοκρατία αλλά είναι σημαντικό να περάσει και ο κανονισμός για το απευθείας εμπόριο των Τ/Κ.

«Η Σημερινή» έχει κύριο τίτλο «Απιαστο όνειρο» αναφέρεται στην απόκτηση κατοικίας και προβάλλει στο κύριο θέμα έρευνα που καταδεικνύει ότι η απόκτηση ιδιόκτητης κατοικίας είναι πλέον δύσκολη ακόμη και για τα μεσαία εισοδηματικά στρώματα. Γράφει αλλού ότι άκυροι είναι οι κανονισμοί που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή με τους οποίους προβλέπεται η παραχώρηση τίτλων ιδιοκτησίας σε παθόντες καθώς και σε άλλες κατηγορίες προσώπων που δεν είναι εκτοπισμένοι.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Ετοιμες τρεις κινήσεις» γράφει ότι Καραμανλής και Παπαδόπουλος διαμόρφωσαν στην Αθήνα με βάση τις νέες εξελίξεις την τακτική που θα ακολουθήσουν οι δύο κυβερνήσεις και προβάλλει πληροφορίες για βήματα που καθορίστηκαν. Επίσης πρωτοσέλιδα αναφέρεται σε αυθαίρετα εξώδικα του Δήμου Λευκωσίας παρά το σχετικό διάταγμα του Υπουργικού και σημειώνει ενδεικτικά ότι τροχονόμοι του Δήμου εκδίδουν εξώδικο πρόστιμο 50 λιρών ακόμη και όταν το όχημα βρίσκεται σταθμευμένο σε μονή κίτρινη γραμμή.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Αυστηρή Νότα Αυστρίας» και γράφει ότι ο Πρόεδρος του Αυστριακού Κοινοβουλίου, μετά από αίτημα του Κυπρίου ομολόγου του, έθεσε επί τάπητος στον Τούρκο ΥΠΕΞ τις υποχρεώσεις της Αγκυρας στην ΕΕ, καθώς και την ανάγκη αποδοχής της συμφωνίας του Παρισιού. Αλλού γράφει ότι ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης σημείωσε ότι η ε/κ πλευρά βρίσκεται ένα βήμα μπροστά και κάλεσε την αντιπολίτευση να αναθεωρήσει τις μικροπολιτικές συμπεριφορές και να επανέλθει σε σύμπλευση με την κοινή λογική και τη βούληση του λαού για ενότητα δράσης.

H αγγλόφωνη «Cyprus Mail» έχει κύριο τίτλο «Καιρός να καταργηθεί η άδεια κυκλοφορίας» και αναφέρεται στην πρόταση του Προέδρου της Επιτροπής Συγκοινωνιών της Βουλής Νίκου Πιττοκοπίτη, περί μεταφοράς των τελών των αδειών κυκλοφορίας στην τιμή των καυσίμων. Αλλού γράφει ότι οι Κυπριακές Αερογραμμές ενόψει νέας κρίσης με τους πιλότους και προβάλλει δηλώσεις των πιλότων ότι «έχουμε το αίσθημα ότι η εταιρεία μας αναγκάζει να κάνουμε κάτι για κλείσουν οι ΚΑ και να ρίξει το φταίξιμο σε εμάς».

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 9 March 2006 - 15:19:05 UTC