Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-06-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 21/06/2006

Η συνάντηση στις 3 Ιουλίου του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για το θέμα των αγνοουμένων, στην παρουσία εκπροσώπων των Ηνωμένων Εθνών, η επίσκεψη στις 6 Ιουλίου στην Κύπρο του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, η χθεσινή 24ωρη απεργία των οικοδόμων και η απόφαση τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, τα πλαστά πιστοποιητικά γνώσης αγγλικής γλώσσας που εμφάνισαν υποψήφιοι για προαγωγές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία και οι εξελίξεις στο θέμα της πρόθεσης της Τράπεζας Κύπρου για υποβολή προσφοράς εξαγοράς της Εμπορικής Τράπεζας είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''16,4 εκατομμύρια λίρες θα μας κάτσει η καθυστέρηση'' γράφει ότι υποχρεωμένοι να πληρώνουν 632.000 λίρες την εβδομάδα μόνο για τη συντήρηση κτιρίου, εξοπλισμών, κεφαλαιουχικούς τόκους και ηλεκτρικό ρεύμα στο Νέο Νοσοκομείο Λευκωσίας θα είναι οι φορολογούμενοι πολίτες. Αλλού γράφει ότι ''θολό παραμένει το τοπίο γύρω από το μέλλον'' της Διερευνητικής Επιτροπής που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο για την εξέταση των ευθυνών που προκύπτουν από την πτώση του αεροσκάφους της εταιρείας Helios Airways στο Γραμματικό.

''Η Μάχη'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Ναρκωτικά και βία σε παιδικές στέγες'' γράφει ότι σεξουαλική εκμετάλλευση από επιτήδειους, διακίνηση ναρκωτικών ανάμεσά τους, ακόμα και απειλές και εκφοβισμοί από τους ίδιους τους γονείς από τους οποίους απομακρύνθηκαν είναι η δεύτερη εφιαλτική ζωή που βιώνουν κάποια παιδιά των παιδικών στεγών. Αλλού γράφει ότι η Συντονιστική Επιτροπή των εκτάκτων υπαλλήλων ανέφερε πως θα προχωρήσει σε δυναμικά μέτρα αν οι ηγεσίες των κοινοβουλευτικών κομμάτων δεν ανταποκριθούν μέχρι την προσεχή Δευτέρα στα αιτήματά τους.

Ο ''Πολίτης'' στην κύρια του είδηση υπό τον τίτλο '''Φιλικός διακανονισμός' για τρεις υποθέσεις Ε/Κ'' γράφει ότι ντεμπούτο αποφάσεων και επιδικάσεων αποζημιώσεων πραγματοποίησε τις δύο προηγούμενες μέρες η ''επιτροπή αποζημιώσεων'' του ψευδοκράτους επιτυγχάνοντας ''φιλικό διακανονισμό'' σε τρεις αιτήσεις Ε/Κ προσφύγων. Αλλού γράφει ότι σύμφωνα με το ΚΥΠΡΟΒΑΡΟΜΕΤΡΟ οκτώ στους δέκα Κύπριους διαφωνούν ότι θα υπάρξει σύντομα λύση του Κυπριακού, ενώ μόνο ένα 11% των ερωτηθέντων παρουσιάζονται θετικοί στην προοπτική της λύσης.

''Η Σημερινή'' γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Οξυνση της εργατικής αναταραχής'' ότι οξύνεται η κατάσταση στο εργασιακό τοπίο, καθώς οι οικοδόμοι που πραγματοποίησαν χθες 24ωρη απεργία αποφάσισαν να κλιμακώσουν τα μέτρα τους με 48ωρη απεργία την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, αφού το χάσμα με τους εργολάβους παραμένει. Αλλού η ''Σ'' γράφει ότι τη μεθεπόμενη Παρασκευή 30 του μήνα θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των πρώτων Παγκύπριων Εξετάσεων.

''Ο Φιλελεύθερος'' στην κύρια του είδηση υπό τον τίτλο ''Πολυπολιτισμική απεργία'' αναφέρεται στη χθεσινή απόφαση των οικοδόμων να κλιμακώσουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και γράφει ότι χθεσινή απεργία πήρε χαρακτήρα πολυπολιτισμικό καθώς εκτός από τους Ε/Κ, συμμετείχαν περίπου 5.000 Τ/Κ και άλλοι 6-7.000 ομογενείς, αλλοδαποί αλλά και κοινοτικοί εργαζόμενοι. Αλλού γράφει ότι πλαστά πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας εμφανίστηκαν στους φακέλους υποψηφίων για προαγωγές στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Αστυνομία.

Η ''Χαραυγή'' με τίτλο '''Κτίζουν' τη δικαίωση'' γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι οικοδόμοι διατράνωσαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής 24ωρης επιτυχημένης παγκύπριας απεργίας τους ότι ''δεν θα περάσει'' η άκαμπτη επιμονή της εργοδοτικής πλευράς για εισαγωγή του θεσμού του καπαλιάτικου στην οικοδομική βιομηχανία. Αλλού γράφει ότι το πρωί της 6ης Ιουλίου φθάνει στην Κύπρο ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ για πολιτικές υποθέσεις Ιμπραχίμ Γκαμπάρι, ο οποίος θα γίνει την ίδια ημέρα δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τάσσο Παπαδόπουλο.

Η ''Cyprus Mail'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Χάος στην οικοδομική βιομηχανία'' γράφει ότι οι δραστηριότητες της οικοδομικής βιομηχανίας διακόπηκαν χθες καθώς οι 25.000 οικοδόμοι του νησιού κατήλθαν σε 24ωρη απεργία ύστερα από το αδιέξοδο που κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις με τους εργοδότες τους για την ανανέωση της συλλογικής σύμβασης. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος και ο κατοχικός ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ θα συναντηθούν στις 3 Ιουλίου, για πρώτη φορά μετά το δημοψήφισμα του Απριλίου 2004, για να συζητήσουν το θέμα των αγνοουμένων.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα ''Financial Mirror'' με τίτλο ''Η Τράπεζα Κύπρου κτυπά την Εμπορική'' γράφει ότι η Τράπεζα Κύπρου εκδήλωσε ενδιαφέρον για υποβολή προσφοράς για την Εμπορική Τράπεζα, την ίδια στιγμή που η Gredit Agricole, σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ, πιθανόν να αυξήσει την τιμή προσφοράς της προς την Εμπορική από τα 23,5 ευρώ στα 26-28 ευρώ τη μετοχή. Αλλού γράφει ότι για το τέλος Σεπτεμβρίου αρχές Οκτωβρίου αναβάλλεται η έναρξη της λειτουργίας της κοινής πλατφόρμας διαπραγμάτευσης ΧΑΚ και ΧΑ.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Wednesday, 21 June 2006 - 14:19:08 UTC