Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Cyprus News Agency: Press Review in Greek, 07-01-11

Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Cyprus News Agency at <http://www.cna.org.cy>


ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΤΥΠΟΥ 11/1/2007

Το θέμα διάνοιξης της Οδού Λήδρας, η τιμή των καυσίμων, η κατάσταση υγείας του Υπουργού Αμυνας Νίκου Συμεωνίδη, το Παγκύπριο Συνέδριο του ΔΗΣΥ το Μάρτιο, το ζεύγος που απεβίωσε με διαφορά τριών ωρών ο ένας σύζυγος από τον άλλον στην Αυστραλία, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλει ο σημερινός κυπριακός Τύπος.

Η ''Αλήθεια'' υπό τον τίτλο ''Ατυπη πνευμονία ο Υπουργός Αμυνας'' γράφει πως διακεκριμένους γιατρούς από την Ελλάδα και το Ισραήλ αποφάσισε από χθες να καλέσει στην Κύπρο το Υπουργείο Υγείας, αφού η κατάσταση της υγείας του Υπουργού Αμυνας Νίκου Συμεωνίδη κρίνεται πάρα πολύ σοβαρή και οι Κύπριοι γιατροί που τον παρακολουθούν βρίσκονται ήδη σε επικοινωνία με τις γειτονικές χώρες. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι πρόταση νόμου για να αρθεί η αδικία εις βάρος των οικογενειών με παιδιά από μητέρες πρόσφυγες επανακαταθέτει ο Αντιπρόεδρος και βουλευτής του ΔΗΣΥ Λευτέρης Χριστοφόρου.

''H Μάχη'' υπό τον τίτλο ''Ενωμένος ο ΔΗΣΥ στο Παγκύπριο Συνέδριο'' γράφει πως τη βεβαιότητα ότι ο ΔΗΣΥ θα πορευτεί στο Παγκύπριο Εκλογικό Συνέδριο τον ερχόμενο Μάρτιο ενωμένος χωρίς πληγές και αντιπαραθέσεις εκφράζουν ανώτατοι αξιωματούχοι στην Πινδάρου και προκρίνουν πως δεν θα υπάρξουν εκλογικές αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών για τις θέσεις στην ηγετική πυραμίδα. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι "θρασύτατος" ο Τ/Κ ηγέτης Μεχμέτ Αλί Ταλάτ δηλώνει πως ''εάν είχε διαβατήριο της Κυπριακής Δημοκρατίας θα το πέταγε στα μούτρα του Τάσσου (Προέδρου Παπαδόπουλου)''.

Ο ''Πολίτης'' υπό τον τίτλο ''Ερευνα για τον Αννινο Μαρκουλλίδη'' γράφει πως στο επίκεντρο αστυνομικής έρευνας βρίσκεται ο πρώην πρωταθλητής και νυν προπονητής στίβου Αννινος Μαρκουλλίδης με βάση πληροφορίες που διαβιβάστηκαν από τις βελγικές αρχές ''για ενδεχόμενη διακίνηση αναβολικών ουσιών και χορήγηση τους σε αθλητές''. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι τη δεύτερη ακριβότερη βενζίνη προ φόρων στην ΕΕ πληρώνουν οι Κύπριοι καταναλωτές μετά τους Μαλτέζους.

''Η Σημερινή'' υπό τον τίτλο ''Αγεφύρωτο χάσμα για την οδό Λήδρας'' γράφει πως σε αδιέξοδο, εν τη γενέσει τους, οδήγησε η τουρκική πλευρά τις διαβουλεύσεις για διάνοιξη της οδού Λήδρας. Κατά τις χθεσινές επαφές που είχαν τα Ηνωμένα Εθνη με την τ/κ πλευρά, έγινε ξεκάθαρο πως πέραν της κατεδάφισης της γέφυρας, οι Τούρκοι δεν συζητούν αποστρατικοποίηση και απόσυρση των συμβόλων από την περιοχή. Αλλού η εφημερίδα γράφει πως ζευγάρι που πήγε να δει την κόρη τους στην Αυστραλία, έπαθαν έμφραγμα και οι δύο, μέσα σε τρεις ώρες. Ξεψύχησε πρώτα η γυναίκα και μετά ο σύζυγός της.

''Ο Φιλελεύθερος'' υπό τον τίτλο ''Ευθύνες σε 9 από τον Καλλή'' γράφει ότι εννιά ουσιαστικά ονόματα συνδέει μέσα από το πόρισμά του ο Πρόεδρος της Μονομελούς Ερευνητικής Επιτροπής που έχει διοριστεί από το Υπουργικό Συμβούλιο για να εξετάσει το θέμα της ευθύνης για το αεροπορικό δυστύχημα της «Helios Airways Ltd» στην περιοχή του Γραμματικού βόρεια της Αθήνας, Παναγιώτης Καλλής. Αλλού γράφει ότι την ώρα που η κυβέρνηση καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες να μην επιτραπούν απευθείας πτήσεις από το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου, δεκάδες Ε/Κ ταξιδεύουν κάθε μήνα προς την Τουρκία, για ψώνια ή για εκδρομές στην Κωνσταντινούπολη.

Η ''Χαραυγή'' υπό τον τίτλο ''Ξεκάθαρες θέσεις'' γράφει ότι είναι με πρόταση του ΑΚΕΛ που έχει τεθεί θέμα διάνοιξης νέων διόδων, περιλαμβανομένης και της οδού Λήδρας, δήλωσε χθες ο ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας, ύστερα από συνάντηση που είχε με τη Δήμαρχο Λευκωσίας Ελένη Μαύρου. Ο κ. Χριστόφιας είπε ''να δούμε τα ζητήματα της απαγκίστρωσης και της απονακροθέτησης. Η πλευρά μας αποτάθηκε ήδη στα Ηνωμένα Εθνη και δηλώνει έτοιμη να λυθούν τα θέματα ασφάλειας και να ανοίξει η οδός Λήδρας. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι εξελίξεις αναμένει ο λεγόμενος πρωθυπουργός Φερντί Σαμπίτ Σογιέρ για τις απευθείας πτήσεις κατεχομένων-Βρετανίας.

Η αγγλόφωνη εφημερίδα ''Cyprus Mail'' υπό τον τίτλο ''Το ΡΙΚ στο εδώλιο για σεξ βίντεο'' γράφει ότι ο επικεφαλής των Τμήματος Ειδήσεων Γιάννης Καρεκλάς απολογήθηκε για οποιαδήποτε αναστάτωση που προκάλεσε η απόφασή του για μετάδοση στο κύριο νυκτερινό δελτίο βίντεο σε κινητό τηλέφωνο που παρουσίαζε γυναίκα αστυνομικό να κάνει σεξ. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι το ΑΚΕΛ εκφράζει ανησυχίες για τους κινδύνους από τη δημιουργία καζίνο.

© 2005 The Cyprus News Agency. All rights reserved.


Cyprus News Agency: Press Review in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
kyptypgr2html 2.0 run on Thursday, 11 January 2007 - 15:19:04 UTC