Browse through our Interesting Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 06-11-19

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 19/11/2006

Η πορεία και οι σχέσεις των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Τάσσου Παπαδόπουλου, νέα στοιχεία για ρουσφέτι στην Εθνική Φρουρά (ΕΦ), πληροφορίες ότι η Τουρκία εξασφάλισε τη διενέργεια απευθείας πτήσεων από και προς το παράνομο αεροδρόμιο Τύμπου, τα δραματικά στοιχεία των κοινωνικών υπηρεσιών σε σχέση με τα ανήλικα παιδιά, οι οικογένειες των οποίων αντιμετωπίζουν προβλήματα, καθώς και το θέμα της μείωσης της στρατιωτικής θητείας ως μέτρο για μείωση των αναστολών λόγω ψυχικών ασθενειών, είναι τα θέματα που προβάλλει πρωτοσέλιδα ο κυριακάτικος κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Απευθείας πτήσεις από και προς την Τύμπου'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι απευθείας πλέον είναι οι πτήσεις από και προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου και προσθέτει ότι η Τουρκία, αφού εξασφάλισε τη σιωπηρή ανοχή του Eurocontrol, παραπέμπει τώρα για οδηγίες τα αεροπλάνα που μπαίνουν στο τουρκικό FIR στο κυπριακό, στο αεροδρόμιο Τύμπου αντί στο FIR Λευκωσίας. Αλλού γράφει ότι διαβιβάζεται σήμερα η εγκύκλιος για τις εκλογές στη Μητρόπολη Πάφου, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 10 Δεκεμβρίου.

''Η Μάχη'' στο κύριο της θέμα με τίτλο ''Σε ανάδοχες οικογένειες 138 παιδιά'', αναφέρεται σε ''δραματικά στοιχεία'' από τις κοινωνικές υπηρεσίες σε σχέση με παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα μέσα στην οικογένειά τους και σημειώνει ότι τις παιδικές στέγες φιλοξενούνται αυτή τη στιγμή 89 ανήλικα παιδιά, ενώ στη διάρκεια του 2006 δόθηκαν σε ανάδοχες οικογένειες 138 παιδιά. Αλλού γράφει ότι ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδη δήλωσε ότι η περίοδος αυτή είναι ακατάλληλη για νέα πρωτοβουλία στο Κυπριακό, επειδή στην Τουρκία το 2007 θα διεξαχθούν προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

Ο ''Πολίτης'' κάτω από τον τίτλο ''Ρουσφέτι, η διαπλοκή επωνύμων'', δημοσιεύει στο κύριο του θέμα νέα στοιχεία για ''το όργιο ρουσφετιού στην Εθνική Φρουρά''. Προσθέτει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, που προειδοποίησε με ''εκδικητική οργή'' όσους κάνουν ρουσφέτι, διέταξε έρευνα για να εντοπίσει την πηγή της διαρροής, αδιαφορώντας για την ουσία του θέματος. Αλλού δημοσιεύει το πλήρες κείμενο της επιστολής Ιμπραχίμ Γκαμπάρι και σχολιάζει ότι με διαδικασία ''εξομάλυνσης σχέσεων'' παρά με αποφασιστική προσπάθεια επίλυσης του Κυπριακού μοιάζουν οι προτάσεις του Βοηθού Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, που περιλαμβάνονται στην επιστολή προς τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Παράπονα με διαιτητή τον Τάσσο'', γράφει στο κύριο της θέμα ότι οι διαταραγμένες σχέσεις των συγκυβερνώντων κομμάτων, ενόψει των δημοτικών εκλογών του ερχόμενου μήνα, αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στη χθεσινή σύσκεψη υπό την Προεδρία του Προέδρου Παπαδόπουλου στο Προεδρικό. Αλλού γράφει ότι σημαντική αύξηση των αναγκαστικών πωλήσεων ακινήτων στη Λεμεσό, πράγμα που αποτελεί δείγμα επικρατούσας οικονομικής στενότητας, καταγράφει το Κτηματολόγιο.

''Ο Φιλελεύθερος'' στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο ''Κενά σε συσπειρώσεις έφεραν τις φουρτούνες'' και γράφει ότι οι κυβερνητικοί εταίροι σίγησαν τη δημόσια αντιπαράθεση και προτίμησαν να μην ασχοληθούν με ό,τι τους χωρίζει, αλλά με ό,τι τους ενώνει και αυτό δεν είναι άλλο από τη στόχευση η συνεργασία να πετύχει στις δημοτικές εκλογές. Αλλού γράφει ότι κοινή πορεία χάραξαν οι ΗΠΑ, η Βρετανία και ο Επίτροπος για τη διεύρυνση Ολι Ρεν στο ζήτημα της κατεχόμενης Αμμοχώστου, επιχειρώντας να διαλύσουν κάθε προσδοκία για απόδοση της περιφραγμένης πόλης στους νόμιμους κατοίκους της, στο πλαίσιο της φόρμουλας της φινλανδικής προεδρίας της ΕΕ.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Προχωρούν μπροστά'', αναφέρεται στο κύριο της θέμα στη χθεσινή συνάντηση των συγκυβερνώντων κομμάτων και σημειώνει ότι αυτά, εντοπίζοντας και διορθώνοντας αδυναμίες και λάθη, συντονίζονται και προχωρούν μπροστά, ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα τη συνεργασία τους και τονίζοντας την τεράστια πολιτική σημασία που ενέχει η επιτυχία της τριμερούς στις επικείμενες δημοτικές εκλογές και τις προοπτικές που διανοίγονται. Αλλού αναφέρεται στη χθεσινή σύνοδο της Βουλής των Γερόντων, όπου ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρη Χριστόφιας δήλωσε ότι το 52% των συνταξιούχων στην Κύπρο ''διαβιούν κάτω από το όριο της φτώχειας''.

Η αγγλόφωνη ''Sunday Mail'' διερωτάται στο κύριο της θέμα ''Ηρθε η ώρα για μείωση της στρατιωτικής θητείας;'' και γράφει ότι ο πρώην Υπουργός Αμυνας και βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωκράτης Χάσικος υποστήριξε ότι με τη μείωση της στρατιωτικής θητείας στους 14 μήνες και την εφαρμογή του θεσμού των επαγγελματιών στρατιωτών στην ΕΦ, οι κληρωτοί θα ήταν λιγότερο πρόθυμοι να αποφύγουν την στρατιωτική θητεία προσποιούμενοι ψυχικές ασθένειες. Αλλού αναφέρεται στα θανατηφόρα δυστυχήματα το 24ωρο που πέρασε, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τεσσάρων ατόμων.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Sunday, 19 November 2006 - 15:19:09 UTC