Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 98-12-01

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Την θέση της Ελληνικής κυβέρνησης ότι θα στηρίξει την όποια απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου για το θέμα των ΕΣ-300, μετέφερε από την Αθήνα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Ο Βάσος Λυσσαρίδης, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επαφές του, κατά την άφιξη του ανέτρεψε το μέχρι σήμερα σκηνικό που είχε δημιουργηθεί,γύρω από το θέμα των πυραύλων, σημειώνοντας ότι οι υποσχέσεις που δόθηκαν στον κυπριακό ελληνισμό θα τηρηθούν.

Επίσης, ο κύριος Λυσσαρίδης ανέφερε ότι όταν αντιληφθούν οι αμερικανοί ότι η απόφαση για τους ΕΣ - 300 είναι σταθερή, τότε θα στραφούν προς την Τουρκία, πιέζοντας την να διαφοροποιήσει τη στάση της γύρω από το κυπριακό.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Για να αναθεωρηθεί ή για να αλλάξει η πολιτική της Κύπρου στο θέμα στο θέμα Σ 300 θα πρεπει να υπάρξει κάποια πρόοδος που να δικαιολογεί αυτή την αλλαγή, δήλωσε ο υφυπουργός εξωτερικών της Ελλάδας Γιάννος Κρανιδιώτης.

Ο κύριος Κρανιδιώτης συναντήθηκε στην Ουάσικτον με τον αμερικανό βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών Μαρκ Γκρόσμαν και τον ειδικό συντονιστή για το Κυπριακό Τόμας Μιλλέρ.

Ο Λάμπρος Παπαντωνίου μεταδίδει από την Ουάσινγκτον.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Δεν συντρέχουν λόγοι που να οδηγούν στην αλλαγή της απόφασης του εθνικού συμβουλίου για τους ΕΣ-300,δηλώνει ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιαδης.

Μιλώντας μετά από πρωινή συνάντηση του πολιτικού γραφείου του ΔΗΣΥ με το πρόεδρο της Δημοκρατίας , ο Νίκος Αναστασιάδης επανέλαβε οτι η σύσκεψη των Αθηνών ήταν σύσκεψη οπου αναπτύχθησαν προβληματισμοί.

ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σε κατηγορηματική διάψευση, όλων των πληροφοριών και των σεναρίων, που ήθελαν τις κυβερνήσεις Αθηνών - Λευκωσίας, να βρίσκονται σε πλήρη διάσταση απόψεων,αναφορικά με την εγκατάσταση ή μη, των Ες - 300, προέβη η κυπριακή κυβέρνηση.

Η σύσκεψη των Αθηνών πραγματοποιήθηκε σε κλίμα απόλυτης συνεργασίας και συμπόρευσης, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, προσθέτοντας ότι σε σ'αυτήν κατατέθηκαν διάφορες απόψεις, εκτιμήσεις και προβληματισμοί.

Είναι αναπόφευκτο σ'ένα προβληματισμό τέτοιας εμβέλειας, πρόσθεσε, να υπάρξουν κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις.

ΔΗΛΩΣΗ


Στην Αθήνα, ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Ρέππας, τόνισε ότι η παραγγελία των Ες - 300 εγινε για την ενίσχυση της άμυνας της Κύπρου, σημειώνοντας, ότι η απόφαση αυτή δεν έχει αλλάξει.

Ο Δημήτρης Ρέππας, χαρακτήρισε την εγκατάσταση των Ες - 300 πολύ σημαντικό και ευαίσθητο θέμα, το οποίο αντιμετωπίζεται από τις δύο κυβερνήσεις, όπως είπε, με απόλυτη ευθύνη.

Τέλος, χαρακτήρισε ως θετικό γεγονός το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για το κυπριακό, αλλά όχι αρκετό, τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει και κάποια πρόοδος.


Η αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αν Χέρκους, είχε νέα συνάντηση μιας ώρας, με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Αμέσως μετά ανακοίνωσε μόνο το πρόγραμα των συναντήσεων της, γεγονός που υποδεικνύει ότι η διαδικασία βρίσκεται ακόμα στο πήγαινε - έλα.

Την Δευτέρα η κύρια Χέρκους θα συναντηθεί με τον Ντενκτάς και στο τέλος της ερχόμενης βδομάδας με τον Πρόεδρο Κληρίδη.

Ο Βρετανός Υπατος Αρμοστής Ντέϊβιντ Μάντεν, ο οποίος επίσης συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δήλωσε πως η χώρα του υποστηρίζει τις προσπάθειες της Αν Χέρκους, για μείωση της έντασης και συζήτηση των βασικών πτυχών του προβλήματος.

Η προσπάθεια Χέρκους είπε είναι το κύριος μέρος μιας προσπάθειας στην οποία συμμετέχουν διάφορες κυβερνήσεις.


Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος σε εγκύκλιο του συνιστά όλους όπως την ερχόμενη Κυριακή, αμέσως μετά τη θεία Λειτουργία, υπογράψουν πάνω σε 1619 μαντήλες, που έχουν ετοιμασθεί ειδικά για το σκοπό αυτό.

Οι μαντήλες συμβολίζουν τον αριθμό των αγνοουμένων μας και εικονίζουν τη φιγούρα της Κύπριας Μάνας.

Οι μαντήλες με τις υπογραφές θα επιδοθούν στις δέκα Δεκεμβρίου, ημέρα Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, αλλά και σε άλλα κέντρα λήψης αποφάσεων, όπως είναι οι Βρυξέλλες, το Λονδίνο και η Αθήνα.


Αμετάκλητη είναι η απόφαση της κυβέρνησης για λειτουργία των δύο κινητών μονάδων αφαλάτωσης στον Αγιο Θεόδωρο Λάρνακας και στο Ζακάκι Λεμεσού, παρά τις αντιδράσεις των κατοίκων της περιοχής, επεσήμανε ο υπουργός γεωργίας Κώστας Θεμιστοκλέους.

Ο κύριος Θεμιστοκλέους πρόσθεσε ότι θα επιτραπεί η ανόρυξη νέων γεωτρήσεων για περιορισμένο όμως χρόνο προς κάλυψη των νέων τουριστικών αναγκών της περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Ο υπουργός Γεωργίας είχε συνάντηση με την Δήμαρχο Αγίας Νάπας και αντιπροσωπεία του ΕΒΕ Αμμοχώστου και των ξενοδόχων της περιοχής.


Παραμένουν οι δυσκολίες γεφύρωσης των διαφορών μεταξύ της κυβέρνησης και του διοικητικού συμβουλίου του Χίλτον, στο θέμα του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου, μετά και τις γραπτές απαντήσεις των μελών του.

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου Νίκος Ρολάνδης ο οποίος όμως επεσήμανε, πως στην αυριανή του σύσκεψη το Υπουργικό Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει οριστικές αποφάσεις στο σύνολο των θεμάτων που αφορούν το Χίλτον.

Εξάλλου σε συνάντηση του με τον πρέσβη της Ιαπωνίας μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης του τουριστικού ρεύματος απο την Ιαπωνία, καθώς και το θέμα των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ο κύριος Ρολάνδης επεσήμανε πως αν τα αυτοκίνητα αυτά δεν πληρούν τα Ευρωπαϊκά πρότυπα, το Υπουργικό Συμβούλιο θα πρέπει να αναστείλει τις εισαγωγές απο την Ιαπωνία.


Ειρηνικό διακανονισμό του κουρδικού προβλήματος μέσω ενός διεθνούς δικαστηρίου εισηγείται ο Κούρδος ηγέτης Αμπντουλάχ Οτσαλάν.

Προτείνει ακόμη στην Ιταλία να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία.

Σε συνέντευξη του στην Ρωσική εφημερίδα Κομερσάντ,ο Οτσαλαν υπογράμμισε οτι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα είχε ανέκαθεν στενούς δεσμούς,τόσο με την Ιταλική Κυβέρνηση, οσο και με την αντιπολίτευση.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τουρκικού Τύπου Μεσούτ Γιλμάζ, Τανσού Τσιλέρ και Μπουλέντ Ετσεβίτ, βρίσκονται πιο κοντά στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.

Ο Ετσεβίτ κάλεσε Γιλμάζ και Τσιλέρ όπως συμφωνήσουν το συντομότερο δυνατό, προκειμένουν να αφήσουν τους Ισλαμιστές εκτός Κυβέρνησης.


Πάνω απο τρία δισεκατομύρια δολάρια,θα καταβάλουν στους Παλαιστινίους, οι χώρες δωρητές που μετέχουν σε διάσκεψη στην Ουάσιγκτων,η οποία πραγματοποιείται υπο την αιγίδα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Αμερικανίδα Υπουργός Μαντλήν Ωλμπράιτ, ανέφερε πως το ποσό θα καταβληθεί εντός των επομένων πέντε ετών, ώστε να ενισχυθεί η Παλαιστινιακή προσπάθεια για οικονομική σταθερότητα.

Την ίδια ώρα η Ισραηλινή Κυβέρνηση, έντονα δυσαρεστημένη απο την εξέλιξη, ενέκρινε την κατασκευή τετρακοσίων ογδόντα κατοικιών σε εβραικό οικισμό στην Δυτική Οχθη.

Η Ισραηλινή αντιπροσωπεία που μετέχει στην διάσκεψη ματαίωσε προγραμματισμένη συνάντηση με τους Παλαιστινίους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για δηλώσεις αξιωματούχων της Παλαιστινιακής αντιπροσωπείας.


Παγκόσμια μέρα για το έϊτς η σημερινή.

Σε μήνυμα του ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Σολωμής ανέφερε πως σύμφωνα με τα παγκόσμια επιδημιολογικά δεδομένα, πάνω απο πενήντα τις εκατόν των νέων λοιμώξεων αφορούν νέους ηλικίας δέκα με εικοσι-τεσσάρων χρόνων.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ενα διαφορετικό χρώμα στην συνεδρία της επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής έδωσε η παρουσία μαθητών του έβδομου δημοτικού σχολείου Αποστόλου Ανδρέα Λεμεσού.

Το σχολείο δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη επιμόρφωση των μαθητών σε θέματα που έχουν σχεση με το περιβάλλον με την διοργάνωση ειδικων δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιων.

Οι μαθητές ενημέρωσαν την επιτροπή για τις δραστηριότητες τους και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα καταστούν βορειοδυτικοί ασθενείς 2-3 μποφόρ και η θάλασσα θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 5 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά το πρώτο επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Η ΓΑΛΗΝΗ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ Η ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ.

Νεώτερες ειδήσεις στις οκτώ από απόψε.

Καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 1 December 1998 - 16:27:16 UTC