Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-13

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 13/08/2006

Η τραγική επέτειος αύριο της συντριβής του αεροσκάφους της «Ηλιος» στο Γραμματικό, οι δημοτικές εκλογές, οι πληροφορίες για έλευση Γάλλων κομάντο στην Κύπρο, η συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας Κύπρου Γαλλίας, τα προβλήματα στον τομέα της υγείας, και τα μυστικά που κρύβει η κλειστή πόλη της Αμμοχώστου, είναι ορισμένα από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Εμπόλεμο κλίμα μεταξύ ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ» γράφει ότι εμπόλεμο κλίμα επικρατεί ανάμεσα στα δύο κόμματα, το οποίο κορυφώθηκε με τις διαφορές τους στις δημοτικές εκλογές με αποτέλεσμα το ένα κόμμα να θέλει να τιμωρήσει το άλλο στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, όπως γράφει. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει ότι το πρόβλημα με την έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού είναι τεράστιο και ήδη τόσο ο ιδιωτικός όσο και ο δημόσιος τομέας της Κύπρου αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να καταρρεύσουν από στιγμή σε στιγμή.

«Η Μάχη» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Γάλλοι κομάντος στην Κύπρο» γράφει ότι σύμφωνα με πληροφορίες της «Μ», διακόσιοι Γάλλοι στρατιώτες των επίλεκτων μονάδων του γαλλικού στρατού, έφθασαν προχθές στην Κύπρο στην αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου», αναμένοντας ενισχύσεις για μετάβαση στο Λίβανο και συμμετοχή στην πολυεθνική δύναμη. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του προέδρου των συγγενών των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος της 14ης Αυγούστου, Νίκου Γιασουμή. Οι συγγενείς θα μεταβούν σήμερα στο χώρο της τραγωδίας για να τελέσουν το ετήσιο μνημόσυνο των αγαπημένων τους.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο «Το χρίσμα στον Χρίστου» γράφει ότι το σκηνικό για το δήμο Λεμεσού έχει ξεκαθαρίσει, αφού το ΑΚΕΛ, με τη σύμφωνο γνώμη του νυν δημάρχου Δημήτρη Κοντίδη, αποφάσισε να είναι υποψήφιος για τη Λεμεσό ο νυν υπουργός Εσωτερικών Αντρέας Χρίστου. Αλλού γράφει ότι η Γαλλία, με δηλώσεις του πρέσβη της στη Λευκωσία, υποβαθμίζει τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας που επεξεργάζεται με την Κύπρο, ξεκαθαρίζοντας πως η χώρα του δεν έχει καμία πρόθεση να δημιουργήσει βάση στην Κύπρο.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Αμύθητος θησαυρός στην Αμμόχωστο» γράφει ότι τη σοβαρή επιστημονική διάσταση που κρύβεται πίσω από τα συρματοπλέγματα της περιφραγμένης πόλης της Αμμοχώστου, αποκάλυψαν ξένοι επιστήμονες. Προσθέτει ότι τα κτίρια της Αμμοχώστου, οι δρόμοι, τα υλικά της, μιλούν και έχουν ενσωματώσει σημαντικές πληροφορίες στη μνήμη τους όσον αφορά τη συμπεριφορά ενός δομημένου συστήματος κάτω από την εγκατάλειψη. Σε άλλο της δημοσίευμα γράφει ότι όλο και περισσότεροι ασθενείς καταγγέλλουν ελλείψεις στα φάρμακα.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Ενοχοποιούν προβλήματα στο ΔΗΚΟ για το ναυάγιο» γράφει ότι τα κόμματα της συγκυβέρνησης ενοχοποιούν εσωκομματικά προβλήματα στο ΔΗΚΟ ως τη βασική αιτία για τη νέα αποτυχία να σφραγιστεί η συμφωνία για διεκδίκηση όλων των δήμων από τους τρεις με τη στήριξη και των Οικολόγων. Αλλού γράφει ότι δύο ακόμη νέοι έχασαν χθες τη ζωή τους σε δύο ξεχωριστά τροχαία δυστυχήματα στη Λάρνακα και τη Λεμεσό λόγω υπερβολικής ταχύτητας.

Η «Χαραυγή» υπό τον τίτλο «Στην πρώτη γραμμή» γράφει ότι με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 80 χρόνων από την ίδρυση του ΚΚΚ ΑΚΕΛ, στις 15 Αυγούστου 1926, το κόμμα έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα βρίσκεται πάντα στη πρώτη γραμμή της πάλης για απαλλαγή από την κατοχή και την επανένωση της Κύπρου. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Υπουργού Συγκοινωνιών Χάρη Θράσου ο οποίος δήλωσε ότι όπου υπάρχουν ευθύνες για το περσινό αεροπορικό δυστύχημα της 14ης Αυγούστου το Γραμματικό, αυτές θα αποδοθούν, ανεξαρτήτως του τίτλου, του αξιώματος ή της διασύνδεσης τυχόν υπευθύνων.

Η εβδομαδιαία «Sunday Mail» με τίτλο «Ο Ισραήλ συνεχίζει να βομβαρδίζει παρά το ψήφισμα του ΟΗΕ», γράφει ότι η Χεζμπολάχ δήλωσε χθες ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στο Λίβανο, αλλά την ίδια ώρα θα αντισταθεί στην όποια επίθεση από τους Ισραηλινούς. Αλλού γράφει ότι σε δέκα μέρες θα αρχίσουν εκταφές στην περιοχή του πάρκου της Αθαλάσσας, ύστερα από υποδείξεις της τ/κ πλευράς για την πιθανότητα μαζικών τάφων Τουρκοκυπρίων την περίοδο 1964 1974.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 13 August 2006 - 14:19:07 UTC