Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-09-10

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 10/09/2006

Συνέχεια στα προβλήματα της συνεργασίας των κομμάτων της συγκυβέρνησης για τις δημοτικές εκλογές δίνουν σήμερα οι κυπριακές εφημερίδες. Αλλα θέματα με τα οποία ασχολούνται είναι η δήλωση του Προέδρου Παπαδόπουλου τόσο για τις δημοτικές εκλογές όσο και για την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, το τουρκικό έγγραφο που απεστάλη στις Βρυξέλλες σχετικά με το πρωτόκολλο για την τελωνειακή ένωση, η ανάγκη αναδιάρθρωσης της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, η απουσία εδώ και πολλά χρόνια ενός συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Κύπρο, και το αίτημα της πρώην «Ηλιος» σήμερα «ajet», για επανεξέταση των αιτιών που οδήγησαν στην συντριβή του μοιραίού Μπόινγκ πριν ένα χρόνο.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Στη μέγγενη του &#145;ναι&#146; και του &#145;όχι&#146;» γράφει ότι απρόβλεπτη εξέλιξη ανέδειξε η προσπάθεια των τελευταίων δυόμισι χρόνων του Προεδρικού να εκμεταλλευτεί κομματικά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, καθώς ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος διαπιστώνει τώρα ότι η απομύζηση οφέλους από το &#145;όχι&#146; έχει τερματιστεί και η ανάγκη του από το &#145;ναι&#146; έχει καταστεί καταλύτης για την επανεκλογή του στην προεδρία. Αλλού γράφει ότι παρά την προεδρική δέσμευση ότι θα τοποθετούνταν στα γήπεδα κλειστά κυκλώματα τηλεόρασης για πρόληψη της βίας, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, οι του ΚΟΑ δεν πτοούνται και κωλυσιεργούν αδικαιολόγητα για μισό εκατομμύριο λίρες.

«Η Μάχη» υπό τον τίτλο «Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε ο Μπους» γράφει ότι τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η δήλωση παραδοχή του Αμερικανού Προέδρου ότι η CIA ανέκρινε δεκάδες υπόπτους σε μυστικές τοποθεσίες στο εξωτερικό και ότι 14 από αυτούς που κρατούνται έχουν μεταφερθεί στο Γκουαντανάμο. Προσθέτει ότι ανάμεσα στις 14 ευρωπαϊκές χώρες που συνέβαλαν στις απαγωγές ήταν και η Κύπρος. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι η πρώην «Ηλιος» σήμερα «ajet», ζητά επανεξέταση των αιτιών που οδήγησαν στην συντριβή πριν ένα χρόνο του μοιραίου «Μπόινγκ», ύστερα από δοκιμή που έκαναν και η οποία σύμφωνα με την εταιρεία αποδεικνύει την αθωότητα του Βρετανού μηχανικού, ο οποίος μέχρι σήμερα θεωρείται υπεύθυνος γιατί άφησε τον διακόπτη συμπίεσης του αεροσκάφους στο «manual» αντί στο «auto», κάτι που ο ίδιος απορρίπτει.

Ο «Πολίτης» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Πως &#145;παίζει&#146; ο Χριστόφιας» γράφει σήμερα ότι οι τελευταίες κινήσεις και επιλογές στην πολιτική σκακιέρα του ΓΓ του ΑΚΕΛ Δημήτρη Χριστόφια έγιναν σε μια προσπάθεια να στείλει το μήνυμα στα στελέχη του ΑΚΕΛ ότι επιθυμεί με κάθε τρόπο να ελαχιστοποιήσει και εάν είναι δυνατό να εκμηδενίσει ταλαντεύσεις στο κόμμα του. Αλλού γράφει ότι η πολιτεία απέτυχε να εξασφαλίσει για το νέο γενικό νοσοκομείο Λευκωσίας και το νέο νοσοκομείο Αμμοχώστου το μηχανογραφικό σύστημα που τους αξίζει ή αναλογεί στα δεκάδες εκατομμύρια που κόστισε η ανέγερσή τους.

«Η Σημερινή» με τίτλο «Λάβρος ο Ομήρου» γράφει ότι σαφή προειδοποίηση προς τα κόμματα της συγκυβέρνησης για το ενδεχόμενο απομάκρυνσης της προοπτικής μιας μελλοντικής συνεργασίας των συγκυβερνώντων κομμάτων στις προεδρικές εκλογές του 2008 διατύπωσε ο Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα, όπου παρουσιάστηκε έντονα δυσαρεστημένος για το ναυάγιο των προσπαθειών ΑΚΕΛ, ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ για συνεργασία στις δημοτικές εκλογές. Αλλού γράφει ότι είναι αναγκαία η αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων, καθώς δέκα μέχρι τριάντα συνανθρώποι μας που σήμερα δυστυχώς πεθαίνουν, μπορούν να διασωθούν εάν μειωθεί ο χρόνος άφιξης του ασθενοφόρου στο χώρο όπου βρίσκεται ο ασθενής.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο «Τουρκικό έγγραφο για ανατολίτικο παζάρι» γράφει ότι τουρκικό έγγραφο που διαβιβάστηκε προς τις Βρυξέλλες ξεκαθαρίζει ότι η Αγκυρα δεν πρόκειται να υλοποιήσει υποχρεώσεις της έναντι της ΕΕ οι οποίες αφορούν την Κυπριακή Δημοκρατία. Αλλού γράφει ότι η αναγκαιότητα για μεταρρύθμιση του συστήματος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στην Κύπρο διαπιστώθηκε εδώ και πολλά χρόνια, χωρίς όμως να έχει γίνει μέχρι σήμερα έστω και ένα μικρό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή. Προσθέτει ότι έχουμε τις χαμηλότερες δαπάνες υγείας στην ΕΕ και όσο γερνά ο πληθυσμός, θα χειροτερεύει η κατάσταση.

Η «Χαραυγή» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Ανοικτό το ΑΚΕΛ για τριμερή» γράφει σήμερα ότι είναι ανοικτό το παράθυρο συνεργασίας με την ΕΔΕΚ για τις τοπικές εκλογές, φτάνει να αποδεχθεί μια από τις εναλλακτικές προτάσεις που της έγιναν, δήλωσε χθες ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Νίκος Κατσουρίδης. Αλλού γράφει ότι σε συνέντευξή του στην εφημερίδα ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας είπε ότι ενόσω η Τουρκία δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της, δεν θα συνεχίσει την ενταξιακή της πορεία απρόσκοπτα σαν να μην συμβαίνει τίποτα και την ευθύνη για αυτό θα την φέρει η ίδια η Τουρκία.

Η αγγλόφωνη εβδομαδιαία «Sunday Mail» με τίτλο «Η Αμερική είναι διχασμένη πέντε χρόνια μετά το 9/11» γράφει ότι ο Πρόεδρος Μπους θα κάνει ομιλία για το έθνος αύριο, ημέρα της τραγικής επετείου της τρομοκρατικής ενέργειας κατά των δίδυμων πύργων, εν μέσω προεκλογικών συζητήσεων για το κατά πόσον η Αμερική είναι πιο ασφαλής τώρα και για το ερώτημα ποιος φταίει για τις επιθέσεις. Σε άλλο της θέμα γράφει ότι ο Πρόεδρος Παπαδόπουλος δήλωσε χθες ότι παρά το γεγονός ότι η Κύπρος προσπαθεί να αποφύγει κρίση με την Τουρκία, θα ήταν χειρότερα εάν επιτρεπόταν στην Τουρκία να συνεχίσει απρόσκοπτα την ευρωπαϊκή της πορεία χωρίς να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 10 September 2006 - 14:19:07 UTC