Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-01-10

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Υστατη προειδοποίηση τόσο προς τον Αλέξη Γαλανό και τον Ντίνο Μιχαηλίδη, όσο και προς άλλα στελέχη που δεν πειθάρχησαν στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, για υποστήριξη της υποψηφιότητας του Γιώργου Ιακώβου, απηύθυνε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΔΗΚΟ.

Μετά από δίωρη συνεδρία και χωρίς ο Πρόεδρος του Κόμματος Σπύρος Κυπριανού να προβεί σε δηλώσεις, εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία, η συμπεριφορά των διαφωνούντων στελεχών, συνιστά βαρύτατο πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο θα ενεργοποιήσει, αναπόφευκτα τις σχετικές διατάξεις του Καταστατικού.

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Γαλανός καλείται να αποσύρει την υποψηφιότητα του κάνοντας σοφότερες σκέψεις και να επανέλθει στις τάξεις του ΔΗΚΟ.

Επίσης, η ανακοίνωση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, θεωρεί ότι ο Αντιπρόεδρος Ντίνος Μιχαηλίδης προκαλεί μείζον θέμα τάξης και καλείται να συνταχθεί με την απόφαση του κόμματος.

Αν τα στελέχη που διεφώνησαν με την απόφαση για υποστήριξη Ιακώβου, καταλήγει η ανακοίνωση του Εκτελεστικού Γραφείου, δεν αναθεωρήσουν τις δικές τους αποφάσεις, τότε έχουν δικαίωμα, αλλά και πολιτική υποχρέωση, να δηλώσουν ότι εγκαταλείπουν το ΔΗΚΟ.

Την ανακοίνωση ανέγνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Κωνσταντίνου.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι στην συνεδρία δεν συμμετείχε ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Ντίνος Μιχαηλίδης.


Μετά την απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του Δημοκρατικού Κόμματος, ο ανεξάρτητος υποψήφιος Αλέξης Γαλανός σε συνέντευξη τύπου ανέφερε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί, προσθέτοντας ότι η υποψηφιότητα του δίνει διέξοδο στους ψηφοφόρους του ΔΗΚΟ.

Ο κύριος Γαλανός τόνισε επίσης ότι με την υποψηφιότητα του εξυπηρετεί τα καλός νοούμενα συμφέροντα του Δημοκρατικού Κόμματος, και ότι βασίζεται πάνω σε αρχές, γι' αυτό ο ίδιος έχει ήσυχη τη συνείδηση του.


Προσβολή πρός τον λαό και καταστρατήγηση των δημοκρατικών θεσμών αποτελεί η άρνηση των κυρίων Ιακώβου και Κληρίδη να εμπλακούν σε προεκλογικό διάλογο, εκτιμά ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης.

Σε συνέντευξη τύπου ο κύριος Λυσσαρίδης κάλεσε τους ανθυποψηφίους του σε δημόσια συζήτηση, ενώ έστρεψε τα πυρά κυρίως κατά του Γιώργου Ιακώβου, για το γεγονός ότι ματαίωσε, όπως αποκάλυψε, συζήτηση σε τηλεοπτικό κανάλι.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ επανήλθε εκ νέου στο θέμα που έχει προκύψει με το έμβλημα του κυρίου Ιακώβου, τονίζοντας ότι αποτελεί προσβολή τόσο απέναντι στην ΕΔΕΚ όσο και έναντι του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος.

Χαμηλώνοντας ταυτοχρόνως τους τόνους της αντιπαράθεσης, σημείωσε ότι μία ενδεχόμενη συνεργασία στον δεύτερο γύρο δεν θα κριθεί από αυτό το θέμα.

Ως ατόπημα χαρακτήρησε εξάλλου ο Βάσος Λυσσαρίδης την από μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας ενέργεια να αποστείλει προς τους πολίτες λίγο προ των εκλογών φυλλάδιο, το οποίο παρουσιάζει το πενταετές έργο της κυβέρνησης.


Την Αθήνα και την Αγκυρα θα επισκεφθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ο Ειδικός Συντονιστής του Στέϊτ Ντηπάρτμεντ για το κυπριακό, Τόμας Μίλλερ.

Αυτό δήλωσε στην Ελληνική πρωτεύουσα ο Αμερικανός πρεσβευτής Νίκολας Μπερνς.

Ο κύριος Μπερνς επανέλαβε τις Αμερικανικές αντιρρήσεις σχετικά με το θέμα της εγκατάστασης των ρωσικών πυραύλων Ες-300 στην Κύπρο, υπογραμμίζοντας ότι οι αμερικανικές θέσεις έχουν καταστεί σαφείς με τον πιό κατηγορηματικό, όπως είπε, τρόπο στη ρωσική κυβέρνηση.

Αναφερθείς στα ελληνοτουρκικά, ο Αμερικανός διπλωμάτης υπήρξε ιδιαίτερα σαφής στο θέμα των Ιμίων, λέγοντας ότι η χώρα του υποστηρίζει ότι πρέπει να επιληφθεί του θέματος αυτού, ένα διεθνές δικαιοδοτικό όργανο και το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι πιθανότατα, είπε, το κατάλληλο.

Ο κ. Μπερνς επανέλαβε την πάγια αμερικανική θέση, σύμφωνα με την οποία το εύρος του εναέριου χώρου κάθε χώρας πρέπει να συμπίπτει με εκείνο των χωρικών της υδάτων, καθιστώντας έτσι για άλλη μια φορά σαφές ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τα έξι ναυτικά μίλια ως ελληνικό εναέριο χώρο.


Οι συγγενείς αγνοουμένων και μέλη του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, ήταν και σήμερα στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, συνεχίζοντας την προσπάθεια διαφώτισης των ξένων τουριστών.

Κρατώντας φωτογραφίες των αγαπημένων τους προσώπων και με τη σκέψη στραμμένη στον μαρτυρικό Πενταδάκτυλο, τα μέλη του Παγκυπρίου Αντικατοχικού Κινήματος, μίλησαν σε όσους επισκέφθηκαν σήμερα το κατοχικό οδόφραγμα, για τις θηριωδίες του κατοχικού καθεστώτος και την συνέχιση, εδώ και εικοσι-τρία και πλέον χρόνια, της παράνομης καταπάτησης των ανθρωπίνων διακαιωμάτων του κυπριακού λαού.


Η αυξημένη ευθύνη της Πολιτείας και και των αρμοδίων φορέων, στη λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων για καταπολέμηση της μάστιγας των ναρκωτικών, τονίστηκε στο τέταρτο Παγκύπριο Συνέδριο με θέμα " Η Κύπρος κατά των ναρκωτικών ".

Το συνέδριο, που είναι διήμερο, πραγματοποιείται στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο και διοργανώνεται από το Κέντρο Ενημέρωσης Για Τα Ναρκωτικά και Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΝΘΕΑ), τον Οργανισμό Νεολαίας και την Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Την έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, κήρυξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης, για υιοθέτηση εθνικής πολιτικής για πρόληψη των ναρκωτικών και θεραπεία των εξαρτημένων ατόμων.

Εξάλλου σε ομιλία του ο πρόεδρος του ΚΕΝΘΕΑ, Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στους θανάσιμους κινδύνους που εγκυμονεί η ανησυχητική εξάπλωση των ναρκωτικών και κάλεσε το κράτος να δημιουργήσει κέντρα ενημέρωσης, στελεχωμένα με ειδικούς επιστήμονες.

Στο συνέδριο μίλησαν επίσης, επιστήμονες από την Κύπρο, την Ελλάδα και άλλες χώρες.


Σφοδρή κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει τον Καναδά, με αποτέλεσμα δέκα άτομα να έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω του δριμύτατου ψύχους, ενώ τρία εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν για πέμπτη μέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Οι περισσότερες περιοχές του Ανατολικού Καναδά πλήττονται από βαριές χιονοθύελλες, οι οποίες θεωρούνται από τις πλέον χειρότερες στην ιστορία της χώρας.

Η κακοκαιρία έχει προκαλέσει συγκοινωνιακό χάος, ενώ οι ζημιές στο δίκτυο παροχής ενέργειας είναι τεράστιες.

Δεκάδες πόλεις στην Γαλλόφωνη επαρχία του Κεμπέκ, έχουν κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, ενώ εκατοντάδες ανθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους.

Εν τω μεταξύ, δριμύτατη κακοκαιρία πλήττει και τις γειτονικές βόρειες Αμερικανικές Πολιτείες, όπου σημειώθηκαν διακοπές ρεύματος και πλήμμυρες.


Βρυχάται το ηφαίστειο Ποποκατέπετλ στο Μεξικό, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση, για λόγους ασφαλείας, είκοσι χιλιάδων κατοίκων από τις εστίες τους.

Το ηφαίστειο, που έχει ύψος πεντέμισυ χιλιάδες μέτρα, άρχισε να εκτοξεύει λάβα από την αρχή του χρόνου.

Σε περίπτωση έκρηξης του ηφαιστείου, ένα εκατομμύριο άνθρωποι θα βρεθούν σε άμεσο κίνδυνο, ενώ η πρωτεύουσα της χώρας Πόλις του Μεξικού, με πληθυσμό δεκαοκτώ εκατομμυρίων, βρίσκεται μόλις εξηντατέσσερα χιλιόμετρα από το ηφαίστειο.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε θα εμφανίζονται κατά διαστήματα νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν λίγα χιόνια στα ορεινά και ομιορεινά και λιγότερα ή χιονόνερο στα πεδινά. Σε αρκετές περιοχές θα σχηματισθεί παγετός.

Οι άνεμοι στην αρχή θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς ως μέτριοι, 3 ως 4 Μποφόρ και αργότερα βορειοδυτικοί ως βόρειοι μέτριοι ως δυνατοί 4 ως 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους ένα με τρείς βαθμούς.

Αύριο περίοδοι με αίθριο καιρό θα εναλλάσσονται με συννεφιά που πιθανόν να δώσει λίγα χιόνια ή χιονόνερο σε μερικές περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνείουν από βόρειες κατευθύνσεις δυνατοί ως πολύ δυνατοί 5 ως 6 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι κυματώδης και η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό και γύρω στους 10 στα παράλια.

Σήμερα, στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 15 βαθμοί και η πιο χαμηλή 2, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 16 με 3, στη Λεμεσό 17 με 6, στην Κερύνεια και την Πάφο 17 με 4 και τέλος στον Πρόδρομο 8 με 1.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 10 January 1998 - 16:27:12 UTC