Browse through our Interesting Nodes of Greek Radio & Television Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-05-03

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 03/05/2006

Η επίσημη επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει στην Αίγυπτο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, η υποβολή σήμερα υποψηφιοτήτων για τις βουλευτικές εκλογές και η σημερινή συνεδρία της Συμβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης των τιμών των καυσίμων είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν οι κυπριακές εφημερίδες.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Βελόνες δολοφόνοι στο σώμα τους'' γράφει ότι με την ψυχή στο στόμα κάνουν τις ενέσεις ινσουλίνης που χρειάζονται για να ζουν φυσιολογικά οι διαβητικοί της Κύπρου, αφού τους τελευταίους μήνες αρκετοί από αυτούς έχουν πέσει θύματα της όπως φαίνεται ''κακής ποιότητας'' βελόνων που τους προμηθεύει δωρεάν το κράτος. Αλλού γράφει ότι η εταιρεία ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο Λτδ καταγγέλλει ότι ''με χθεσινή πρωτοφανή ενέργεια της η Αστυνομία κατηγόρησε γραπτώς τον ποδοσφαιριστή της ομάδας Μάριο Ηλία για περιστατικό που έγινε στη διάρκεια του αγώνα με την Ανόρθωση και την προσπάθεια της να τον οδηγήσει ενώπιον δικαστηρίου σήμερα ημέρα του κρίσιμου αγώνα με την Ομόνοια''.

''Η Μάχη'' στο κύριο της θέμα υπό τον τίτλο '''Μπερλουσκόνι' ο Χριστόφιας'' γράφει ότι νέα πολιτική διάσταση φαίνεται να παίρνει η πολύκροτη υπόθεση της συμφωνίας ΑΤΗΚ - LTV, ''την οποία σκοπεύει να εκμεταλλευτεί το ΑΚΕΛ για δικό του κομματικό όφελος, χωρίς μάλιστα να το γνωρίζουν ούτε η ΑΤΗΚ και ούτε και η LTV''. Αλλού γράφει ότι πολύ σημαντική κρίνεται η σημερινή συνεδρία της Συμβουλευτικής Επιτροπής Παρακολούθησης των τιμών των καυσίμων του Υπουργείου Εμπορίου, η οποία διαπίστωσε, σύμφωνα με τον Υπουργό Εμπορίου Γιώργο Λιλλήκα, ότι ενδέχεται να υπάρχει ''πιθανή αισχροκέρδεια''.

Ο ''Πολίτης'' στην κύρια του είδηση με τίτλο ''Η κάλπη αδειάζει νόμους και τσέπες'' γράφει ότι αρχίζει σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για τις βουλευτικές εκλογές με την υποβολή υποψηφιοτήτων και προσθέτει ότι προεκλογική εκστρατεία πολλών μηδενικών είναι αυτή που διανύουμε καθώς η εξασφάλιση έδρας στη Βουλή των Αντιπροσώπων προϋποθέτει ότι ο υποψήφιος δεν είναι πτωχός στην τσέπη. Αλλού γράφει ότι ενώπιον του Κακουργιοδικείου για βασανιστήρια εναντίον πολιτών θα οδηγηθούν κάποιοι εκ των 13 αστυνομικών που συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό των δύο φοιτητών.

''Η Σημερινή'' με κύριο τίτλο «Πέναλτι στον προεκλογικό αγώνα» αναφέρεται σε συνέχιση του απόηχου του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ Ανόρθωσης και ΑΠΟΕΛ και προσθέτει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για ''παραποττιές'' κάποιων, οι οποίοι σε μηνύματα σε κινητά τηλέφωνα, τον κατηγορούν ότι επενέβη στη διαμόρφωση του σκορ του παιγνιδιού, ώστε να πάρει ο Απόλλωνας το πρωτάθλημα. Αλλού γράφει ότι δέκτης έντονων αμερικανικών πιέσεων για τη διευκόλυνση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας αναμένεται ότι θα γίνει η Λευκωσία κατά την περίοδο μετά τις βουλευτικές εκλογές, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος σε συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα δήλωσε ότι δεν προτίθεται να θυσιάσει τα συμφέροντα της Κύπρου για να κερδίσει την εύνοια των ΗΠΑ.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Πολλαπλά κακουργήματα» γράφει ότι το πόρισμα της Ελλαδικής Επιτροπής για τη συντριβή του αεροσκάφους της «Ηλιος» στο Γραμματικό εντοπίζει τα αίτια και τα συμβαλλόμενα αίτια που οδήγησαν στην συντριβή του Μπόινγκ στις 14 Αυγούστου σκιαγραφώντας τους φυσικούς και τους ηθικούς αυτουργούς. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ σε αποκλειστική συνέντευξή του στην εφημερίδα αποκαλύπτει ότι στην επίσκεψή του στο Κάιρο ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα συζητήσει θέματα για βαθύτερη συνεργασία στην εκμετάλλευση πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πρωτοπόροι» γράφει ότι το ΑΚΕΛ στηριζόμενο στην 80χρόνη ιστορία του με αγώνες για τους εργαζομένους πρωτοπορώντας και πάλι, κατέθεσε χθες πολυσέλιδο υπόμνημα στον Υπουργό Εργασίας για αναβάθμιση των εργασιακών σχέσεων αλλά και ενίσχυση των ζητημάτων που αφορούν την κοινωνική ευημερία των πολιτών. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά των μελών της Αστυνομίας Αγις Αγαπίου ανέφερε ότι οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν από τώρα παράπονα στην Αρχή για γεγονότα που έχουν συμβεί μετά τις 17 Φεβρουαρίου 2006, τα οποία θα πρέπει να υποβάλλονται γραπτώς και επωνύμως.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ανθρώπινα ωάρια για πώληση στην Κύπρο;» γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Γαβριηλίδης δήλωσε χθες ότι κλινική της Λάρνακας, η οποία σύμφωνα με βρετανική εφημερίδα εμπλέκεται στην εκμετάλλευση νεαρών γυναικών από την ανατολική Ευρώπη που προσφέρουν τα ωάριά τους έναντι αμοιβής, υποβλήθηκε σε 12 ελέγχους και διαπιστώθηκε ότι η λειτουργία της είναι σύμφωνη με το νόμο. Αλλού γράφει ότι οι γυναίκες της Κύπρου έσπασαν το ρεκόρ γκίνες δημιουργώντας την μεγαλύτερη αλυσίδα από στηθόδεσμους η οποία έχει μήκος 111 χιλιόμετρα και αποτελείται από 114.782 στηθόδεσμους.

Η αγγλόφωνη εβδομαδιαία εφημερίδα «Financial Mirror» γράφει ότι η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένει εναγωνίως την τελική ετυμηγορία της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού αναφορικά με τη συμφωνία ΑΤΗΚ και LTV, το οποίο μπορεί να καθυστερήσει εξαιτίας των πολύπλοκων ζητημάτων που έχουν σχέση με την υπόθεση. Αλλού γράφει ότι η Κύπρος αναμένεται να υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή την ερχόμενη Παρασκευή η οποία θα αφορά την πληροφόρηση των Κυπρίων πολιτών για το ευρώ το οποίο υιοθετείται στην χώρα μας από την 1η Ιανουαρίου του 2008.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 3 May 2006 - 14:19:07 UTC