Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-10-31

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 31/10/2006

Οι πληροφορίες για σύγκληση τετραμερούς από τη φινλανδική προεδρία της ΕΕ σε απομονωμένο μέρος έξω από το Ελσίνκι για αποτροπή κρίσης στα ευρωτουρκικά, οι δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας ότι μπορεί να συμμετάσχει σε συνάντηση στο Ελσίνκι και ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ως μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας, οι αρχιεπισκοπικές εκλογές, η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Ajet να σταματήσει να πετά τα αεροπλάνα που ενοικιάζει και οι έρευνες για εντοπισμό νεαρού ζευγαριού, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από ορμητικά νερά, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Αλλα θέματα που απασχολούν τον Τύπο είναι η έναρξη λειτουργίας της κοινής πλατφόρμας μεταξύ του ΧΑΚ και του ΧΑΑ, η πραγματοποίηση της εξ αναβολής γενικής συνέλευσης των μετόχων της Λαϊκής Τράπεζας, ο φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την κηροζίνη, η φορολογία των αυτοκινήτων, τα νέα βιβλία των Ελληνικών που έφθασαν από την Ελλάδα και η πρόσληψη γυναικών στην Αστυνομία.

Η ''Αλήθεια'', υπό τον τίτλο ''Η μεγάλη στροφή του Τ. Παπαδόπουλου'', γράφει ότι η σύγκληση τετραμερούς ή πενταμερούς, στην οποία συμμετέχει και η τ/κ κοινότητα υπό οποιοδήποτε σχήμα, ήταν η θέση την οποία εξ υπαρχής και απόλυτα απέρριπτε ανέκαθεν η Κυπριακή Δημοκρατία, υπό οποιανδήποτε κυβέρνηση, μέχρι τώρα, αλλά χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος δήλωσε ετοιμότητα να συμμετάσχει και ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ ως μέλος της τουρκικής αντιπροσωπείας. Γράφει, επίσης, ότι άρχισε χθες στην Πατριαρχική Σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη η συζήτηση των θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία της Κύπρου.

Η ''Μάχη'', υπό τον τίτλο ''Τετραμερή μεθοδεύει η φινλανδική προεδρία'', γράφει ότι νέα τροπή φαίνεται να προσλαμβάνει η φινλανδική πρωτοβουλία η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, μεθοδεύει μυστική τετραμερή συνάντηση για την ερχόμενη Κυριακή. Γράφει, επίσης, ότι στην πλειοψηφία τους οι εμπλεκόμενοι φορείς της ηλεκτρονικής πλατφόρμας αξιών μεταξύ του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ) και του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΧΑΑ) θεωρούν ότι η πρώτη ημέρα λειτουργίας του μεγαλύτερου εγχειρήματος στην 10χρονη ιστορία του κυπριακού Χρηματιστηρίου πήρε πολύ καλύτερα από ό,τι περίμεναν.

Ο ''Πολίτης'', υπό τον τίτλο ''Χάθηκαν άνθρωποι στα ορμητικά νερά'', γράφει ότι ανθρώπινες ζωές θυσιάζονται στο βωμό της κρατικής αδιαφορίας, αφού η καταιγίδα που έπληξε την Πάφο αυτή τη φορά είχε σοβαρές συνέπειες, και ότι μέχρι αργά χθες το βράδυ αγνοείτο η τύχη νεαρού ζευγαριού, το αυτοκίνητο του οποίου παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά ποταμού στην Κισσόνεργα. Γράφει, επίσης, ότι πέρσι τέτοια περίοδο η κυβέρνηση μείωνε τον φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και την κηροζίνη κατά 3 σεντ το λίτρο, ενώ φέτος καθυστερεί, παρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Εμπορίου εδώ και ένα μήνα περίπου υπενθυμίζει ότι πλησιάζει χειμώνας.

Η ''Σημερινή'', υπό τον τίτλο ''Αν-ασφάλεια προκαλεί το κλείσιμο της Ajet'', γράφει ότι ανασφάλεια προκάλεσε η απόφαση της αεροπορικής εταιρείας Ajet να σταματήσει να πετά τα αεροπλάνα που ενοικιάζει σε τρεις μήνες, και ότι για την ενέργεια αυτή η εταιρεία επικαλείται οικονομικές ζημιές και καθησυχάζει ότι με την εξέλιξη αυτή δεν θα επηρεαστεί κανένας στο θέμα των αποζημιώσεων των συγγενών των θυμάτων. Γράφει, επίσης, ότι με την ελπίδα να μπορέσουν να εξασφαλίσουν από την κυβέρνηση κάτι καλύτερο για τους καταναλωτές, όσον αφορά τις αλλαγές στη φορολογία των αυτοκινήτων, συνέρχονται σήμερα σε κοινή συνεδρία οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Εμπορίου.

Ο ''Φιλελεύθερος'', υπό τον τίτλο ''Μυρίζει Καμπ Ντέιβιντ'', γράφει ότι σε ένα απομονωμένο χωριό έξω από το Ελσίνκι σκοπεύει να συγκαλέσει συνάντηση όλων των εμπλεκομένων μερών η φινλανδική προεδρία σε μιαν προσπάθεια αποτροπής κρίσης στα ευρωτουρκικά, προσθέτοντας ότι ο τόπος συνάντησης θα παραμείνει μυστικός και δεν θα έχουν πρόσβαση σε αυτό τα ΜΜΕ. Γράφει, επίσης, ότι τα νέα βιβλία των ελληνικών που έφτασαν από την Ελλάδα έφεραν μαζί τους και νέες μεθόδους διδασκαλίας στη δημοτική εκπαίδευση, αφού για πρώτη φορά φέτος καταργείται σε όλες σχεδόν τις τάξεις ο παραδοσιακός τρόπος εκμάθησης της ορθογραφίας.

Η ''Χαραυγή'', υπό τον τίτλο ''Μετ' εμποδίων'', γράφει ότι στην τελική ευθεία, αλλά μετ' εμποδίων, οδηγούνται οι εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου. Γράφει, επίσης, ότι στον απόηχο της άγριας κόντρας που ξέσπασε μεταξύ του τέως Εκτελεστικού Προέδρου της Λαϊκής Τράπεζας Κίκη Λαζαρίδη και του νυν μεγαλομετόχου του Ομίλου και Αντιπροέδρου της Μάρφιν Ανδρέα Βγενόπουλου, πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα η εξ αναβολής γενική συνέλευση των μετόχων της Λαϊκής, κατά την οποία θα υπάρξει οριστική τοποθέτηση για την προτεινόμενη τριπλή συγχώνευση.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'', υπό τον τίτλο ''Η Ajet θα τερματίσει τις πτήσεις σύντομα'', γράφει ότι η αεροπορική εταιρεία Ajet, πρώην Helios Airways, ανακοίνωσε χθες ότι θα τερματίσει όλες τις αεροπορικές εργασίες της μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, ενώ η νομική ομάδα της εταιρείας διαβεβαιώνει ότι η ενέργεια αυτή δεν ανακουφίζει την εταιρεία από οποιεσδήποτε ευθύνες. Αναφέρεται, επίσης, σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αστυνομίας Χαράλαμπου Κουλέντη ότι εάν δεν αλλάξει το σύστημα που ευνοεί την πρόσληψη γυναικών στη δύναμη, σύντομα θα υπάρχει ένα αστυνομικό σώμα που δεν θα μπορεί να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Tuesday, 31 October 2006 - 15:19:08 UTC