Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-01-05

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Αναμένεται εντός ολίγου να δοθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, η νενομισμένη διαβεβαίωση των Υπουργών Αμύνης και Παιδείας, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Οι διαβουλεύσεις του Προέδρου Κληρίδη, τόσο χθες όσο και σήμερα, ήταν συνεχείς από νωρίς το πρωί, ενώ είχε και διαδοχικές συναντήσεις, με τον Πρόεδρο του ΔΗΣΥ και τον Υπουργό των Οικονομικών.

Από χθες οριστικοποιήθηκε πάντως, στη θέση του Υπουργού Παιδείας, ο πρώτος αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ, Ουράνιος Ιωαννίδης, ενώ ποικίλες ήσαν οι πληροφορίες από το πρωί, για το πρόσωπο που καταλαμβάνει τη θέση του νέου Υπουργού Αμύνης.

Στο Προεδρικό, ...

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Στόχος της κυβέρνησης, δήλωσε το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης, η επίτευξη ευρύτερων συναινέσεων σε κυβερνητικό επίπεδο.

Προς αυτή την κατεύθυνση θα αναλάβει πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στο προσεχές μέλλον.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου, υφίσταται και οι προσπάθειες να αναβαθμιστεί στο πλαίσιο των δυναντοτήτων της Κύπρου θα συνεχισθούν.

Αυτο τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης παραπέμποντας σε γραπτές δηλώσεις, τόσο του προέδρου της Δημοκρατίας όσο και του πρωθυπουργού της Ελλαδας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Δέσμη προτάσεων απο τέσσερα σημεία

που συνοδεύον την απόφαση της ΕΔΕΚ να αποχωρήσει απο την κυβέρνηση μετα την μή εγκατάσταση των πυραύλων Ες-300 παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Βάσος Λυσσαρίδης.

Οι προτάσεις, περιλαμβάνουν μέτρα ενίσχυσης των σχέσεων Αθήνας Λευκωσίας, την πορεία προς την Ευρώπη και την Σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Πολιτικής.

Προνοούν επίσης συμφωνία σιωπής στα αμυντικά θέματα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Πράξη ευθύνης αλλά και καταγγελίας των ξένων και των αφόρητων παρεμβάσεων τους, στις κυβερνήσεις Ελλάδας και Κύπρου, χαρακτήρισε την απόφαση του για παραίτηση, ο υπουργός άμυνας Γιαννάκης Ομήρου.

Αποχαιρετώντας τον αρχηγό της Εθνικής Φρουράς και το επιτελείο του ο κύριος Ομήρου τους κάλεσε να διαφυλάξουν τους δεσμούς Ελλάδας Κύπρου και το Ενιαιο αμυντικό δόγμα το οποίο αποτελεί όπως επεσήμανε την κορυφαία κατάκτηση του Ελληνισμού ενάντια στον κοινό κίνδυνο.

Απο την πλευρά του ο αρχηγός εθνικής φρουράς αποχαιρετώντας τον μέχρι χθες πολιτικό του προϊστάμενο, εξείρε το έργο του κυριου Ομηρου κατά την διάρκεια της δεκάμηνης θητείας του και ευχήθηκε την επιστροφή του στο υπουργείο.


Επιμένει στην ορθότητα της άποψης του, ότι η απόφαση για μη εγκατάσταση των πυράυλων Ες-300 είναι λανθασμένη, ο Δημήτρης Τσοβόλας μετά τις επαφές του στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, ολοκλήρωσε τιε επαφές του με την πολιτική και θρησκευτική ηγεσία που είχαν θέμα την μη άφιξη των πυραύλων Ες- 300.

Το πρωί ο κύριος Τσοβόλας είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Κληρίδη και ακολούθως με τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο κύριος Αναστασιάδη, τόνισε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ανάκκλησης της απόφασης για μη έλευση των πυράυλων στην Κύπρο, επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο υπό το φως των εξελίξεων θα ήταν δευτέρα πλάνη χειρότερη της πρώτης.

Ακολούθως ο κύριος Τσοβόλας είχε συνάντηση με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο.

Ο Μακαριώτατος ζήτησε από τον κύριο Τσοβόλα την συμπαράσταση του ελληνισμού στο αγώνα που διεξάγει η Κύπρος.


Πρωτοβουλία για προώθηση θέματος των αγνοουμένων αναλαμβάνει η Ρωσσία.

Στη σχετική διαβεβαίωση προέβη ο Ρώσσος πρέσβης Γκεόρκι Μουράτωφ ύστερα από συνάντηση που είχε με αντιπροσωπεία της εθνικής επιτροπής αγώνα για τους αγνοουμένους.

Ο κύριος Μουράτωφ τόνισε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειες σε διάφορα επίπεδα, ενώ θα επιδιώξει συνάντηση με το τρίτο μέλος της διερευνητικής επιτροπής Ζιαν Πιέρ Ρίτερ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της επιτροπής Αγάπιος Χηράτος, ανέφερε ότι ο κύριος Μουράτωφ ζήτησε γραπτώς τις θέσεις και τις εισηγήσεις, αναφορικά με το θέμα τις οποίο και θα προωθήσει το Ρωσσικό Υπουργείο εξωτερικών.

Η εθνική επιτροπή για τους αγνοουμένους επέδωσε το πρωί σχετική πλακέτα για το θέμα των αγνοουμένων στις πρεσβείες των πέντε μονίμων μελών του συμβουλίου ασφαλείας.


Εντείνουν τις αντιδράσεις τους οι οικολόγοι κατά των Βρεττανών στον Ακάμα.

Ο εκπρόσωπος της κίνησης οικολόγων περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, ανέφερε ότι απο αύριο Τετάρτη, οικολόγοι ενισχύοντας ομάδες πολιτών με οδοφράγματα, θα επιχειρήσουν να παρεμποδίσουν τις προγραμματισμένες για τις επτά και οκτώ Ιανουαρίου, βρεττανικές ασκήσεις.

Ενώπιον της επιτροπής περιβάλλοντος της βουλής, ο υπουργός εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ανέφερε πως θα ζητηθεί απο τις αρχές των βρετανικών βάσεων, η αναστολή των προγραμματισμενων ασκήσεων, θέση με την οποία συμφώνησε και η επιτροπή.

Απο την πλευρά της, η βρετανική υπάτη αρμοστεία, ζήτησε αποζημιώσεις ύψους πενήντα χιλιάδων λιρών για τις καταστροφές που υπέστησαν οι εγκαταστάσεις τους απο τους οικολόγους, την περασμένη Κυριακή.


Σε απευθείας δίκη ενώπιον του κακουργιοδικείου, παραπέμφθησαν το πρωί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, οι Κινέζοι φοιτητές Χουά Τσέγκ Μπου και Γουένγκ Γιάγκ, με την κατηγορία του διπλού φόνου εκ προμελέτης ζεύγους Κινέζων συμφοιτητών τους.

Το κακουργιοδικείο, θα συνέλθει στη Λεμεσό την πρώτη Φεβρουαρίου και μέχρι τότε θα τελούν υπό κράτηση.


Νεα σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην Χεβρώνα της Δυτικής Οχθης, μια μέρα μετα τον τραυματισμό δυο, Εβραικής καταγωγής, γυναικών, κατα την διάρκεια επίθεσης απο Παλαιστινίους.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, ανέφερε πως έστειλε ενα πολύ αυστηρό μήνυμα στον Παλαιστίνιο ηγέτη Γιασερ Αραφάτ, απαιτώντας την σύλληψη των δραστών.

Εν τω μεταξύ, το Στέητ Ντηπάρτμεντ, ανακοίνωσε πως ματαιώνεται η προγραμματισμένη περιοδεία της Αμερικανίδας Υπουργού Εξωτερικών Μαντλήν Ωλμπράιτ στην περιοχή, λόγω έλλειψης προόδου στην εφαρμογή της συμφωνίας του Ουάι Πλαντέησιον.


Εντυπωσιακά έργα περιλαμβάνει το δέκατο πέμπτο ετήσιο φεστιβάλ γλυπτών απο πάγο και χιόνι, που άνοιξε τις πύλες του στην Κινεζική πόλη Χαρμπίν, στο βορειο-ανατολικό τμήμα της χώρας.

Χιλιάδες άτομα εδωσαν το παρόν τους στον χώρο του φεστιβάλ για να απολαύσουν τα γλυπτά, παρα το τσουχτερό κρύο που επικρατεί στην περιοχή.

Το φεστιβάλ θα συνεχισθεί μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε θα συνεχιστούν οι ασταθείς καιρικές συνθήκες και αναμένεται να πέσουν τοπικές βροχές και ενδεχομένως να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα είναι γενικά βορειοανατολικοί μέχρι μέτριοι 3 μποφόρ και η θάλασσα ταραγμένη και στα ανατολικά παράλια τοπικά μέχρι κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 περίπου βαθμούς και στους 4 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά ακόμα ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ Η ΓΑΛΗΝΗ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε παρακολουθήστε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 5 January 1999 - 16:27:22 UTC