Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-03-27

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 28/03/2006

Η αποφασιστικότητα του διεθνούς παράγοντα για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, η πρόθεση του ΟΗΕ να προωθήσει συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων για το θέμα των αγνοουμένων, η δίκη στην οποία θα κληθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος σε σχέση με την προσφυγή του εναντίον εφημερίδας για δημοσιεύματα σχετικά με τις σχέσεις του με εταιρείες που συνδέονται με τον πάλαι ποτέ ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, η έκκληση που απηύθυνε ο Πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας προς την τουρκική πλευρά να συνεργαστεί για λύση του Κυπριακού, οι διαφωνίες των συμπολιτευόμενων κομμάτων για το διορισμό ημετέρων σε υψηλόβαθμες θέσεις, και η σύλληψη 16χρονης μαθήτριας από τη Λάρνακα για κατοχή ναρκωτικών είναι τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Προεδρική δίκη'', γράφει ότι στις 1 και 2 Ιουνίου αναμένεται μια πρωτοφανής, για τα κυπριακά αλλά και διεθνή δεδομένα, δίκη αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος θα κληθεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να αντεξετασθεί από τους δικηγόρους της βρετανικής εφημερίδας ''Financial Times'' σε σχέση με την προσφυγή του ιδίου εναντίον της για δημοσιεύματα σχετικά με τις σχέσεις του με εταιρείες που συνδέονται με τον πάλαι ποτέ ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Γράφει, επίσης, ότι η αντιπολίτευση καλεί τους κυβερνώντες να πουν στον λαό τί πραγματικά συνέβη στο Παρίσι.

Το ''Θάρρος'', υπό τον τίτλο ''Θυμωμένος ο Τάσσος με το ΑΚΕΛ'', γράφει ότι οι διαφωνίες και αντιπαραθέσεις των συμπολιτευόμενων κομμάτων για το διορισμό ημετέρων σε υψηλόβαθμες θέσεις και πόστα τους οδηγούν σε ρήξη, οι επιπτώσεις των οποίων επιβαρύνουν την ομαλή λειτουργία της κρατικής μηχανής. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της ΝΕΔΗΣΥ Χριστόφορος Φωκαϊδης, προσφωνώντας τους συνέδρους στο έκτακτο προγραμματικό συνέδριο της νεολαίας του ΔΗΣΥ, είπε πως τα μηνύματα που λαμβάνονται από τις εκλογικές αναμετρήσεις των φοιτητικών οργανώσεων στη Βρετανία και την Ελλάδα, καθώς και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, είναι νικηφόρα για την παράταξη.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Βήμα προς βήμα κι ανιχνεύοντας'', γράφει ότι ο διεθνής παράγοντας εμφανίζεται αποφασισμένος να επαναφέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δύο κοινότητες της Κύπρου, και πρώτη προτεραιότητα είναι να αρχίσουν το συντομότερο οι διακοινοτικές διαπραγματεύσεις σε τεχνικό επίπεδο και με θέματα καθημερινότητας, όπως συμφωνήθηκε στο Παρίσι. Γράφει, επίσης, ότι τριάντα πρόσωπα συνελήφθηκαν το τελευταίο τριήμερο διότι οδηγούσαν υπό την επήρεια αλκοόλ, σημειώνοντας ότι οι μισές συλλήψεις έγιναν στη Λάρνακα και ότι ένας οδηγός κατανάλωσε πενταπλάσιο αλκοόλ από ό,τι επιτρέπεται.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Εμπορος θανάτου, ανήλικη μαθήτρια'', γράφει ότι ο φόβος των Κυπρίων για τα ναρκωτικά, όπως καταγράφεται σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα, επιβεβαιώνεται από συγκλονιστικά περιστατικά, όπως αυτό που αφορά 16χρονη μαθήτρια από τη Λάρνακα, η οποία συνελήφθηκε χθες από την Αστυνομία, έχοντας στην κατοχή της μεγάλη ποσότητα χαπιών ''έκσταση'' και αμφεταμινών. Γράφει, επίσης, ότι λίγες μόνο ημέρες μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου και του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες και το θετικό κλίμα που δημιουργήθηκε, δυναμιτίστηκε η συναίνεση που επετεύχθη.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Βήμα για να σπάσει ο πάγος'', γράφει ότι ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Κόφι Ανάν και ο Ειδικός του Αντιπρόσωπος στην Κύπρο Μάικλ Μόλερ θα προωθήσουν σύντομα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για το θέμα των αγνοουμένων. Γράφει, επίσης, ότι τα πορίσματα διερεύνησης σειράς συμβάντων στο FIR Λευκωσίας, κατά τα οποία απειλήθηκαν συγκρούσεις αεροσκαφών λόγω σύγχυσης που προκαλούν παρεμβολές από το λεγόμενο κέντρο ελέγχου πτήσεων στα κατεχόμενα, ανησύχησαν πλέον σοβαρά διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Η Τουρκία να ανταποκριθεί'', γράφει ότι ο Πρόεδρος της Βουλής και Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας απηύθυνε χθες έκκληση προς την Τουρκία και την τ/κ ηγεσία να ανταποκριθούν στις προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου και να συνεργαστούν για την επίλυση του Κυπριακού, προσθέτοντας ότι εξαρτάται πρώτα απ' όλα από την Τουρκία η εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα. Γράφει, επίσης, ότι ο κ. Χριστόφιας τέλεσε τα εγκαίνια του οικήματος ''Καβάζογλου και Μισιαούλη'' στην Ακρόπολη, που ήταν ''τάμα και υπόσχεση'' στους δύο ηρωομάρτυρες της ελληνοτουρκικής φιλίας.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 27 March 2006 - 15:19:06 UTC