Visit the Cyprus News Agency (CNA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-05-01

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 01/05/2006

Η «απογραφή» πληθυσμού που έγινε στα κατεχόμενα, η βία στα γήπεδα, ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς, η κατάρριψη του ρεκόρ γκίνες από την Κύπρο σε ό,τι αφορά την μεγαλύτερη αλυσίδα στηθόδεσμων στον κόσμο, η κατάσταση της κυπριακής οικονομίας δύο χρόνια μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ, καθώς και η απόρριψη εκ μέρους του Υπουργού Εξωτερικών των ισχυρισμών ότι το ΡΚΚ διατηρεί σημαντική παρουσία στην Κύπρο, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Δυναστεία Τάσου» γράφει ότι σταδιακά τη δημιουργία τασικής δυναστείας στην πολιτική ζωή της Κύπρου επιδιώκουν να δημιουργήσουν το Προεδρικό και στενοί σε αυτό κύκλοι σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» από προσκείμενες σε αυτούς πηγές. Σε άλλο της θέμα η εφημερίδα γράφει ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Ιακώβου απέρριψε κατηγορηματικά ισχυρισμούς που διατυπώνονται στην ετήσια έκθεση του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών ότι το εργατικό κόμμα του Κουρδιστάν -ΡΚΚ- διατηρεί σημαντική παρουσία στην Κύπρο.

«Το Θάρρος» υπό τον τίτλο «Τρομοκρατία σε βάρος Ελλαδιτών» γράφει ότι ξανακτύπησε η συμμορία με τα κατσαβίδια που καταστρέφει ελαστικά αυτοκινήτων. Αυτή τη φορά, προσθέτει, έδειξε ιδιαίτερη κατά περίεργο τρόπο, προτίμηση στα αριστεροτίμονα αυτοκίνητα με ελληνικές πινακίδες εγγραφής, ιδιοκτησίας Ελλαδιτών στρατιωτικών που υπηρετούν στην Κύπρο. Αλλού γράφει ότι ο στόχος επετεύχθη στην Πάφο όπου έγινε η μεγαλύτερη αλυσίδα στηθόδεσμων στον κόσμο για ευαισθητοποίηση στο θέμα του καρκίνου του μαστού, καταρρίπτοντας το ρεκόρ γκίνες που κατείχε η Σιγκαπούρη.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Απογραφή χωρίς ευρω-υπογραφή» γράφει ότι εν μέσω αμφισβητήσεων για την εγκυρότητα του αποτελέσματός της πραγματοποιήθηκε χθες στα κατεχόμενα η απογραφή πληθυσμού. Αλλού γράφει ότι σε μια περίοδο που οι Κυπριακές Αερογραμμές βρίσκονται σε δεινότατη οικονομική κατάσταση, η οποία επιβάλει δραστικές εξοικονομήσεις χρημάτων, το Τμήμα Πληροφορικής της εταιρείας αγοράζει υπηρεσίες πληροφορικής σε πανάκριβες τιμές από τον ιδιωτικό τομέα.

«Η Σημερινή» υπό τον τίτλο «Αίμα στα γήπεδα» γράφει ότι όλο το Σαββατόβραδο αστυνομία και πυροσβεστική έτρεχαν να σβήσουν τις φωτιές και να προλάβουν χειρότερα από τα νέα επεισόδια που προκάλεσαν οι χούλιγκαν των γηπέδων. Αλλού αναφέρεται στη συνέντευξη σε αθηναϊκή εφημερίδα του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, ο οποίος είπε ότι οποιαδήποτε λύση του Κυπριακού θα βασίζεται στο σχέδιο Ανάν.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Απιστοι Θωμάδες οι πολίτες» γράφει ότι είκοσι μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές και το κυπριακό εκλογικό σώμα στέλνει ένα απαξιωτικό μήνυμα προς τα κόμματα τόσο σε σχέση με την πολιτική γενικότερα όσο και σε ό,τι αφορά στις δημοσκοπήσεις ειδικότερα. Αλλού γράφει ότι δύο χρόνια μετά την ένταξή της στην ΕΕ, η οικονομία έχει καταφέρει να προωθήσει τη σύγκλισή της προς τις οικονομίας της ευρωζώνης, τόσο σε πραγματικούς όρους όσο και με βάση τα ονομαστικά κριτήρια της συνθήκης του Μάαστριχτ.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Οπισθοδρόμηση το καινούργιο του ΔΗΣΥ» γράφει ότι ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας δήλωσε χθες πως αυτό που ο ΔΗΣΥ βλέπει ως νέο και ασπάζεται ως σύγχρονο δεν είναι μόνο καινούργιο αλλά είναι συντήρηση και οπισθοδρόμηση. Αλλού αναφέρεται στην σημερινή Εργατική Πρωτομαγιά και γράφει ότι το ΑΚΕΛ απευθύνει θερμό συναγωνιστικό χαιρετισμό στην κυπριακή εργατική τάξη και όλους τους Κυπρίους εργαζομένους.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 1 May 2006 - 14:19:08 UTC