Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-08-15

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Δεκαπέντε Αυγούστου σήμερα και η Ορθοδοξία τιμά και γιορτάζει την Μεγαλόχαρη, και ο δoκιμαζόμενος από την τουρκική κατοχή, κυπριακός λαός, συνέρρευσε στους ιερούς ναούς, προσβλέποντας στην Υπέρμαχο Στρατηγό, να τον οπλίσει με το απαιτούμενο σθένος για εκδίωξη του κατακτητή.

Της θείας λειτουργίας στην Ιερά Μονή Κύκκου, προέστη ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, ο οποίος ανέπεμψε δέηση στη μεγαλόχαρη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σε ομιλία του μετά τη θεία λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, διακήρυξε ότι ανυποχώρητος στις επάλξεις, θα σταθεί ο Κυπριακός Ελληνισμός για διεκδίκηση των δικαίων του.

Ο Μακαριώτατος, τόνισε ότι δεν θα πρέπει να διστάσουμε να πούμε όχι στους ξένους μεσολαβητές, εάν οι λύσεις που μας προτείνουν, δεν διασφαλίζουν τα δικαιά μας.

Πρέπει να καταλάβουν, κατέληξε ο Μακαριώτατος, ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα του Κυπριακού Ελληνισμού, δεν είναι προϊόν εμπορικών δοσοληψιών.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ


Η λύση του Κυπριακού, απαιτεί την αντιμετώπιση του προβλήματος από τους διεθνείς οργανισμούς, ως θέματος εισβολής και κατοχής, διακήρυξε σήμερα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Ακης Τσοχατζόπουλος.

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, μιλούσε κατά την διάρκεια των εορτασμών στην Παναγία Σουμελά, όπου ήταν το επίκεντρο των εκδηλώσεων τιμής του Ελληνισμού προς την Θεοτόκο.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία καθώς και χιλιάδες πιστών.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ


Η ημέρα της Μεγαλόχαρης, η ημέρα της ελπίδας και της προσδοκίας είναι φορτισμένη και από τις θύμισες της δεκάτης τετάρτης Αυγούστου.

Ημέρα που χιλιάδες Ελληνες Κύπριοι αναγκάστηκαν με την βία να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να προσφυγοποιηθούν.

Αλλη μια θλιβερή ημέρα που εκδηλώθηκε η τουρκική θηριωδία, με αποτέλεσμα τον θάνατο, τον πόνο, την αγωνία.

Αμμόχωστος, Μόρφου, Καρπασία, Κυθρέα. Τα τελευταία κάστρα αγώνα, του Ελληνισμού πέφτουν στα χέρια του Τούρκου εισβολέα.

Σήμερα η διαφωτιστική εκστρατεία του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, ήταν αφιερωμένη στην αποφράδα επέτειο της καταλήψεως της Αμμοχώστου.

Παρούσες και πάλιν μανάδες και γυναίκες αγνοουμένων. Πλάι τους μέλη και στελέχη του ΠΑΚ και μέλη του σωματείου Αδούλωτη Κερύνεια, αμφισβητώντας την διχοτόμηση και στέλλοντας μηνύμα αγώνα.

Την αυριανή διαφωτιστική εκστρατεία στο οδόφραγμα, θα ενισχύσουν μέλη του κινήματος οικολόγων πειβαλλοντιστών.

Το προσφυγικό σωματείο ελεύθερο Μόρφου, εξάλλου, με ανακοίνωσή του, καλεί τον προσφυγικό κόσμο να ενώσει τις δυνάμεις του και να γίνει τροχοπέδη στα έξωθεν σχέδια και στην έσωθεν ολιγορία.


Νέο θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη το πρωϊ, στη Λεμεσό, με θύμα τον Βασίλη Ιωσήφ 58 ετών, από τον Κορμακίτη, κάτοικο Συνοικισμού Ομονοίας.

Συγκεκριμένα, ενώ ο Ιωσήφ οδηγούσε την μοτοσυκλέττα του στην διασταύρωση Φραγκλίνου Ρούσβελτ στο Ζακάκι, αυτοκίνητο που οδηγούσε μεθυσμένος Βρετανός τον παρέσυρε ρίχνοντας τον στο έδαφος.

Στη συνέχεια, ο Ιωσήφ δέχθηκε νέο κτύπημα από διερχόμενο αυτοκίνητο, το οποίο τον τραυμάτισε θανάσιμα.

Η κοινότητα Ζακακίου επιρρίπτει ευθύνες και στους αρμοδίους, αφού στην συγκεκριμένη διασταύρωση έχουν σημειωθεί δεκάδες δυστυχήματα με νεκρούς και τραυματίες, λόγω του ότι δεν υπάρχουν φώτα τροχαίας.


Εξάλλου, άλλο ένα σοβαρό δυστύχημα συνέβη τον δρόμο Πάφου-Πόλεως Χρυσοχούς, παρά το χωριό Μεσόγη, με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό οκτάμηνου βρέφους.

Αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο Δημήτρης Χριστοδούλου από τη Γεροσκήπου, με συνεπιβάτες τη σύζυγο και τα δύο παιδιά τους, έπεσε σε χαντάκι στην προσπάθειά του να αποφύγει προπορευόμενο αυτοκίνητο, και ανετράπη επανειλημμένα.

Από την ανατροπή, το βρέφος εκτινάχθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας Χριστοδούλου κρατήθηκαν για νοσηλεία στο γενικό νοσοκομείο Πάφου.

Η κατάσταση του βρέφους κρίνεται σοβαρή αλλά εκτός κινδύνου.

Από την αυξημένη τροχαία κίνηση που παρατηρήθηκε σήμερα στον κύριο δρόμο Πάφου -Πόλεως Χρυσοχούς, προκλήθηκε και αριθμός μικροδυστυχημάτων, χωρίς σοβαρές επιπτώσεις.

Εν τω μεταξύ, ενόψει του εορταστικού τριημέρου, το τμήμα τροχαίας του Αρχηγείου Αστυνομίας, λαμβάνει επιπρόσθετα μέτρα για πρόληψη των δυστυχημάτων.

Τα μέτρα προνοούν μεταξύ άλλων, αυξημένες περιπολίες, ρύθμιση της τροχαίας κίνησης, έλεγχο της ταχύτητας, χρήση της ζώνης ασφαλείας και προστατευτικού κράνους καθως και έλεγχο χρήσης αλκοόλ.


Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, έξι άτομα ξυλοκόπησαν άγρια αλλοδαπούς φοιτητές, οι οποίοι βρίσκονταν στην Πάφο για διακοπές.

Ενώ οι φοιτητές επέβαιναν αυτοκινήτου στην περιοχή "Τάφοι των Βασιλέων", κάτω από άγνωστες συνθήκες ιδιωτικό αυτοκίνητο που ανήκει στον Εκτορα Γιούπη από τη Λεμεσό με έξι επιβαίνοντες, τους ανέκοψε την πορεία.

Οι επιβάτες του ιδιωτικού αυτοκίνητου, στη συνέχεια επιτέθηκαν και κτύπησαν τους φοιτητές προκαλώντας τους πραγματική σωματική βλάβη.

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν επίσης στο αυτοκίνητο των φοιτητών.

Οι έξι άγνωστοι τράπηκαν σε φυγή, ενώ οι φοιτητές μεταφέρθηκαν στο τμήμα πρώτων βοηθειών του νοσοκομείου Πάφου.

Η αστυνομία αναζητεί τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου, για τον οποίο ήδη εκδόθηκε διάταγμα σύλληψης.


Στην Ιταλία, τεράστιοι βράχοι και τόννοι λάσπης καταπλάκωσαν αυτοκίνητα μετά από κατολίσθηση σε αυτοκινητόδρομο με αποτέλεσμα να σκοτωθούν πέντε πρόσωπα.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Μπρένερ που συνδέει την Ιταλία με την Αυστρία, και τα θύματα, μεταξύ των οποίων και ένα επτάχρονο αγοράκι, ήταν γερμανοί τουρίστες που είχαν φτάσει στην Ιταλία για διακοπές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες η κατολίσθηση ήταν αναπάντεχη, καθώς περίπου 10.000 κυβικά μέτρα λάσπης και βράχων κάλυψαν τον αυτοκινητόδρομο κοντά στην πόλη Φορτέτσα, 30 χιλιόμετρα νότια από τα αυστριακά σύνορα.

Οι αστυνομικές αρχές εξέφρασαν φόβους ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί εάν βρεθούν κι άλλα αυτοκίνητα θαμμένα κάτω από τους βράχους και τη λάσπη.


Μετά την μαύρη Πέμπτη στο ρωσικό χρηματιστήριο, ο Πρόεδρος Μπορίς Γέλτσιν επέστρεψε εσπευσμένα από τις διακοπές του στη Μόσχα, και χθές βράδυ είχε τηλεφωνική επικοινωνία 40 λεπτών με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπιλ Κλίντον.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν για την οικονομική κρίση στην Ρωσία και συμφώνησαν να συνεργαστούν για να εξομαλυνθεί η κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αμερικανός Πρόεδρος κάλεσε τον Γέλτσιν να λάβει συντόμως αποφασιστικά μέτρα, ώστε να δοθεί το κατάλληλο μήνυμα στις αγορές και να βελτιωθεί το κλίμα, για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του δανείου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου προς τη Ρωσία.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση σε μερικές παράλιες περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 Μποφόρ και η θάλασσα μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια και στους 23 βαθμούς στα νότια παράλια.

Αύριο, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως αίθριος.

Ωστόσο γύρω στο μεσημέρι θα σχηματιστούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά και το εσωτερικό.

Οι άνεμοι το πρωί θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και το απόγευμα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 έως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 39 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 34 στα νότια παράλια και στους 31 στα δυτικά παράλια.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 39 βαθμοί και η πιο χαμηλή 21, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 35 με 23, στη Λεμεσό 35 με 23, στην Κερύνεια και την Πάφο 31 με 21,


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 16 August 1998 - 18:13:09 UTC