Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-05-20

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 20/05/2006

Η λήξη της προεκλογικής εκστρατείας από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής, οι δηλώσεις του Ευρωπαίου Επίτροπου για τη Διεύρυνση Ολι Ρεν σε σχέση με τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της Τουρκίας, η επιστροφή χθες στην Κύπρο των έξι από τους εννέα Μητροπολίτες που μετέβησαν στη Γενεύη για τη διευρυμένη Ιερά Σύνοδο, ο αποψινός τελικός διαγωνισμός τραγουδιού της Γιουροβίζιον, η απόφαση της Κεντρικής Τράπεζας να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά της επιτόκια και οι εκδηλώσεις των τελειόφοιτων μαθητών των Λυκείων, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η ''Αλήθεια'' γράφει ότι υπάρχει διαφορά απόψεων και εκτιμήσεων ανάμεσα στους εννιά ποινικούς ανακριτές στην υπόθεση της κακοποίησης των δύο φοιτητών όσον αφορά τον αριθμό των αστυνομικών, οι οποίοι θα πρέπει να διωχθούν ποινικά. Αλλού η ''Α'' γράφει ότι πτυχές που καταγράφονται στο προκαταρτικό πόρισμα που παρέδωσε προχθές ο Πρόεδρος της Ελλαδικής Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων Ακριβός Τσολάκης στην κυπριακή πολιτεία ρίχνουν το βάρος της ευθύνης για την πτώση του αεροσκάφους της ''Ηλιος'' στο Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και στην ίδια την εταιρεία.

''Η Μάχη'' στο βασικό της θέμα υπό τον τίτλο ''Οικογενειακό δράμα στη Λεμεσό'' γράφει ότι 16χρονη κατήγγειλε στην αστυνομία ότι ο 42χρονος πατέρας της εξανάγκαζε τόσο την ίδια όσο και την 11χρονη αδελφή της να ξεγυμνώνονται μπροστά του ώστε να τις χαϊδεύει στα απόκρυφα σημεία τους και να ικανοποιεί τις ανώμαλες ορέξεις του. Αλλού γράφει ότι στις 8.30 το βράδυ της Κυριακής αναμένεται ότι θα ξεκαθαρίσει το σκηνικό γύρω από το ποιοι θα είναι οι μεγάλοι νικητές των βουλευτικών εκλογών.

Ο ''Πολίτης'' με πρωτοσέλιδο τίτλο ''Ο Εισαγγελέας θα καταθέσει το βίντεο'' γράφει ότι το χέρι του στο Ευαγγέλιο θα βάλει ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης και θα καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον των αστυνομικών που πρόκειται να κατηγορηθούν για το βασανισμό και την κακοποίηση του Μ. Παπαγεωργίου και του Γ. Νικολάου στις 20 Δεκεμβρίου 2005. Αλλού γράφει ότι επέστρεψαν χθες στην Κύπρο από το Σαμπεζί της Ελβετίας οι έξι Μητροπολίτες, ενώ οι υπόλοιποι τρεις που επιστρέφουν σήμερα, συνάντησαν χθες στη Γενεύη τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος δήλωσε ότι όλα θα γίνουν όπως πρέπει.

''Η Σημερινή'' στην κύρια της είδηση με τίτλο ''Παύσατε πυρ για ένα εικοσιτετράωρο'' γράφει ότι η προεκλογική εκστρατεία έληξε από τα μεσάνυκτα και τα κόμματα υποχρεώνονται να εφαρμόσουν την ''κατάπαυση του πυρός'', όπως προνοεί ο νόμος, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες άρχισε και η αφαίρεση των αφισών από τις διαφημιστικές πινακίδες και οι υποψήφιοι αφιερώνουν τη σημερινή ημέρα για να κάνουν την τελευταία τους εξόρμηση από σπίτι σε σπίτι. Αλλού γράφει ότι οι τελειόφοιτοι μαθητές των Λυκείων τήρησαν και χθες το έθιμο και βγήκαν στους δρόμους πανηγυρίζοντας.

''Ο Φιλελεύθερος'' στο βασικό του θέμα ''Κλειδί οι συσπειρώσεις'' γράφει ότι ο προεκλογικός αγώνας έφτασε αισίως στο τέλος του και όλων η προσοχή είναι στραμμένη στην αυριανή μέρα όταν το εκλογικό Σώμα θα δώσει την απάντηση του σ΄ όσα άκουσε όλους αυτούς τους μήνες. Αλλού ο ''Φ'' γράφει ότι μετά τον αποκλεισμό του κυπριακού τραγουδιού στον προημιτελικό της Γιουροβίζιον, οι ελπίδες πλέον εναποτίθεται στην Αννα Βίσση, στην οποία τα προγνωστικά της δίνουν το τίτλο του φαβορί για κατάκτηση της πρώτης θέσης του αποψινού διαγωνισμού.

Η ''Χαραυγή'' γράφει ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε χθες ότι η Τουρκία δεν μπορεί να τύχει θετικής διάκρισης όσον αφορά την αξιολόγηση της από την ΕΕ. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Γαβριηλίδης εξαπέλυσε χθες σφοδρό κατηγορώ εναντίον του προέδρου του ΕΛΑΖΩ σχετικά με επιστολή ου έστειλε προς το Υπουργείο, η οποία αναφέρεται σε αθέτηση υποσχέσεων από πλευράς του Υπουργείου Υγείας προς τους καρκινοπαθείς.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' με τίτλο ''Η ΕΕ επιτείνει την πίεση στην Τουρκία'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος για τη Διεύρυνση Ολι Ρεν πίεσε χθες την Τουρκία να εκπληρώσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις, να ανοίξει τα λιμάνια και αεροδρόμια της στην Κυπριακή Δημοκρατία και να επιταχύνει τις πολιτικές μεταρρυθμίσεις για να παραμείνει σε πορεία ένταξης. Αλλού γράφει ότι η Κεντρική Τράπεζα διατήρησε χθες τα βασικά της επιτόκια αμετάβλητα

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Μάθε'' γράφει ότι η απαράδεκτη συμπεριφορά βουλευτή, ο οποίος κατηγορείται από νεαρή για σεξουαλική παρενόχληση, προκάλεσε την αντίδραση του συντρόφου της κοπέλας, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρία βγήκε από το διαμέρισμα και γρονθοκόπησε τον πολιτικό, ενώ ταυτόχρονα επικοινώνησε με την αστυνομία και κατήγγειλε το περιστατικό. Αλλού γράφει ότι καλοστημένες κομπίνες σε βάρος ανυποψίαστων τουριστών αλλά και πολλών επιχειρηματιών που έχουν επενδύσει στην τουριστική βιομηχανία κυρίως στην επαρχία Αμμοχώστου στήνουν ορισμένοι επιτήδειοι τουριστικοί πράκτορες.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Saturday, 20 May 2006 - 14:19:05 UTC