Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-21

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 21/08/2006

Η αγωγή που κατέθεσαν οι συγγενείς των θυμάτων της συντριβής του αεροσκάφους της ''Ηλιος'' κατά της εταιρείας Μπόινγκ για τέσσερα κατασκευαστικά λάθη, οι κίνδυνοι από τις πτήσεις παράνομων μικρών αεροσκαφών, η αναζήτηση νέου Υπουργού Εσωτερικών λόγω της επιθυμίας του Ανδρέα Χρίστου να διεκδικήσει τη δημαρχία της Λεμεσού, το αναμενόμενο νέο κλιμακωτό ωράριο στη δημόσια υπηρεσία για κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, και ο θάνατος βρέφους από γαστρεντερίτιδα είναι τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι η διαδικασία εκταφής οστών που είχαν ανευρεθεί στις αρχές Νοεμβρίου 2001 στην Αλαμινό, η ανάληψη από την Ελλάδα της προεδρίας του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ την 1η Σεπτεμβρίου, η πρόθεση της τουρκικής πλευράς να οδηγήσει σε ναυάγιο τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, οι προσπάθειες των πιλότων και της διεύθυνσης των Κυπριακών Αερογραμμών για αποφυγή των απεργιακών μέτρων της ΠΑΣΥΠΙ, η παράδοση του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, και ο καύσωνας που αναμένεται να επηρεάσει την Κύπρο αυτές τις ημέρες.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Αγωγή κατά της Boeing'', γράφει ότι αγωγή κατά της εταιρείας Boeing κατέθεσαν συγγενείς των θυμάτων από τη συντριβή του αεροσκάφους της ''Helios'' στο Γραμματικό, εντοπίζοντας τέσσερα κατασκευαστικά λάθη, ωστόσο η εταιρεία κατέθεσε ένσταση αναρμοδιότητας, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση πρέπει να συζητηθεί στην Ελλάδα ή στην Κύπρο. Γράφει, επίσης, ότι συνεχίστηκε και χθες η διαδικασία εκταφής οστών που είχαν ανευρεθεί στις αρχές Νοεμβρίου 2001 στην Αλαμινό και άρχισε η μεταφορά τους στο ανθρωπολογικό εργαστήριο στο Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής στη Λευκωσία για ταυτοποίηση.

Το ''Θάρρος'', υπό τον τίτλο ''Τραγικός θάνατος'', γράφει ότι απίστευτο δράμα ζουν δύο νέοι γονείς από τη Λευκωσία, οι οποίοι έχασαν μέσα από τα χέρια τους το μόλις δέκα μηνών κοριτσάκι τους από μία απλή γαστρεντερίτιδα, και ότι οι γονείς, ύστερα από συστάσεις γιατρού στον ιδιωτικό τομέα, πήραν το βρέφος στο Μακάρειο Νοσοκομείο, αλλά δεν στάθηκε δυνατό, όπως υποστηρίζουν, να βρεθεί γιατρός εκεί και το κοριτσάκι απεβίωσε λίγες ώρες μετά την εισαγωγή του. Γράφει, επίσης, ότι το Τμήμα Δημοσίων Εργων έχει παραδώσει το Νέο Γενικό Νοσοκομείο κτιριολογικά εδώ και ένα χρόνο, και απομένει να συμπληρωθεί ο εξοπλισμός του.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Αναζητείται νέος Υπ. Εσωτερικών'', γράφει ότι σε αναζήτηση νέου Υπουργού Εσωτερικών αποδύονται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το ΑΚΕΛ με την επάνοδο από τις θερινές διακοπές, και ότι ο νυν Υπουργός Ανδρέας Χρίστου επιβεβαίωσε σε συνέντευξη στον ''Φιλελεύθερο'' την επιθυμία του να διεκδικήσει τη δημαρχία της Λεμεσού. Γράφει, επίσης, ότι κόκκινο θα κτυπήσει το θερμόμετρο από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, και ότι η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι τις επόμενες ημέρες η θερμοκρασία, στη Λευκωσία τουλάχιστον, θα φθάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Τέσσερα λάθη οδήγησαν στην τραγωδία'', γράφει ότι στο δικαστήριο του Ιλινόις, έδρα της Μπόινγκ, καταχωρήθηκε από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας του Γραμματικού αγωγή κατά της κατασκευάστριας εταιρείας του αεροσκάφους της ''Ηλιος'', λέγοντας ότι καθυστέρησε να ενεργοποιηθεί ο ηχητικός προειδοποιητικός μηχανισμός για βλάβη, παρατηρήθηκε σύγχυση στο σήμα για δύο διαφορετικές βλάβες, δεν έγινε έλεγχος στο σύστημα αυτόματου πιλότου, και δεν λειτούργησε σωστά το σύστημα ασφάλισης της πόρτας του πιλοτηρίου. Γράφει, επίσης, ότι πιλότοι και διεύθυνση των Κυπριακών Αερογραμμών συζητούν σήμερα για αποφυγή των απεργιακών μέτρων της ΠΑΣΥΠΙ.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Νέο ωράριο στο Δημόσιο'', γράφει ότι κλιμακωτό ωράριο ως μέτρο αντιμετώπισης της κυκλοφοριακής συμφόρησης προτείνει το Υπουργείο Εργασίας, όπως προκύπτει από σημείωμα που αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα, και ότι η πρόταση αναμένεται να τεθεί επίσημα το Φθινόπωρο. Γράφει, επίσης, ότι η τουρκική πλευρά επιδιώκει να οδηγήσει σε ναυάγιο τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου, έχοντας ως μοναδικό στόχο να σπρώξει τις εξελίξεις στην έναρξη μιας διαδικασίας εξπρές στο Κυπριακό, και ότι οι Τούρκοι ευνοούν διαπραγματεύσεις επί του σχεδίου Ανάν και πιο συγκεκριμένα επί των αλλαγών που ζητούν οι δύο κοινότητες.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Επικίνδυνες πτήσεις'', γράφει ότι σοβαρούς κινδύνους και ερωτηματικά σε θέματα ασφάλειας προκαλούν οι ανεξέλεγκτες και συχνές πτήσεις από παράνομα μικρά αεροσκάφη σε όλες σχεδόν τις πόλεις της Κύπρου. Γράφει, επίσης, ότι η Ελλάδα αναλαμβάνει από την 1η Σεπτεμβρίου την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και αναμένεται στο διάστημα αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες της ελληνικής εφημερίδας ''Καθημερινή'', να κατατεθεί έκθεση του ΓΓ ή του αναπληρωτή του σχετικά με την Κύπρο, δεδομένων ότι υπήρξε πρόσφατα επίσκεψη του Ιμπραχίμ Γκαμπάρι στο νησί και ότι επίκειται η εξέταση της πορείας ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 21 August 2006 - 14:19:09 UTC