Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-08-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 29/08/2006

Οι εργασίες της Επιτροπής για τη διερεύνηση του αεροπορικού ατυχήματος στο Γραμματικό, την 14η Αυγούστου 2005, που επανάρχισαν χθες με καταθέσεις τεσσάρων μαρτύρων προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα του σημερινού Κυπριακού Τύπου. Τα διαβήματα σχετικά με την τουρκική ενέργεια απονομής εκ μέρους του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ βραβείου στη Φόρμουλα 1 και η διερεύνηση του περιστατικού εκ μέρους της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA), οι δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Λιλλήκα για τα ευρωτουρκικά και οι διαβουλεύσεις των κομμάτων για τις δημοτικές εκλογές είναι μερικά από τα υπόλοιπα θέματα των εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» έχει κύριο τίτλο «Αποκαλύψεις Σοκ θα κάψουν πολλούς» και γράφει ότι ο δεύτερος γύρος αποκαλύψεων για την κατάσταση της Helios Airways επανήρχισε χθες με τις μαρτυρίες τεσσάρων προσώπων. Αλλού γράφει ότι «προειδοποίηση προς τους Ελληνοκύπριους που επιλέγουν να μεταβαίνουν στις κατεχόμενες περιοχές, περιείχε ο σχολιασμός του Κυβερνητικού Εκπροσώπου», όσον αφορά την απαγωγή των δημοσιογράφων από τις κατοχικές αρχές.

«Η Μάχη» έχει κύριο τίτλο «Μαύρη Λίστα διατηρούσε η ομάδα» γράφει πως παρόλο που η κυβέρνηση έμμεσα παραδέχεται την ύπαρξη παραστρατιωτικού κυκλώματος στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, την ίδια ώρα επιχειρεί να καλυφθεί πίσω από δήθεν οδηγίες που έδωσε για τη διεξαγωγή έρευνας από το αρμόδιο Υπουργείο Αμυνας. Αλλού γράφει ότι στοιχεία που σοκάρουν έδωσε στη «Μ» ο δικηγόρος των Εθελοντών Πενταετούς Υποχρέωσης (ΕΠΥ), οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση διαμαρτυρίας την 1η Σεπτεμβρίου στις 10 το πρωί έξω από το Υπουργείο Αμυνας.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Με ταχύτητες F1 τρέχει η κρίση» γράφει ότι τις προθέσεις της για κορύφωση της κρίσης με την Κυπριακή Δημοκρατία αποκάλυψε η Αγκυρα με την περιβόητη πια απονομή του βραβείου του τουρκικού Grand Prix από τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, την ώρα που η Λευκωσία διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση ότι θα μπλοκάρει κάθε κεφάλαιο της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας. Αλλού γράφει ότι ζεύγος Τουρκοκυπρίων ζητά αποζημιώσεις για την ανέγερση κυβερνητικού οικισμού στην περιουσία τους στα Κάτω Πολεμίδια.

«Η Σημερινή» με κύριο τίτλο «Μαρτυρίες Σοκ για τη συντριβή του Μπόινγκ» γράφει ότι στη διάρκεια της συνεδρίας της Επιτροπής για τη διερεύνηση των συνθηκών, υπό τις οποίες συνέβη η τραγωδία στο Γραμματικό, ακούστηκαν συγκλονιστικές αφηγήσεις για συχνά προβλήματα με τη θερμοκρασία του αεροπλάνου, περίεργους θορύβους. Επίσης πρωτοσέλιδα αναφέρεται στην απελευθέρωση των συναδέλφων του «Σίγμα» Αδωνη Παλληκαρίδη και Νικήτα Δαλίτη μετά από τριήμερη κράτηση από το παράνομο καθεστώς των κατεχομένων.

«Ο Φιλελεύθερος» υπό τον τίτλο «Τους έκλεισε την πόρτα» γράφει ότι η κυπριακή κυβέρνηση επιχειρεί να «σκοτώσει» σενάρια που αποσκοπούν να διευκολύνουν την Τουρκία στην ΕΕ χωρίς να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της. Καμία ευθύνη δεν φέρουν οι γιατροί για το θάνατο της Μαρικρίνης Μαντίδη, η οποία απεβίωσε στο Μακάρειο Νοσοκομείο από γαστρεντερίτιδα στις 18 Αυγούστου και όπως διαπιστώνει το πόρισμα έρευνας, ο θάνατος του βρέφους προήλθε από τη μη αναστρέψιμη κατάσταση της υγείας του.

Η «Χαραυγή» με κύριο τίτλο «Εντατικές Επαφές» γράφει ότι την άμεση εντατικοποίηση των πρωτοβουλιών και προσπαθειών της κυπριακής κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της ΕΕ και σε όλα τα επίπεδα με στόχο να υποχρεωθεί η Τουρκία να τηρήσει τις υποχρεώσεις της ενόψει και της κατάθεσης της έκθεσης προόδου στις 24 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε χθες ο ΥΠΕΞ. Προβάλλει δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ Αντρου Κυπριανού, ότι το κόμμα δεν μπορεί να λειτουργήσει ως Σολομώντας στις συζητήσεις για τις τοπικές εκλογές.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» έχει κύριο τίτλο «Εκκληση θείας για αγνοούμενη κοπέλα» και γράφει ότι η οικογένεια της 20χρονης Janka Kovacova, από τη Σλοβακία, η οποία αγνοείται εδώ και περίπου δύο εβδομάδες απευθύνει έκκληση για πληροφορίες σε σχέση με την τύχη της. Αλλού γράφει ότι υπό διερεύνηση έχει θέσει η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) το περιστατικό απονομής εκ μέρους του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, διαβεβαιώνοντας πως παίρνει το θέμα πολύ σοβαρά.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 29 August 2006 - 14:19:08 UTC