Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-10-29

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 29/10/2006

Η συνέντευξη του Προέδρου της Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου στο ''Φ'' και η δήλωσή του ότι η Τουρκία δεν μπορεί να προχωρεί ανενόχλητη στην ευρωπαϊκή της πορεία αν δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της, η παραδοχή του Υπουργού Εργασίας ότι ''έχει ξεφύγει από τα χέρια μας'' το θέμα των ξένων εργατών στην Κύπρο, ο απόηχος της έκθεσης Αμερικανού αναλυτή για χρησιμοποίηση αγνοουμένων του 1974 ως πειραματόζωων στην Τουρκία, το νέο σχέδιο για την περιοχή του Ακάμα, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ξένοι επιχειρηματίες στην προσπάθεια τους για δημιουργία κρεματορίου για αποτέφρωση νεκρών στην Κύπρο, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει σήμερα ο κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Μας επιρρίπτουν την ευθύνη'', γράφει ότι στην ε/κ πλευρά επιρρίπτουν ξένοι διπλωμάτες την ευθύνη για το αδιέξοδο που παρατηρείται στο θέμα των τεχνικών επιτροπών. Ξένος διπλωμάτης, σύμφωνα με την εφημερίδα, δηλώνει πως όταν ξεκίνησαν οι συναντήσεις Τζιωνή - Περτέβ, στο πλαίσιο της συμφωνίας της 8ης Ιουλίου, η τ/κ πλευρά προέβαλε προσκόμματα, με αποτέλεσμα να μην προχωρεί καθόλου η διαδικασία, αλλά στο τέλος ήταν η ε/κ πλευρά που την σταμάτησε. Αλλού αναφέρεται στο πρόστιμο ύψος 20 εκ λιρών που υπέβαλε η ΕΕ στην Κύπρο για υπέρβαση του ορίου εισαγωγής ζάχαρης και γράφει ότι ο Υπουργός, Γεωργίας Φυσικών, Πόρων και Περιβάλλοντος λέει ότι θα το πληρώσουν οι έμποροι, ενώ η αντιπολίτευση λέει ότι το πρόστιμο θα το επωμισθεί ο φορολογούμενος.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Βρόμικα παιγνίδια με αγνοούμενους'', γράφει στο κύριο του θέμα ότι η αποκάλυψη ότι αγνοούμενοι από το 1974 χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα σε μυστικά εργαστήρια της Τουρκίας αποτελεί μια ''μεγάλη φαρσοκωμωδία''. Σύμφωνα με την εφημερίδα η σχετική έκθεση συντάχθηκε από τον Γκρέκορι Κόπλεϊ, ο οποίος ''ασχολείται συστηματικά με την Κύπρο, έχει στενότατους δεσμούς με το ελληνικό λόμπι στην Ουάσιγκτον και είναι ίσως ο μοναδικός αμερικανός αναλυτής που ασπάζεται την πολιτική του Προέδρου Παπαδόπουλου μέχρι κεραίας''. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου του ΔΗΣΥ Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος θεωρεί ότι η ε/κ πλευρά βρέθηκε στη γωνία ανήμπορη να παρακολουθήσει τις εξελίξεις και να πάρει πρωτοβουλίες στο Κυπριακό.

''Η Σημερινή'' κάτω από τον τίτλο ''Εκτός ελέγχου'', προβάλλει στο κύριο της θέμα συνέντευξη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Αντώνη Βασιλείου, ο οποίος δηλώνει ότι η κατάσταση σε σχέση με τους ξένους εργάτες στην Κύπρο ''έχει ξεφύγει από τα χέρια μας'', ενώ σε ότι αφορά στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων η κατάσταση βρίσκεται σε ''οριακό σημείο''. Αλλού προβάλλει συνέντευξη του ανεξάρτητου υποψηφίου για το Δήμο της κατεχόμενης Αμμοχώστου Αλέξη Γαλανού, ο οποίος δηλώνει ότι η διεκδίκηση της δημαρχίας δεν αποτελεί φιλοδοξία, αλλά προσφορά στους συμπολίτες του, οι οποίοι το είχαν ζητήσει.

Ο ''Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Δεν θα προχωρήσει ανενόχλητη στην Ευρώπη'', προβάλλει συνέντευξη του Προέδρου Παπαδόπουλου στην εφημερίδα, ο οποίος τονίζει ότι μετά την έκδοση της έκθεσης προόδου της Κομισιόν για την Τουρκία θα διαμορφωθούν οι απόψεις της ΕΕ και εμείς θα κρίνουμε τι πρέπει να κάνουμε. Τονίζει ακόμη ότι η Τουρκία δεν μπορεί να προχωρεί ανενόχλητη χωρίς να τηρεί τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Αλλού γράφει ότι ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Σοφοκλής Σοφοκλέους δήλωσε ότι μεταξύ των μέτρων που μελετούνται στο πλαίσιο είσπραξης καθυστερημένων οφειλών εταιρειών και φυσικών προσώπων προς το κράτος είναι και η δημοσιοποίηση των ονομάτων των οφειλετών.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Γη αξίας £120 εκ'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι ευνοϊκό για αρκετούς ιδιοκτήτες γης στην περιοχή του Ακάμα χαρακτηρίζεται το νέο σχέδιο το οποίο έχει ετοιμάσει η εξ Υπουργών Επιτροπή και το οποίο θα αρχίζει να εφαρμόζεται το τέλος του Γενάρη του 2007. Το σχέδιο προβλέπει 100 με 120 εκ λίρες για αποζημιώσεις κυρίως με τη μορφή της ανταλλαγής γης. Αλλού γράφει ότι το κατά πόσον ο Αντριου Ράσελ, Διευθυντής Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) στην Κύπρο, θα καταθέσει στην κυπριακή βουλή (Επιτροπή Θεσμών) για το θέμα των χρηματοδοτήσεων είναι θέμα που αφορά το ίδιο το UNDP, δήλωσε ο εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών Στέφαν Ντούτζαρικ.

Η αγγλόφωνη ''Sunday Mail'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Μάχη για ανέγερση κρεματόριου'', γράφει ότι δύο Βρετανοί επιχειρηματίες, οι οποίο προγραμματίζουν να λειτουργήσουν κρεματόριο στην Πάφο για τους ξένους υπηκόους που διαμένουν στην Κύπρο, δηλώνουν ότι βρίσκουν μπροστά τους εμπόδια λόγω της γραφειοκρατίας. Αλλού αναφέρεται στις εκδηλώσεις στην Κύπρο για εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και σημειώνει ότι Κύπριοι πολιτικοί αναζητούν παραλληλισμούς με το ελληνικό ''όχι'' του 1940 στον Μουσολίνι.

(ΣΣ: Η εφημερίδα ''Η Μάχη'' δεν παρελήφθη στο ΚΥΠΕ)

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 29 October 2006 - 15:19:08 UTC