Browse through our Interesting Nodes for Entertainment in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-01-17

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Εντονη κριτική δέχεται η ηγεσία του ΔΗΚΟ, μετά την χθεσινή απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, να αποπέμψει τους Αλέξη Γαλανό και Πέτρο Βοσκαρίδη και να παραπέμψει τον Ντίνο Μιχαηλίδη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο και να ζητήσει πρόσθετες εξηγήσεις από την Κατερίνα Παντελίδου.

Πέραν από τις αντιδράσεις των άμεσα επηρεαζόμενων και την αποχώρηση της Παιδοχειρουργού Ελένης Θεοχάρους, δύο ακόμη στελέχη του ΔΗΚΟ, οι κύριοι Αντρέας Μουσιούττας και Πολύβιος Κόλοκος, με σημερινές γραπτές δηλώσεις τους, διαχωρίζουν τη θέση τους από τις χθεσινές αποφάσεις του εκτελεστικού γραφείου και εμμένουν στις αρχικές τους τοποθετήσεις.

Ο μέχρι πρότινος υπουργός της συγκυβέρνησης, εκφράζει τη λύπη του για τα δρώμενα στον χώρο του ΔΗΚΟ, με τις επιλογές της ηγεσίας του οποίου, όπως αναφέρει, εξαρχής διαφώνησε.

Τονίζει εξάλλου την ανάγκη ψυχραιμίας κι εν ανάγκη δεύτερων σκέψεων, ώστε και συναγωνιστές να μη θυματοποιηθούν αδίκως και ο χώρος του ΔΗΚΟ να μην τραυματισθεί παραπέρα.

Γιατί αυτό που συμβαίνει, τονίζει ο κύριος Μουσιούττας, προς αυτό αφεύκτως οδηγεί.

Από πλευράς του ο Πολύβιος Κόλοκος, με επιστολή που απέστειλε προς τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, εκφράζει την αλληλεγγύη του προς όλους τους αξιωματούχους, τα στελέχη και τα μέλη του ΔΗΚΟ που διατύπωσαν ευθαρσώς, με ειλικρίνεια και παρρρησία την αντίθεση τους στις πρωτοφανείς πολιτικές και κομματικές αντινομίες και αντιφάσεις, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, οι οποίες υπαγορεύτηκαν και δρομολογήθηκαν από σκοπιμότητες και επικαλύφθηκαν βιαστικά με επίπλαστες ομοφωνίες.

Ο Πολύβιος Κόλοκος δεν παραιτείται ωστόσο, όπως αναφέρει, και δεν φεύγει είτε αυτό αρέσει είτε όχι.

Εν τω μεταξύ με δηλώσεις του το απόγευμα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Δημοκρατικού Κόμματος Αντρέας Κωνσταντίνου, τονίζει ότι το ΔΗΚΟ είναι αποφασισμένο να αντιμετωπίσει χωρίς αναστολές ή ταλαντεύσεις την αποστασία, όπως αναφέρει, που κάποιοι άρχισαν από καιρό να μεθοδεύουν και τον τελευταίο διάστημα προωθούν απροκάλυπτα.

Το ΔΗΚΟ αγνοεί, σύμφωνα με τον κύριο Κωνσταντίνου, τους ελάχιστους αποστάστες και λιποτάκτες που ανέλαβαν ή τους ανέθεσαν να διαλύσουν το δημοκρατικό κόμμα.

Ο εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ κάλεσε επίσης τον κόσμο του ΔΗΚΟ να υπερψηφίσει τον Γιώργο Ιακώβου και όχι τον Αλέξη Γαλανό.


Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Σπύρος Κυπριανού, αρνήθηκε να σχολιάσει τη χθεσινή απόφαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος.

Σχολιάζοντας ωστόσο τις αντιδράσεις των τεσσάρων, καθώς και τις άλλες παραιτήσεις στελεχών ο κύριος Κυπριανού, δήλωσε ότι αυτές δεν επηρεάζουν το ΔΗΚΟ, το οποίο, όπως είπε, είναι συσπειρωμένο.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ πρόσθεσε ότι η υποψηφιότητα Ιακώβου, αποτελεί υποψηφιότητα νίκης.


Σε αλλαγές στό προεκλογικό του πρόγραμμα είναι διατεθειμένος να προχωρήσει ο Πρόεδρος Κληρίδης, προκειμένου να επιτύχει συγκλίσεις και συμμαχίες, στο δεύτερο γύρο των εκλογών.

Αποκαλύπτοντας τις προθέσεις του Γλαύκου Κληρίδη, ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού, δήλωσε ωστόσο ότι δεν μπορούν να υπάρξουν τροποποιήσεις στη στρατηγική Κληρίδη, επί του εθνικού Θέματος.

Παρουσιάζοντας το προεκλογικό πρόγραμμα του Γλαύκου Κληρίδη, το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα από το Ανώτατο Συμβούλιο του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο Νίκος Αναστασιάδης πρόσθεσε ότι τα μηνύματα υποστηρίξης πρός τον Γλαύκο Κληρίδη είναι νικηφόρα.


Εξανεμίζονται οι ελπίδες για την ανέρευση επιζόντων από το ναυάγιο του υπό κυπριακή σημαία πλοίου "Φλέϊερ", το οποίο βυθίστηκε χθές το πρωί, ενώ έπλεε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, πενήντα ναυτικά μίλια από τις ακτές του Καναδά.

Μεταξύ του πληρώματος είναι και τέσσερις Ελληνες, η τύχη των οποίων αγνοείται ενώ παρά τις έρευνες μέχρι στιγμής, έχουν ανασυρθεί μόνο 15 πτώματα.

Το κυπριακό πλοίο, που είχε αποπλεύσει κενό φορτίου από το λιμάνι του Ρόττερνταμ της Ολλανδίας, με προορισμό το Μοντρεάλ του Καναδά, εξέπεμψε σήμα κινδύνου, γύρω στις 11 χθες το πρωί.

Οταν τα καναδικά σκάφη κατέπλευσαν στην περιοχή περισυνέλεξαν μόνο τέσσερις ναυτικούς, που βρίσκονταν σε μια σωστική βάρκα.


Εντονη ήταν η αντίδραση της Μόσχας μετά τη νέα προκλητική ενέργεια της Αγκυρας, να υπογράψει με το κατοχικό καθεστώς "πρωτόκολλο συνεργασίας" μεταξύ του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και του λεγόμενου "υπουργείου εξωτερικών" του ψευδοκράτους.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επίσημου εκπρόσωπου του ρωσικού υπουργείου εξωτερικών, η υπογραφή του πρωτοκόλλου για στενότερη συνεργασία του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών και του παράνομου διαχωριστικού κατασκευάσματος, όπως χαρακτηρίζει το ψευδοκράτος, αναμφίβολα δυσκολεύει ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες αναζήτησης δίκαιης και βιώσιμης διευθέτησης του Κυπριακού.

Η διεθνής κοινότητα, τονίζει ο Ρώσος αξιωματούχος αν και καταδίκασε στο παρελθόν ενέργειες όπως αυτές, εντούτοις θα πρέπει πλέον να αναλάβει τις ευθύνες της, με βάση το διεθνές Δίκαιο και τα σαφέστατα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας που αναφέρονται στην Κύπρο.


Συνεχίστηκαν και σήμερα στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, οι αντικατοχικές εκδηλώσεις διαφώτισης των ξένων που επιχειρούν να μεταβούν στα κατεχόμενα.

Στο χώρο του οδοφράγματος μετέβησαν η χορωδία του Δήμου Λατσιών, μαζί με τον Δήμαρχο και μέλη του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Χριστάκης Χριστοφίδης, συνεχάρη τους συγγενείς των αγνοουμένων και τα μέλη του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος για τις προσπάθειες τους και τόνισε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας μέχρι τη λευτεριά της Κύπρου.

Στο χώρο του οδοφράγματος ήταν σήμερα και αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ζαχαροπλαστών και Αρτοποιών, η οποία εξέφρασε τη συγκίνηση της για τις εκδηλώσεις.


Τουρκοκύπριος συνελήφθη ως ύποπτος εμπρησμού του αυτοκινήτου του που σημειώθηκε το πρωϊ στη Λεμεσό.

Ο Σουλεϊμάν Κεμάλ 40 ετών, ιδιοκτήτης του οχήματος απασχόλησε πρόσφατα τις αρχές ασφαλείας, σε υποθέσεις κλοπών και διαρρήξεων στην Λεμεσό και Πάφο.

Η Αστυνομία συνέλαβε τον Τουρκοκύπριο, ο οποίος κατά την ανάκρισή του, υπέπεσε σε αντιφάσεις αναφορικά με το άλλοθι του.


Σε ηλικία εβδομηνταπεπτά ετών έφυγε από τη ζωή ο μεγάλος Ελληνας ηθοποιός Δημήτρης Χορν.

Ο καλλιτέχνης με το αστείρευτο ταλέντο και τις ανεπανάλειπτες ερμηνίες στο θέατρο και την τηλεόραση, έκλεισε για πάντα τα μάτια του χθες, ύστερα από μάχη που έδωσε με την επάρατη νόσο.

Ο στενός του φίλος Κωνσταντίνος Καραμανλής, δήλωσε όταν πληροφορήθηκε το χαμό του Χορν, ότι η θέση του στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου θα μείνει μοναδική.


Με έξι αγώνες άρχισε σήμερα, η δέκατη τέταρτη αγωνιστική του Παγκυπρίου Πρωταθλήματος.

Τα αποτελέσματα είναι:

Αναγέννηση - Ανόρθωση 0-5

Αλκή - ΑΠΟΕΛ 3-3

ΑΕΛ - ΑΕΚ 0-0

Ευαγόρας - Εθνικός Αχνας 1-2

Εθνικός Ασσιας - ΑΠΟΠ και 0-2

Ο αγώνας Νέας Σαλαμίνας-Ενωσης Νέων Παραλιμνίου, αρχίζει στις επτά το βράδυ.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε αναμένονται και πάλι λίγες τοπικές βροχές ενώ σε μερικές περιοχές ιδιαίτερα τις αυγινές ώρες θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πεσει στους 8 βαθμούς στα παράλια και στους 6 στο εσωτερικό.

Αύριο αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά σύντομα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν δίνοντας τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι το πρωϊ θα είναι ευμετάβλητοι ασθενείς, 3 μποφόρ και σταδιακά θα τραπούν σε νότιους και πάλι μέτριους 3 έως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 18 περίπου βαθμούς.

Σήμερα, στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 17 βαθμοί και η πιο χαμηλή 5, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 18 με 7, στη Λεμεσό 19 με 11, στην Κερύνεια και την Πάφο 19 με 7 και τέλος στον Πρόδρομο 9 με 4 βαθμούς.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 17 January 1998 - 15:27:16 UTC