Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-08-23

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Τραγικό επεισόδιο σημειώθηκε την αυγή στην Λάρνακα όταν κάτοικος Δεκέλειας παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από διερχόμενο οδηγό, ο οποίος αφησε το θύμα αβοήθητο και έσπευσε να εξαφανιστεί.

Ωστόσο, ο δράστης έγινε αντιληπτός από αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος τον καταδίωξε και τον ακινητοποίησε έξω από τον αστυνομικό σταθμό Ορόκλινης.

Ο ύποπτος, Στέλιος Σάββα, 35 ετών από την Δεκέλεια, τέθηκε υπό εξαήμερη κράτηση ενώ κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο οι συγγενείς του θύματος επιχείρησαν να τον λυντσάρουν.

Το θανατηφόρο δυστύχημα συνέβη στις 3 και 20 την αυγή, παρά τον κυκλοφοριακό κόμβο του Λιμανιού Λάρνακας και θύμα είναι ο Αναστάσης Κυπριανού, 45 ετών, από τον Κόρνο.

Ο Κυπριανού προσπαθούσε να μπει στο όχημα του, που ήταν σταθμευμένο στην αριστερή πλευρά του δρόμου.

Αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Στέλιος Σάββα, στην λεωφόρο Αμμοχώστου με κατεύθυνση την Δεκέλεια, κτύπησε τον άτυχο Κυπριανού και εγκατέλειψε την σκηνή.

Ο 45χρονος Κυπριανού μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών υπέκυψε στα τραύματα του.


Νέα στοιχεία που ίσως οδηγήσουν στην εξιχνίαση της απόπειρας δολοφονίας του Ευάγγελου Χριστοδούλου Αντζιελή, ανακάλυψε η αστυνομία στην Λεμεσό.

Σήμερα την αυγή, άνδρες της αστυνομίας βρήκαν σε υπόγειο πολυκατοικίας, στην οδό Ιθάκης την μεγάλου κυβισμού αγωνιστική μοτοσικλέτα και το κράνος, τα οποία πιστεύεται ότι χρησιμοποίησε ο δράστης.

Η μοτοσικλέτα είχε κλαπεί από σπίτι στη Λεμεσό, μία ώρα πριν την απόπειρα.

Αναφορικά για την καταγγελία του Ρόπα, για απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, η αστυνομία δεν έχει πειστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι έγινε τέτοιο επεισόδιο.

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως Νίκος Κόσης, σε δηλώσεις του απέδωσε την χθεσινή απόπειρα σε προσωπικές διαφορές και όχι στο οργανωμένο έγκλημα και είπε ότι η αστυνομία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την καταστολή του εγκλήματος.

"Ενα μέτρο που πρόκειται να εφαρμοστεί σύντομα", πρόσθεσε, είναι η αύξηση της αστυνομικής δύναμης σε περιοχές όπου το έγκλημα έχει πάρει διαστάσεις και αναμένεται, κατέληξε, ότι σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα.


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι ανακρίσεις γύρω από την υπόθεση του μητροπολίτη Λεμεσού Χρύσανθου και όπως απεκάλυψε ο υπουργός δικαιοσύνης Νίκος Κόσης, ο σχετικός φάκελλος θα διαβιβαστεί εντός της εβδομάδας ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα.

Ο κύριος Κόσης ερωτηθείς ειδικότερα για την υπόθεση πώλησης εκκλησιαστικού κτήματος για 1,4 εκατομμύρια λίρες και τα παράπονα κάποιων εκκλησιαστικών επιτρόπων ο υπουργός δικαιοσύνης ανέφερε ότι το θέμα μελετάται από την αστυνομία.

Παράλληλα σημείωσε ότι ο σχετικός φάκελλος παραδόθηκε και στην διευρευνητική επιτροπή της εκκλησίας.

Δηλώσεις για το θέμα είχαμε και από τον μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο, με αφορμή επικρίσεις μερίδας πολιτικών και δημοσιογραφικών κύκλων για απροθυμία της διοικούσας εκκλησίας να λάβει μέτρα.

Ο πανιερώτατος διερωτήθηκε αν ποτέ το ανώτατο δικαστήριο αποφάνθει πριν την πλήρη διερεύνηση μίας υπόθεσης.

Tο πνευματικό δικαστήριο, το ανώτατο δικαστήριο της εκκλησίας, μπορεί να αποφανθεί πριν την ολοκλήρωση των ερευνών διερωτήθηκε ο πανιερώτατος.

Το δεύτερο ερώτημα που έθεσε ο πρακαθήμενος της εκκλησίας του Κιτίου, αν η γενική αρχή ότι όλοι είναι αθώοι πριν της αποδείξεων του αντιθέτου έχει καταργηθεί στον τόπο μας.

Τέλος δήλωσε με έμφαση ότι οφείλουμε όλοι και εμείς και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να σοβαρευτούμε και να μην καλούμε ένοχο κανένα πριν την κήρυξη του από το δικαστήριο.


Οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό βρέθηκαν μεταξύ αλλών θεμάτων στο επίκεντρο των τριήμερων συνομιλιών που είχαν στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και ο Προεδρεύων της Ευρωπαικής Ενωσης Αυστριακός Καγκελάριος Βίκτορ Κλίμα.

Στις επαφές τους ο Ελληνας Πρωθυπουργός τόνισε και πάλι στον κύριο Κλίμα την επιθυμία της Αθήνας για την όσο το δυνατόν ταχύτερη έναρξη της προενταξιακής πορείας της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θέση την οποία επανέλαβε και στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Αυστριακό Καγκελάριο.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΙΤΗ

Με τη θέση Σημίτη συμφώνησε και ο Αυστριακός Καγκελάριος,ο οποίος ερωτηθείς αν οι συζητήσεις θα γίνουν ταυτόχρονα και με τις έξι υπό ένταξη χώρες, κατέστησε σαφές ότι η διαδικασια δεν είναι ομαδική και αφορά στην εξέταση του κατά πόσο κάθε κράτος μεμονομένα σέβεται και πληρεί τα ευρωπαικά κριτήρια

Τέλος ο Προεδρεύον της Ευρωπαικής Ενωσης τάχθηκε εναντια σε μια ειδική μεταχείρηση για την Τουρκία από την κοινότητα, ενώ έδειξε προθυμος να συμβάλει στην προώθηση των Ελληνοτουρκικών και Ευρωτουρκικών σχεσεων χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τις κινήσεις του πρός αυτή την κατεύθυνση.


Επεισόδια σημειώθηκαν τις αυγινές ώρες στην Πάφο, με πρωταγωνιστές δύο βρετανούς που υπηρετούν στην Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Συγγεκριμένα, οι Γκρεγκ Αντονι Ράιαν, 21 ετών και Τζέημς Εντουαρντ Σμιθ, 26 ετών, κατήγγειλαν στην αστυνομία ότι γύρω στη μία το πρωί, ενώ βρίσκονταν σε μπυραρία της Κάτω Πάφου, άγνωστα πρόσωπα τους επετέθησαν και τους κτύπησαν προκαλώντας τους σωματικές βλάβες.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι δύο βρετανοί είχαν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και μεθυσμένοι προέβαιναν σε άσεμνες πράξεις.

Ενημερώθηκαν τα Ηνωμένα Εθνη, άνδρες των οποίων μετέβησαν στο ΤΑΕ Παφου και παρέλαβαν τους ειρηνευτές για περαιτέρω εξετάσεις.


Αγριος καυγάς αναστάτωσε το βράδυ και τη Λάρνακα.

Η συμπλοκή σημειώθηκε σε μπυραρία της πόλης μεταξύ Ρώσου τουρίστα και δύο νεαρών κυπρίων. Καί οι τρεις τραυματίστηκαν, ενώ ο Ρώσος τουρίστας κρατήθηκε για νοσηλεία στο γενικό νοσοκομείο Λάρνακας.


Σε ιερό πόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών ανά το παγκόσμιο, κάλεσε τους Μουσουλμάνους, ο Ισλαμιστής Σαουδάραβας Οσάμα Μπίν Λάντεν.

Μέ σειρά ανακοινώσεων του, πού έγιναν τηλεφωνικώς μέσω εκπροσώπου του στο Λονδίνο, ο Μπίν Λάντεν, καλεί ακόμη και τα Αραβικά καθεστώτα πού είναι σύμμαχοι της Ουάσινγκτων, να εξαπολύσουν επιθέσεις εναντίον Αμερικανικών πρεσβειών και να μπουκοτάρουν τα Αμερικανικά προιόντα.

Ο Μπίν Λάντεν, διέψευσε ότι ήταν ο εγκέφαλος των βομβιστικών επιθέσεων κατά Αμερικανικών πρεσβειών σε Κένυα και Τανζανία, επικροτώντας όμως τις επιθέσεις.

Ωστόσο, ο Σαουδάραβας πολυεκατομμυριούχος, ανέλαβε γιά πρώτη φορά επίσημα, την ευθύνη γιά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στη Σαουδική Αραβία, στις 13 Νοεμβρίου του 1995 και 25 Ιουνίου 1996, κατά τις οποίες σκοτώθηκαν δεκάδες Αμερικανοί.

Εν τω μεταξύ, ο Μπίν Λάντεν διακινεί μέσω τραπεζών του Λονδίνου, δεκάδες εκατομμύρια στερλίνες, πού προορίζονται γιά Ισλαμικές τρομοκρατικές οργανώσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες, πληροφορία πού δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα "Σάντει Τάιμς".

Παράλληλα, στην Ουάσινγκτων, οι Ρεπουμπλικάνοι υποστήριξαν την απόφαση του Μπίλ Κλίντον γιά την πραγματοποίηση των πυραυλικών επιδρομών, κατηγορώντας ωστόσο το Λευκό Οίκο γιά ανεπαρκή πολιτική σε θέματα εθνικής ασφαλείας.

Σε μιά άλλη εξέλιξη, βρετανός μηχανικός, πού εργαζόταν μεταξύ 1992-96 στο Σουδανικό εργοστάσιο του Χαρτούμ Αλ Σίφα, το οποίο καταστράφηκε από την Αμερικανική επιδρομή, δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση, να χρησιμοποιηθεί γιά την κατασκευή χημικών όπλων και αερίων, όπως ισχυρίζονται οι Αμερικανοί.


Ο καταστροφικός τροπικός τυφώνας "Μπόνι", ο οποίος ενισχύεται συνεχώς, πλησιάζει απειλητικά τις ανατολικές ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο πρώτος τυφώνας του Ατλαντικού Ωκεανού αυτό το χρόνο, βρίσκεται πάνω από τα νησιά Μπαχάμες, νοτιοανατολικά της Φλώριδας, με ανέμους πού πνέουν με ταχύτητα εκατόν εξηντα-οκτώ χιλιομέτρων την ώρα.

Το φυσικό φαινόμενο αναμένεται να πλήξει τις ακτές των Ηνωμένων Πολιτειών στις αμέσως επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα τις πολιτείες Φλώριδα, Γεωργία και τις Καρολίνες.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, ο "Μπόνι" αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, φτάνοντας σε ταχύτητα τα 200 χιλιόμετρα την ώρα.

Ο τυφώνας έχει ήδη σαρώσει πολλά μικρά νησιά της Καραιβικής και οι Αμερικανικές αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας πρός αντιμετώπιση της θεομηνίας.


Ολοήμερο συνέδριο αποδήμων και φοιτητών του διαμερίσματος Μόρφου πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Λεμεσό με κύριο ομιλητή τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών της Βουλής Τάσσο Παπαδόπουλο και θέμα το Κυπριακό και τις τρέχουσες εξελίξεις.

Παράλληλα, στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας συνεχίστηκε η διαφωτιστική εκστρατεία των συγγενών αγνοουμένων, μελών του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος και προσφυγικών σωματείων, η οποία αυτό το Σαββατοκυρίακο ήταν αφιερωμένη στην κατεχόμενη πόλη της Μόρφου.

Ενώνοντας την φωνή τους με τους φρουρούς του οδοφράγματος, οι Μορφίτες διατράνωσαν τον άσβεστο πόθο γιά επιστροφή στην αγαπημένη τους πόλη και σε όλα τα κατεχόμενα μας εδάφη, καθώς και γιά διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων.


Ολοκληρώνουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση για τον καιρό.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά τοπικά θα σχηματισθεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ως βορειοδυτικοί ασθενείς 2 έως 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 21 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια και στους 23 στα νότια παράλια.

Αύριο ο καιρός θα είναι και πάλι αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές.

Οι άνεμοι το πρωί θα είναι βορειο-δυτικοί ασθενείς δύο έως τριών μποφόρ και σταδιακά θα τραπούν σε νοτιοδυτικούς μέτριους 4 μποφόρ και τοπικά στα νότια παράλια το απόγευμα 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά το απόγευμα μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 37 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 33 στα νότια παράλια και στους 31 στα δυτικά.

Σήμερα στη Λευκωσία η πιο ψηλή θερμοκρασία ήταν 37 βαθμοί και η πιο χαμηλή 21, στην Αμμόχωστο και τη Λάρνακα 32 με 24, στη Λεμεσό 34 με 24, στην Κερύνεια και την Πάφο 31 με 21


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 23 August 1998 - 14:27:14 UTC