Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-04-18

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 18/04/2006

Τα σενάρια γύρω από το τι θα γίνει το ερχόμενο Φθινόπωρο, οπόταν θα εκδοθεί η "Εκθεση Προόδου" της ΕΕ για την Τουρκία, οι χθεσινές δηλώσεις του Αμερικανού Πρεσβευτή Ρόναλντ Σλίκερ για το Κυπριακό, η αναμενόμενη αύξηση στις τιμές των καυσίμων, οι θέσεις που παρουσίασε το ΑΚΕΛ για την οικονομία, η δηλητηρίαση παιδιών στον παιδικό σταθμό Υψωνα και οι υποθέσεις απόρριψης αιτήσεων "ανώνυμων" πολιτών για παραχώρηση χαλίτικης γης είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι σημερινές κυπριακές εφημερίδες.

Η "Αλήθεια" στο κύριο της θέμα με τίτλο "Κι εντός κι εκτός κυβέρνησης το ΑΚΕΛ" αναφέρει πως "χάος χωρίζει τις θέσεις του ΑΚΕΛ από αυτές της κυβέρνησης στα καυτά θέματα της οικονομίας, οι δε δηλώσεις που γίνονται καθημερινά αποδεικνύουν περίτρανα το ετερόκλητο της σύμπραξης ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ για σκοπούς καθαρά νομής της εξουσίας". Αλλού αναφέρει πως κοντά στα δύο σεντ αναμένεται να αυξηθεί η τιμή της βενζίνης, αύξηση που είναι πιθανόν να ανακοινωθεί σήμερα ή αύριο.

"Η Μάχη" με κύριο τίτλο "Εγκατέλειψαν τους πρόσφυγες οι κυβερνώντες" αναφέρει πως "προκλητική αδιαφορία επιδεικνύουν οι κυβερνώντες στα προβλήματα αντιμετωπίζει ο προσφυγικός κόσμος, την ίδια ώρα που διακηρύττουν δήθεν φιλολαϊκή πολιτική για όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα για τους εκτοπισμένους". Σε άλλο θέμα γράφει πως ο Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Κύπρο Ρόναλντ Σλίκερ δήλωσε χθες ότι κάθε ημέρα που περνά χωρίς πολιτική εμπλοκή στο Κυπριακό αποτελεί μια χαμένη ευκαιρία.

Ο "Πολίτης" στο κύριο του θέμα με τίτλο "Κτηματολόγιο: Το εν πολλαίς αμαρτίαις..." γράφει πως το Τμήμα Κτηματολογίου αλλά και το Υπουργείο Εσωτερικών, στο οποίο υπάγεται, δεν βρήκαν λέξεις να σχολιάσουν συγκεκριμένες περιπτώσεις που αφορούν αιτήσεις απλών και "ανώνυμων" πολιτών για παραχώρηση χαλίτικης γης με τη μέθοδο της ανταλλαγής που απορρίφθηκαν, εν αντιθέσει με την ικανοποίηση των αιτήσεων των επώνυμων πολιτών. Αλλού αναφέρει πως τρία πιθανά σενάρια για να ξεπεραστεί η κρίση που αναμένεται να ξεσπάσει το Φθινόπωρο, λόγω της άρνησης της Τουρκίας να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμια προς την Κυπριακό Δημοκρατία, αναπτύσσει ο τουρκικός Τύπος.

"Η Σημερινή" με κύριο τίτλο "Νερό δηλητήριο στον παιδικό σταθμό Υψωνα" γράφει στο κύριο της θέμα πως αναστάτωση προκάλεσε στους γονείς των 80 παιδιών του δημόσιου παιδικού σταθμού Υψωνα η δηλητηρίαση τεσσάρων από αυτά. Τα πρόσωπα των παιδιών μελάνιασαν και οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο Λεμεσού. Ενα από αυτά μεταφέρθηκε στο Μακάρειο Νοσοκομείο στη Λευκωσία. Σε άλλο θέμα γράφει πως την απονομή χάριτος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε 11 Ελληνοκύπριους και αλλοδαπούς κατάδικους, ενόψει των εορτών του Πάσχα, εισηγείται η Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών.

"Ο Φιλελεύθερος" στο κύριο του θέμα με τίτλο "Ποινική για τις χορηγίες" αναφέρει πως ποινική έρευνα για ενδεχόμενη "απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις διεξάγει η Αστυνομία κατά του Δήμου Αγίας Νάπας, τριών κοινοτικών συμβουλίων και εταιρείας παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, που έλαβαν χορηγία από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού". Σε άλλο θέμα σημειώνει πως σε πλήρες μπέρδεμα με εκτεθειμένη την Κύπρο συνεχίζει να εξελίσσεται το θέμα της μετονομασίας της Helios Airways, με την Πολιτική Αμυνα να μην προχωρά σε κανένα μέτρο, ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία συνεχίζει να πετά υπό συνθήκες που σε καμμία περίπτωση δες προβλέπονται από την εθνική, την ευρωπαϊκή και τη διεθνή νομοθεσία και κανονισμούς.

Η "Χαραυγή" γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο "13 διεκδικήσεις ΑΚΕΛ" πως ανθρωποκεντρικοί στόχοι προσαρμοσμένοι στις ανάγκες των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, βρίσκονται στο επίκεντρο της πρότασης του ΑΚΕΛ για την οικονομία, η οποία παρουσιάστηκε χθες από τον Γενικό Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη Χριστόφια σε δημοσιογραφική διάσκεψη, στην παρουσία του επικεφαλής του Γραφείου Οικονομικών Μελετών του ΑΚΕΛ Σταύρου Ευαγόρου. Αλλού σημειώνει πως ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε χθες πως η συνάντηση του Προέδρου Παπαδόπουλου με τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, κατά την πρώτη σύνοδο της ΔΕΑ, δεν έχει καμμία σχέση με το θέμα των τεχνικών επιτροπών.

Η αγγλόφωνη "Cyprus Mail" με κύριο τίτλο "Σοβαρή ανάγκη για οικονομική μεταρρύθμιση" αναφέρει στο κύριο της θέμα πως η Κύπρος χρειάζεται δραστικές μεταρρυθμίσεις στο κοινωνικό ασφαλιστικό της σύστημα για να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις από ένα πληθυσμό που γηράσκει να διασφαλίσει το συνταξιοδοτικό της σύστημα μετά το 2025, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Μιχάλη Σαρρή. Σε άλλο θέμα γράφει πως οι κάτοικοι Ακρωτηρίου ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε διαδηλώσεις εάν το Υπουργείο Υγείας καθυστερήσει και άλλο στο να δημοσιεύσει μιαν έρευνα υγείας σε σχέση με αντένα που οι Βρετανικές Βάσεις εγκατέστησαν κοντά στο χωριό.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 18 April 2006 - 14:19:06 UTC