Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-10-16

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 16/10/2006

Η χθεσινή δεύτερη φάση των εκλογών για την ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου της Εκκλησίας της Κύπρου δεσπόζει στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα που προβάλλονται είναι οι σχέσεις μεταξύ των Υπουργών Εξωτερικών της Κύπρου και της Ελλάδας, η παρέμβαση που ετοιμάζουν οι ΗΠΑ με πακέτο ιδεών για την Αμμόχωστο και το απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα, οι λόγοι για τους οποίους η Κύπρος δεν διαθέτει Μονάδα Ασφάλειας Πτήσεων, το πτώμα γυναίκας που εντοπίστηκε σε περιοχή της Αγίας Φύλας, και οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στην Ελλάδα.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Είμαι ρυθμιστής και με οκτώ και με εφτά'', γράφει ότι με συγκρατημένη αισιοδοξία εμφανίζεται το επιτελείο του Επισκόπου Κύκκου Νικηφόρου μετά τα χθεσινά αποτελέσματα, ενώ ο Πάφου Χρυσόστομος, με φανερή την πίκρα της απώλειας ενός Γενικού Αντιπροσώπου και με αιχμές κατά του Κύκκου, κάνει λόγο για χρηματισμό εκλεκτόρων και δηλώνει ότι μπορεί ακόμα να έχει ρυθμιστικό ρόλο στις αρχιεπισκοπικές εκλογές. Γράφει, επίσης, ότι η Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη είναι δυσαρεστημένη από τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος την κατηγορεί ότι δεν προωθεί τα συμφέροντα της Κύπρου.

Το ''Θάρρος'', υπό τον τίτλο ''Προβάδισμα Νικηφόρου'', γράφει ότι έκπληξη επεφύλασσαν οι χθεσινές εκλογές για ανάδειξη των 100 Γενικών Αντιπροσώπων, η οποία δίνει προβάδισμα στον Επίσκοπο Κύκκου Νικηφόρου, ο οποίος, ενώ αναμενόταν ότι θα εξασφάλιζε 45 αντιπροσώπους, η Πάφος του πρόσφερε έναν επιπλέον, συγκεντρώνοντας τελικά 46 έναντι 45 του Μητροπολίτη Λεμεσού και εννέα του Μητροπολίτη Πάφου. Γράφει, επίσης, ότι πτώμα που ανήκει σε γυναίκα εντοπίστηκε χθες σε δύσβατη και απόμερη περιοχή της Αγίας Φύλας.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Μικρή ανατροπή μεγάλο δίλημμα'', γράφει ότι ανατροπή σκηνικού επεφύλασσε η χθεσινή, δεύτερη φάση των αρχιεπισκοπικών εκλογών, αφού δεν σημειώθηκε, όπως όλοι ανέμεναν, ισοψηφία μεταξύ των δύο πρωτοπόρων, με τον Επίσκοπο Κύκκου να παίρνει οριακό προβάδισμα, με ένα Γενικό Αντιπρόσωπο περισσότερο από τον Μητροπολίτη Λεμεσού. Γράφει, επίσης, ότι οι λόγοι για τους οποίους η Κύπρος δεν διαθέτει Μονάδα Ασφάλειας Πτήσεων εξακολουθούν να υφίστανται, όσο και αν προσπαθούν οι κυβερνώντες να πείσουν περί του αντιθέτου.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Ανατροπή σκηνικού στις αρχιεπισκοπικές'', γράφει ότι το σκηνικό με την ισοπαλία των Κύκκου Νικηφόρου και Λεμεσού Αθανάσιου, που προέκυψε στις αρχιεπισκοπικές εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου ανετράπη στη χθεσινή διαδικασία εκλογής των Γενικών Αντιπροσώπων. Γράφει, επίσης, ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Λιλλήκας, με δήλωση του στην εφημερίδα, διέψευσε κατηγορηματικά δημοσίευμα της ελληνικής εφημερίδας ''Το Βήμα'' ότι υπάρχει οποιαδήποτε κρίση στις σχέσεις με την Υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Ανοίγει κάλπη παρασκηνίου'', γράφει ότι η μάχη της κάλπης των Γενικών Αντιπροσώπων τελείωσε με προβάδισμα Νικηφόρου στα σημεία, αλλά τώρα αρχίζει η μάχη του παρασκηνίου, η οποία θα εκλέξει και τον νέο Αρχιεπίσκοπο, αφού τα χθεσινά αποτελέσματα δεν προκρίνουν το νικητή. Γράφει, επίσης, ότι οι Αμερικανοί ετοιμάζουν την παρέμβασή τους με πακέτο ιδεών για την Αμμόχωστο και απευθείας εμπόριο με τα κατεχόμενα, με στόχο να διευκολυνθεί η πορεία ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ, ενώ την ίδια ώρα ξεκαθαρίζουν πως δεν έχουν πρόθεση να πιέσουν την Τουρκία.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Οριακό προβάδισμα'', γράφει ότι ικανοποιημένος αλλά και δικαιωμένος εμφανίζεται ο Επίσκοπος Κύκκου Νικηφόρος με τα αποτελέσματα της χθεσινής δεύτερης φάσης των εκκλησιαστικών εκλογών, αφού εξασφάλισε 46 Γενικούς Αντιπρόσωπους από τους 100, και ότι η επόμενη φάση της εκλογικής αναμέτρησης θα πραγματοποιηθεί είτε στις 4 είτε στις 5 Νοεμβρίου. Γράφει, επίσης, ότι στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές στην Ελλάδα, φαίνεται από τα πρώτα αποτελέσματα ότι η Νέα Δημοκρατία εξασφαλίζει 42,4%, το ΠΑΣΟΚ 40,1% και αυξημένο ποσοστό το ΚΚΕ με 7,6%.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Monday, 16 October 2006 - 14:19:10 UTC