Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-28

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 28/08/2006

Η απονομή του τροπαίου στο νικητή της Φόρμουλα 1, που διεξήχθηκε στην Τουρκία, από τον Τ/Κ ηγέτη Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, ο οποίος προσφωνήθηκε ως «πρόεδρος της ΤΔΒΚ», οι πληροφορίες για σύσταση παραστρατιωτικής κίνησης στην Ε.Φ, οι δηλώσεις εκ μέρους των πολιτικών αρχηγών για τις δημοτικές εκλογές, το κλείσιμο 68 περιφερειακών ΤΕΙ στην Ελλάδα και οι επιπτώσεις που αυτό έχει, οι πληροφορίες πως σημαντική καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση του πορίσματος Τσολάκη για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας πέρσι τον Αύγουστο επιδιώκει η εταιρεία A Jet, πρώην «Ηλιος» και οι πληροφορίες ότι στα κατεχόμενα βρέθηκαν νεκρές δεκάδες αγριόπαπιες είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Νέο σκάνδαλο στην Εθνική Φρουρά» αναφέρει πως διαστάσεις σκανδάλου έχει πάρει το θέμα όσον αφορά τη σύσταση παραστρατιωτικής κίνησης εντός της Εθνικής Φρουράς. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας έντιμοι αξιωματικοί, οι οποίοι έθεσαν θύματα του εν λόγω κυκλώματος, μετά από δημοσίευμα εφημερίδας έσπευσαν στον Υπουργό Αμυνας και κατήγγειλαν προσπάθειες παραμερισμού τους από συγκεκριμένη ομάδα στρατιωτικών. Αλλού αναφέρει πως διήμερη επίσκεψη στην Ελλάδα, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, προγραμματίζει να πραγματοποιήσει ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αμπντουλάχ Γκιουλ.

«Το Θάρρος» με κύριο τίτλο «Πολιτική εκμετάλλευση του Γκραν Πριν» αναφέρει πως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ήταν αυτός οποίος απένειμε χθες το τρόπαιο του νικητή, στο Βραζιλιανό οδηγό της Φερράρι, Φελίππε Μάσα, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η τουρκική προκλητικότητα και προπαγάνδα δεν λέει να σταματήσει. Αλλού αναφέρει πως ο Υπουργός Γεωργίας Φώτης Φωτίου εξέφρασε ανησυχία σχετικά με πληροφορίες ότι στα κατεχόμενα βρέθηκαν νεκρές δεκάδες αγριόπαπιες και διαβεβαίωσε πως το Υπουργείο του διερευνά με τους δικούς του τρόπους την πληροφορία αυτή.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ελιγμός της Helios στο πόρισμα Τσολάκη» πως σημαντική καθυστέρηση στη δημοσιοποίηση του πορίσματος του Ακριβού Τσολάκη για τα αίτια της πολύνεκρης αεροπορικής τραγωδίας πέρσι τον Αύγουστο στο Γραμματικό επιδιώκει η εταιρεία A Jet, πρώην «Ηλιος». Η αεροπορική εταιρεία με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων ζητά την επανάληψη των ερευνών. Σε άλλο θέμα γράφει πως σοβαρές σκέψεις γίνονται στις Βρυξέλλες για να παραταθεί σιωπηρά για έναν ακόμα χρόνο η υποχρέωση της Τουρκίας να εφαρμόσει το Πρωτόκολλο της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης με όλα τα κράτη μέλη (συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου).

«Η Σημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Καταργούνται 600 Κύπριοι φοιτητές» αναφέρει πως λουκέτο σε 68 περιφερειακά ΤΕΙ βάζει το νέο νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης αφήνοντας εκτεθειμένους 25 χιλιάδες Ελλαδίτες και 600 Κύπριους φοιτητές. Η εξέλιξη αυτή προκαλεί αναστάτωση στους επηρεαζόμενους, αφού ουσιαστικά καταργούνται από την ιδιότητά τους ως φοιτητές της σχολής στην οποία έχουν εξασφαλίσει θέση. Αλλού αναφέρει πως άρχισαν ήδη οι διεργασίες για τη διαδοχή του Δημήτρη Κοντίδη από τον Ανδρέα Χρίστου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος της κυβερνητικής συνεργασίας στις δημοτικές εκλογές του Δεκέμβρη.

«Ο Φιλελεύθερος» με κύριο τίτλο «Μέτωπο ΕΔΕΚ και κατά ΑΚΕΛ» αναφέρει πως μετά το ανοικτό μέτωπο με το ΔΗΚΟ για το Δήμο της Πάφου, η ΕΔΕΚ άνοιξε και δεύτερο μέτωπο κατά του ΑΚΕΛ με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Νίκος Κατσουρίδης. Απαντώντας ο Γιαννάκης Ομήρου ανέφερε ότι δεν υποβλήθηκε οποιαδήποτε πρόταση από μέρους του ΑΚΕΛ για τους δήμους που διεκδικεί η ΕΔΕΚ. Αλλού αναφέρει πως παρασκηνιακές πιέσεις εντός και εκτός Αστυνομίας για να πέσει στα μαλακά το θέμα της διαρροής των θεμάτων στις εξετάσεις προαγωγής αστυνομικών στο βαθμό του λοχία, ασκούνται προς διάφορες κατευθύνσεις, κυρίως από πολιτικά «πρόσωπα «με πρόσχημα τη μη θυματοποίηση κάποιων».

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Θολό το τοπίο» γράφει πως αναστάτωση και σύγχυση συνεχίζουν να επικρατούν ανάμεσα τους υποψήφιους φοιτητές, η αγωνία των οποίων παρατείνεται για μια θέση στα ελληνικά ΑΕΙ και ΤΕΙ. Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά τι θα συμβεί στους Κύπριους υποψήφιους, οι οποίοι διεκδικούν θέση από κάποιο από τα ΤΕΙ, το οποίο θα κλείσει. Αλλού αναφέρει πως σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Λιλλήκα και των αρχηγών των διπλωματικών αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εξωτερικό θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, 28 και 29 Αυγούστου αντίστοιχα.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 28 August 2006 - 14:19:07 UTC