Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-04-17

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 17/04/2006

(Κ) Επισκόπηση Κυπριακού Τύπου

Το Κυπριακό και η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου ότι είναι έτοιμος να συναντήσει τον Τ/Κ ηγέτη στην πρώτη συνεδρία της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοουμένους υπό το τρίτο μέλος της Κριστόφ Ζιρόντ, καταγγελίες από πρόσφυγες στη Μουτταγιάκα ότι το κράτος τους έδωσε τ/κ γη ως κρατική, στοιχεία για ''δύο μέτρα και δύο σταθμά'' στο θέμα παραχώρησης χαλίτικης γης, η εμπλοκή των εμπόρων ναρκωτικών πίσω από ανεξιχνίαστα εγκλήματα, η διεξαγωγή έρευνας από τον Γενικό Εισαγγελέα εναντίον του δήμου Αγίνας Νάπας και τριών κοινοτικών συμβουλίων για ''απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις'', καθώς και επικρίσεις του ΑΚΕΛ κατά του ΔΗΣΥ για μεταμορφώσεις και παλινδρομήσεις'', είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Μας τελείωσαν οι δύο μήνες'', αναφέρεται σε δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας μετά τη συνάντηση με τον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν στο Παρίσι με την οποία εξέφραζε την εκτίμηση ότι σε δύο μήνες ο ΓΓ θα εξετάσει εάν θα στείλει στην Κύπρο εκπρόσωπό του, προσθέτοντας ότι ''χτες ο ίδιος υποχρεώθηκε να δηλώσει ότι δεν γνωρίζει ούτε αν θα σταλεί εκπρόσωπος του ΟΗΕ στην Κύπρο, ούτε αν θα υπάρξει κάποια διαδικασία για το Κυπριακού, ούτε αν θα συνέλθουν οι τεχνικές επιτροπές''. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η επίσκεψη της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις στην Ελλάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεταξύ 25 και 27 Απριλίου.

''Το Θάρρος'' υπό τον τίτλο ''Εξαπατήθηκαν οι πρόσφυγες από το κράτος'', γράφει ότι πρόσφυγες της Μουτταγιάκας καταγγέλλουν ότι η γη που τους παραχωρήθηκε ως κρατική και στην οποία ανέγειραν με δικά τους έξοδα τις οικίες τους, στην πραγματικότητα είναι τουρκοκυπριακή και ως εκ τούτου δεν τους ανήκει και ότι στα συμφωνητικά έγγραφα τα οποία υπέγραψαν με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναφέρεται ότι η γη είναι κρατική περιουσία. Σε άλλη είδηση γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε χθες έτοιμος και πρόθυμος να συναντήσει τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, κατά την πρώτη συνεδρία που θα πραγματοποιηθεί για το θέμα των αγνοουμένων, υπό την προεδρία του Τρίτου Μέλους της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, Ελβετού Κριστόφ Ζιρόντ.

Ο ''Πολίτης'' κάτω από τον τίτλο ''Ισοπολιτεία μόνο για τους ολίγους'', αναφέρεται στο κύριο του θέμα σε στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν τις χαριστικές παραχωρήσεις χαλίτικης γης σε επώνυμους, ενώ αντίθετα ανάλογα αιτήματα πολλών απλών και ανώνυμων πολιτών χρονίζουν στα συρτάρια του κτηματολογίου και στο τέλος απορρίπτονται. Γράφει ότι μέσα από παραδείγματα, αποδεικνύονται "τα δύο μέτρα και δύο σταθμά που επικρατούν και η διάκριση μεταξύ επιχειρηματιών και κρατικών αξιωματούχων από τη μια και απλών πολιτών από την άλλη". Αλλού γράφει ότι κυπριακής καταγωγής επιχειρηματίας, ο Ανδρέας Αναστασιάδης κατασκεύασε κάρβουνα για ψήσιμο σούβλας από κουκούτσι ελιάς, ένα προϊόν που ήδη βρίσκεται στα ράφια μεγάλων υπεραγορών της Γαλλίας.

''Η Σημερινή'' στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο ''Τέλεια εγκλήματα'' και γράφει πως έμποροι ναρκωτικών βρίσκονται πίσω από τις περισσότερες δολοφονίες των τελευταίων χρόνων και από άλλες μορφές εγκλήματος, όπως τζόγο, πορνεία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος χωρίς όμως να αφήνουν τεκμήρια για αυτά τα εγκλήματα, με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η στοιχειοθέτησή τους και η προσαγωγή υπόπτων στα δικαστήρια. Αλλού γράφει ότι η Επίτροπος Διοικήσεως είχε αποκαλύψει στην συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών και Αξιών στις 25 Φεβρουαρίου ότι το Αρχηγείο της Αστυνομίας δεν έλαβε υπόψη του τις εισηγήσεις του Γραφείου της.

"Ο Φιλελεύθερος" κάτω από τον τίτλο "Απάτη στις χορηγίες", γράφει στο κύριο του θέμα ότι έρευνα εναντίον του Δήμου της Αγίας Νάπας, τριών κοινοτικών συμβουλίων και ιδιωτικής εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, διεξάγει ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας, ύστερα από στοιχεία που προέκυψαν, τα οποία δυνατόν να συνιστούν απόσπαση χρημάτων από την Αρχή Ανθρώπινου Δυναμικού με ψευδείς παραστάσεις. Προσθέτει ότι τα στοιχεία αυτά εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια του συνήθους ελέγχου που διεξήγαγε η Ελεγκτική Υπηρεσία στους λογαριασμούς κοινοτικού συμβουλίου. Αλλού γράφει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρήκε μια "εναλλακτική λύση" για την παρουσία αξιωματούχων της στα κατεχόμενα για την παρακολούθηση της εφαρμογής του κανονισμού των 139 εκ ευρώ για οικονομική στήριξη των Τ/Κ.

Η ''Χαραυγή'' στο κύριό της θέμα με τίτλο ''Μαθήματα... μεταμορφώσεων'', γράφει ότι ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού ''ξεσκέπασε χθες τις συνεχείς μεταμορφώσεις και παλινδρομήσεις του ΔΗΣΥ", προσθέτοντας ότι ο κυπριακός λαός δεν θα πρέπει σε καμιά περίπτωση να επιτρέψει να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις οι οποίες να επιτρέπουν επάνοδο του ΔΗΣΥ στην εξουσία. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε χθες ότι ο ίδιος είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος προήδρευσε της συνεδρίας του Υπουργικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα, όπως προχωρήσει με την επισημοποίηση της απόφασης του Υπουργικού για τη συμφωνία ΑΤΗΚ - LTV.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 17 April 2006 - 14:19:08 UTC