Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-04-24

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Σε μιά σεμνή και απέριττη τελετή, σύμφωνα με την τελευταία επιθυμία του, κηδεύεται στις έξι το απόγευμα, από τον Ιερό ναό Αγίας Φιλοθέης, ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Της εξοδίου ακολουθίας, η οποία θα ψαλεί σε στενό οικογενειακό κύκλο, θα προστεί ο Μητροπολίτης Σερρών Μάξιμος.

Θα παραστούν μόνο στενοί φίλοι και συνεργάτες του καθώς και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος.

Χωρίς πρωτοκόλλο, θα παραστεί εκ μέρους της Ελληνικής κυβέρνησης ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

Εκ μέρους της Κυπριακής κυβέρνησης θα παραστούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού.

Αμέσως μετά, η σορός του Κωνσταντίνου Καραμανλή, θα ενταφιαστεί σύμφωνα πάντα με την επιθυμία του, στον περίβολο του ιδρύματος Καραμανλή στη Φιλοθέη, όπου βρίσκεται και το αρχείο για το έργο του.

Η Ελληνική κυβέρνηση έχει κηρύξει, τριήμερο Εθνικό πένθος, για το θάνατο του τέως προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι δημόσιες υπηρεσίες, παρέμειναν σήμερα κλειστές.

Αμέσως μετά το τέλος του δελτίου μας θα συνδεθούμε με τη Νέα Ελληνική Τηλεόραση, για να παρακολουθήσουμε την κηδεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή.


Στην Ελληνική πρεσβεία στη Λευκωσία, ανοίχτηκε βιβλίο συλλυπητηρίων για το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Πολλοί ήταν αυτοί που πήγαν να υπογράψουν το βιβλίο συλλυπητηρίων, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό τον σεβασμό τους προς την προσωπικότητα του τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Προσερχόμενος εξάλλου το πρωϊ, στην Ελληνική πρεσβεία για να υπογράψει το βιβλίο, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος, δήλωσε ότι ο Καραμανλής υπήρξε ένας από τους σύγχρονους πολιτικούς της Ελλάδος που προσέφερε πολλά στο έθνος, στην Ελλάδα και την Κύπρο, ώστε να αφήσει ανεξίτηλο το πέρασμα του από την πολιτική του σύγχρονου Ελληνισμού.


Νέα στοιχεία για την τουρκική στάση στο Κυπριακό μετέφερε στον Πρόεδρο Κληρίδη, ο Αμερικανός Διπλωμάτης Τόμας Μίλλερ, στην ολιγόλεπτη συνάντηση που είχαν στο αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Ο Τόμας Μίλλερ ενημέρωσε τον πρόεδρο Κληρίδη για τις συνομιλίες που είχε με την τουρκική Κυβέρνηση στην Αγκυρα.

Σε ερώτηση κατά πόσο ο κύριος Μίλλερ, έφερε κάτι διαφορετικό και πιο αισιόδοξο, ο Πρόεδρος Κληρίδης απάντησε ότι ο κύριος Μίλερ έφερε κάτι περισσότερο απ'ότι ανέμενε ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, πρίν αναχωρήσει για την Αθήνα ο Πρόεδρος Κληρίδης δήλωσε στο Αεροδρόμιο Λάρνακας, ότι δεν υπάρχει καμία θετική ένδειξη από τουρκικής πλευράς.

Απεναντίας είπε, όλες οι δηλώσεις που γίνονται δεν αφήνουν περιθώριο ότι θ'ανταποκριθούν θετικά σ'οτιδήποτε αφορά την λύση του κυπριακού.


Η κοινή ανακοίνωση, που εξεδόθη μετά την συνάντηση του τούρκου Προέδρου, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και του κατοχικού ηγέτη, Ραούφ Ντενκτάς είναι εκτός του πνεύματος των αποφάσεων και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, δήλωσε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης.

Κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών και απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κύριος Στυλιανίδης απέφυγε να αναφερθεί στο περιεχόμενο των αμερικανικών βολιδοσκοπήσεων.

Ο κύριος Στυλιανίδης εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης, γιατί όπως είπε, η διαδικασία την οποία υποστηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ταυτίζεται με αυτήν των Ηνωμένων Εθνών.


Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Τζογάνης επιθεώρησε το μεσημέρι την αεροπορική βάση "Ανδρέας Παπανδρέου" στην Πάφο, και αναχωρεί για την Αθήνα με μεταγωγικό αεροσκάφος της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Ο Πτέραρχος Τζογάνης επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις στην αεροπορική βάση, για δύο σχεδόν ώρες συνοδευόμενος από τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Νικόλαο Βορβολάκο.

Το πρωί, ο Πτέραρχος Τζογάνης παρευρέθηκε σε συνεδρία της Επιτροπής Αμυνας της Βουλής, και δήλωσε ότι πολύ σύντομα και με την βοήθεια των κυβερνήσεων Ελλάδας και Κύπρου, οι ένοπλες δυνάμεις θα φθάσουν σε εκείνο το σημείο αμυντικής ικανότητας, που χρειάζεται και απαιτείται για να διασφαλιστεί η ακεραιότητα των δύο χωρών και τα εθνικά συμφέροντα.


Εμπόδια θα αντιμετωπίσει η Κύπρος στην ενταξιακή της πορεία ωστόσο δεν θεωρούνται αξεπέραστα.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε με την λήξη των εργασιών της η δέκατη-τρίτη σύνοδος της μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής Κύπρου-Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Οπως ανέφερε ο συμπρόεδρος της επιτροπής Φιλίπ Μονφίς, η Κύπρος μπορεί να τύχει χρηματικής υποστήριξης από την Ενωμένη Ευρώπη, ακόμα και κατά την προενταξιακή περίοδο.

Από την πλευρά του ο συμπρόεδρος της επιτροπής Τάσσος Παπαδόπουλος, ανέφερε πως το κυπριακό κοινοβούλιο θα εργαστεί με γοργούς ρυθμούς, για νομοθετική εναρμόνιση με το κοινοτικό κεκτημένο.


Ενας πυροσβέστης νεκρός, είναι ο τραγικός απολογισμός μεγάλης πυρκαγιάς σε εργοστάσιο επίπλων στην Αθήνα.

Νεκρός είναι ο εικοσιεξάχρονος πυροσβέστης Πέτρος Σπυρόπουλος, ο οποίος καταπλακώθηκε από αυτοσχέδια σκεπή από λαμαρίνες σε εργοστάσιο της βιομηχανίας επίπλων Σάτο, στην οδό Πειραιώς στο Μοσχάτο.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις έξι το πρωί και επεκτάθηκε αστραπιαίως από το υπόγειο του εργοστασίου στο ισόγειο και σε αποθήκες.

Για περισσότερες από οκτώ ώρες εκατόν πενήντα πυροσβέστες, με εικοσιπέντε οχήματα, έδωσαν πραγματική μάχη με τις φλόγες για να θέσουν υπό έλεγχο την φωτιά.


Ο κίνδυνος άμεσης αντιπαράθεσης και σύγκρουσης μεταξύ συνδικαλιστικού κινήματος και εργοδοτών, όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις, είναι πολύ κοντά.

Αυτό δήλωσε σε σημερινή δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Γενικός Γραμματέας της Παγκύπριας Εργατικής Ομοσπονδίας, Αβραάμ Αντωνίου, ο οποίος τόνισε ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μίας οξείας εργατικής αναταραχής που θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις.

Ο κύριος Αντωνίου τόνισε ότι η άρνηση των εργοδοτών να διαπραγματευτούν και η επιμονή τους σε παγοποίηση των συμβάσεων έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Το όπλο της απεργίας είναι πάντοτε στην διάθεση μας, είπε ο Γενικός Γραμματέας της ΠΕΟ, αλλά θα χρησιμοποιηθεί μόνο όταν τα άλλα περιθώρια εξαντληθούν.

Η ΠΕΟ, υπογράμμισε επίσης ότι το Υπουργείο Εργασίας, ως μεσολαβητής, δεν έριξε το βάρος της προσπάθειας του στην αλλαγή των θέσεων των εργοδοτών, με αποτέλεσμα να επέλθει το αδιέξοδο.

Απο την πλευρά του, ο Υπουργός Εργασίας Αντρέας Μουσιούττας, σε δηλώσεις του στον ΛΟΓΟ, είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμμία ελπίδα συμβιβασμού ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Ωστόσο, το Υπουργείο είπε, επαγρυπνεί και θα αναμένει την λήξη της προθεσμίας των δέκα ημερών πού προβλέπεται, για να αναλάβει μία ύστατη μεσολαβητική προσπάθεια.


Κινητοποιήσεις σε Διεθνές, Ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο, με σκοπό τον τερματισμό των Βρετανικών ασκήσεων, προγραμματίζει το κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.

Αυτό αναφέρθηκε σε σημερινή Δημοσιογραφική διάσκεψη του κινήματος, με αφορμή τα δώδεκα χρόνια από το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας.

Στην διάσκεψη έγινε και αναφορά στο πυρηνικό πρόγραμμα της Τουρκίας και στις επιπτώσεις που θα υπάρχουν στην περιοχή, από τους δύο πυρηνικούς σταθμούς που πρόκειται να δημιουργηθούν.

Εγινε επίσης αναφορά σε μελέτη που ετοίμασε το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο και σε αυτή αναφέρεται ότι η Κύπρος θα επηρεαστεί πρώτη, σε περίπτωση δυστυχήματος στην περιοχή Ακιουγιού.


Την συμμετοχή της Κύπρου στο διεθνή διαγωνισμό "ΚΕΡΔΙΖΩ ΚΟΒΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ", ανακοίνωσε σήμερα σε διάσκεψη τύπου ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Σολωμής.

Στο διαγωνισμό που θα αρχίσει στις 2 Μαϊου, θα συμμετάσχουν καπνιστές από πενήντα χώρες.

Σκοπός των διοργανωτών είναι να πείσουν τους καπνιστές να εγκαταλείψουν για ένα τουλάχιστον μήνα το κάπνισμα κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να κερδίσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.


Ο Σεργκέι Κιριένκο ανακηρύχθηκε πρωθυπουργός της Ρωσίας, στην τρίτη και καθοριστική ψηφοφορία στην Κάτω Βουλή της χώρας, με την οποία τερματίζεται η κυβερνητική κρίση που διήρκησε ένα μήνα.

Οπως επιβεβαίωσε επίσημη πηγή, ο Κιριένκο, ο οποίος χρειαζόταν διακόσιες- είκοσι-έξι ψήφους, εξασφάλισε διακόσιες-πενήντα-μία ψήφους επί συνόλου 276 ψηφισάντων βουλευτών.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιτάρ-Τάςς, ορισμένοι Κομμουνιστές βουλευτές, μετείχαν στην μυστική ωηφοφορία για την έγκριση του Κιριγιένκο ως Πρωθυπουργού, παρά την έκκληση της Κομμουνιστικής ηγεσίας να απόσχουν.

Ο Κομμουνιστής Πρόεδρος της Δούμα, Γκενάντι Σελεζνιόφ, τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας του Κιριγιένκο, διαφωνώντας με τον ηγέτη των Κομμουνιστών, Γκενάντι Ζουγκάνοφ.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα παραμείνει αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι ελαφροί βορειοδυτικοί 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 11 βαθμούς.

Αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά αργότερα οι νεφώσεις θα αναπτυχθούν από τα δυτικά παράλια και το απόγευμα αναμένονται λίγες τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί μέχρι νοτιοανατολικοί μέτριοι 4 έως 5 μποφόρ και η θάλασσα θα καταστεί ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 26 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 στα νότια παράλια και στους 22 στα δυτικά.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 25 βαθμοί και η πιο χαμηλή 10, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 23 με 12, στη Λεμεσό 22 με 12, στην Κερύνεια και την Πάφο 21 με 9 και τέλος στον Πρόδρομο 17 με 5.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 24 April 1998 - 15:27:39 UTC