Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-22

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 22/08/2006

Η σημερινή συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η πιθανή ανάληψη του Υπουργείου Εσωτερικών από τον Κυριάκο Τριανταφυλλίδη μετά την αναμενόμενη αποχώρηση του Ανδρέα Χρίστου, το θέμα που προέκυψε με την αστυνόμευση διαδρομής του Διεθνούς Ράλλι Κύπρου, η αγωνία των υποψηφίων για μια θέση στα πανεπιστήμια της Ελλάδας, ο δεύτερος θάνατος βρέφους από αφυδάτωση που ενδεχομένως να οφείλεται σε γαστρεντερίτιδα, και η εξαφάνιση νεαρής από τη Σλοβακία είναι τα θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι η επανέναρξη των συναντήσεων των εκπροσώπων των δύο πλευρών, Τάσου Τζιωνή και Ρασίτ Περτέβ, η ζημιά που υπέστη η Αρχή Λιμένων λόγω του πολέμου στο Λίβανο, η πιθανή διακοπή ρεύματος που θα επηρεάσει χιλιάδες νοικοκυριά, το θέμα ασφάλειας με τις πτήσεις των μηχανοκίνητων ανεμόπτερων, η κατάσταση στην ξενοδοχειακή βιομηχανία μετά την υποβολή συμβιβαστικής πρότασης από το Υπουργείο Εργασίας, η συνεργασία μεταξύ της εταιρείας Louis και της εταιρείας easyCruise του επιχειρηματία Στέλιου Χατζηιωάννου, και ο καύσωνας που πλήττει την Κύπρο.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Τεράστιες ζημιές αν χαθεί το Διεθνές Ράλι Κύπρος'', γράφει ότι στη ματαίωση της φετινής διοργάνωσης απειλείται να οδηγηθεί το Διεθνές Ράλλι Κύπρου με τις ενστάσεις της Αστυνομίας για αστυνόμευση συγκεκριμένης διαδρομής στην παλιά πόλη της Λεμεσού και να εκθέσει την Κύπρο στο Διεθνή Σύνδεσμο Αυτοκινήτου, σε μια περίοδο μάλιστα που καταβάλλονται επίπονες προσπάθειες για περαιτέρω εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου. Γράφει, επίσης, ότι αντιμέτωπα με διακοπές ρεύματος βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες χιλιάδες νοικοκυριά, αφού οι μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού που υπάρχουν δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο '' 'Εσβησε' και δεύτερο βρέφος από αφυδάτωση'', γράφει ότι συγκλονισμό προκάλεσε ο θάνατος βρέφους 14 μηνών, ο δεύτερος μέσα σε μερικές μόνο ημέρες, από αφυδάτωση. Γράφει, επίσης, ότι επαναλαμβάνονται σήμερα, ύστερα από 10ήμερη διακοπή, οι συναντήσεις των εκπροσώπων των δύο πλευρών, Τάσου Τζιωνή και Ρασίτ Περτέβ, σε μια νέα προσπάθεια να συνταχθούν οι κατάλογοι των θεμάτων που θα συζητήσουν οι τεχνικές επιτροπές, και ότι οι συνομιλίες προσκρούουν σε διάφορα προβλήματα που εκτιμάται ότι δεν πρόκειται να ξεπεραστούν αν δεν πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του Τουρκοκύπριου ηγέτη.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Υπουργική έρευνα για τα νεκρά νήπια'', γράφει ότι νυστέρι υπουργικό μπαίνει στην υπόθεση με το θάνατο των δύο νηπίων, καθώς ο Υπουργός Υγείας Χάρης Χαραλάμπους διέταξε έρευνα για να διακριβωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες πέθαναν τα δύο παιδάκια που είχαν μεταφερθεί το ένα στο Μακάρειο Νοσοκομείο και το άλλο στο Νοσοκομείο Πάφου με αφυδάτωση λόγω γαστρεντερίτιδας. Γράφει, επίσης, ότι πλώρη για νέα θαλασσινά δρομολόγια με ένα εντελώς διαφορετικό προφίλ από αυτό που σήμερα φέρει βάζει η κυπριακή εταιρεία Louis, αφού χθες ανακοίνωσε συνεργασία με τον επιχειρηματία Στέλιο Χατζηιωάννου και την εταιρεία του, easyCruise.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Νέος ΥΠΕΣ ο Κυριάκος Τριανταφυλλίδης'', γράφει ότι η οριστική απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Ανδρέα Χρίστου να διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου Λεμεσού στις επικείμενες δημοτικές εκλογές ανοίγει το δρόμο της υπουργοποίησης στον ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Κυριάκο Τριανταφυλλίδη, τη θέση του οποίου θα λάβει ο επιλαχών στις ευρωεκλογές, υπεύθυνος για θέματα παιδείας του ΑΚΕΛ, Νεοκλής Συλικιώτης. Γράφει, επίσης, ότι σε 300.000 λίρες ανέρχεται η ζημιά που υπέστη η Αρχή Λιμένων λόγω του πολέμου στο Λίβανο, και ότι οι 160.000 λίρες αποτελούν αποζημίωση για υπερωριακή απασχόληση.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Αλαλούμ, άγνοια, αγωνία'', γράφει ότι εδώ και δύο μήνες οι χιλιάδες υποψήφιοι για μια θέση στα πανεπιστήμια της Ελλάδας κοιμούνται και ξυπνούν με την αγωνία να μάθουν τα αποτελέσματα για τα ΑΑΕΙ για να μπορέσουν να οργανωθούν, αλλά και να πάρουν τις σημαντικότατες αποφάσεις για το μέλλον τους. Γράφει, επίσης, ότι όλες οι ενδείξεις έδειχναν ότι το κύμα καύσωνα που πλήττει τα Βαλκάνια δεν θα επηρέαζε και την Κύπρο, εντούτοις επισκέφθηκε το νησί από την Κυριακή και η συνέχεια είναι απειλητική, και ότι οι ψηλές θερμοκρασίες που εκτόξευσαν τον υδράργυρο στους 40 βαθμούς και τα ψηλά επίπεδα υγρασίας δημιουργούν συνθήκες καύσωνα, που ενδεχομένως να επικρατήσουν μέχρι την Πέμπτη.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Κρίσιμες αποφάσεις'', γράφει ότι τις εξελίξεις μετά και τη συμφωνία της 8ης Ιουλίου μεταξύ του Προέδρου Παπαδόπουλου και του κ. Ταλάτ θα εξετάσει το Εθνικό Συμβούλιο, το οποίο συνέρχεται σήμερα το πρωί, και ότι σύμφωνα με πληροφορίες ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος θα ενημερώσει το σώμα για τη μέχρι τώρα πορεία των συναντήσεων Τζιωνή-Περτέβ. Γράφει, επίσης, ότι ο Διευθυντής της Πολιτικής Αεροπορίας Λεωνίδας Λεωνίδου επιβεβαιώνει δημοσίευμα της εφημερίδας ότι υπάρχει θέμα ασφάλειας με τις πτήσεις των μηχανοκίνητων ανεμόπτερων, σημειώνοντας ότι καταβάλλονται προσπάθειες να τεθεί τάξη και νομιμότητα.

Η αγγλόφωνη ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Εχετε δει αυτή τη γυναίκα;'' γράφει ότι οικείοι της ελλείπουσας 20χρονης Γιάνκα Κοβάκοβα από τη Σλοβακία εκφράζουν φόβους για τη ζωή της μετά την εξαφάνισή της ενώ περπατούσε προς την οικία της στην Αγία Νάπα πριν από έξι ημέρες, και ότι η Κοβάκοβα φέρεται να τηλεφώνησε σε φίλο της, λέγοντας ότι την ακολουθούσε άγνωστο άτομο. Γράφει, επίσης, ότι συναντώνται σήμερα οι συντεχνίες των ξενοδοχοϋπαλλήλων για να μελετήσουν τη συμβιβαστική πρόταση του Υπουργείου Εργασίας, η οποία δόθηκε στους ξενοδόχους και τις συντεχνίες το Σάββατο, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η 48ωρη απεργία των εργαζομένων που ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει χθες.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 22 August 2006 - 14:19:07 UTC