Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-02-15

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Κυρίες και κύριοι, καλησπέρα.

Συνέχεια ενώπιον του δικαστηρίου θα έχει η πολυσυζητημένη υπόθεσης του ξυλοδαρμού των λαθρομεταναστών σε αστυνομικά κρατητήρια στη Λάρνακα.

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας διέταξε την ποινική δίωξη του Ανώτερου Υπαστυνόμου Χαράλαμπου Μαύρου, ο οποίος ήταν ο επί κεφαλής της επιχείρησης της ΜΜΑΔ.

Αντιδρώντας, ο υπό κατηγορίαν αξιωματικός, εξέφρασε με δηλώσεις του στο "Λόγο" έκπληξη και έθεσε ερωτήματα που έχουν σχέση με την εκτέλεση του καθήκοντος από τους ΜΜΑΔίτες.

Την απόφαση για δίωξη του Χαράλαμπου Μαύρου σχολίασε στο "Λόγο" και Υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε μία άλλη εξέλιξη, απελάθηκαν τα χαράματα τριάντα λαθρομετανάστες. Η όλη επιχείρηση κρατήθηκε μυστική.

Ολες οι λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ του Νίκου Κέττηρου.

ΚΑΡΤΑ (ΣΤΟ ΕΔΩΛΙΟ Ο ΜΑΥΡΟΣ)

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΡΚΙΔΗ

Ο Υπαστυνόμος Μαύρος, με τον οποίο εποικοινωνήσαμε εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα, και διερωτήθηκε, κατά πόσο αξίζει να υπηρετεί κάποιος, τον νόμο και την τάξη.

ΔΗΛΩΣΗ ΜΑΥΡΟΥ

ΣΤΑΝΤ ΑΠ ( Την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα για ποινική δίωξη του υπαστυνόμου Χαράλαμπου Μαύρου, σχολίασε και ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως).

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΣΗ


Με μυστική επιχείρηση απελάθυκαν την αυγή στη Νιγηρία, με ναυλωμένη πτήση, τριάντα λαθρομετανάστες, με τη συνοδεία πενήντα αστυνομικών.

Πριν την αναχώρηση, λαθρομετανάστες επιχείρησαν να παρεμποδίσουν την πτήση, σπάζοντας εσωτερικό τζάμι του αεροπλάνου, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον πιλότο, έστω και με καθυστέρηση 35 λεπτών, να το απογειώσει προς τον προορισμό του, ενώ είχε ενδιάμεσο σταθμό στο Κάϊρο.

Με επιχείρηση της αστυνομίας, η οποία πραγματοποιήθηκε τα χαράματα σε πλήρη μυστικότητα, μεταφέρθηκαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας και απελάθηκαν, τριάντα λαθρομετανάστες, κυρίως Νιγηριανής καταγωγής, με προορισμό την Νιγηρία.

Αυτό αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης, σημειώνοντας ότι για τη μεταφορά τους ναυλώθηκε αεροπλάνο της Γιουροσύπρια, ενώ τους συνόδευσαν πενήντα αστυνομικοί.

Ο κάθε αστυνομικός είχε δεμένο στο χέρι του με χειροπέδες από ένα λαθρομετανάστη, ενώ στο αεροπλάνο βρισκόταν και ιατρός.

Κατά τη παραμονή τους στο αεροπλάνο, μέχρι αυτό να αναχωρήσει για τον προορισμό του, κάποιοι λαθρομετανάστες προκάλεσαν επεισόδια, με στόχο να παρεμποδίσουν την απογείωση.

(Στους απελαθέντες καταβλήθηκε αποζημίωση από την Κυπριακή Δημοκρατία, από 300 δολλάρια μέχρι χίλια δολλάρια, ενώ το συνολικό ύψος της αποζημίωσης ήταν δέκα χιλιάδες λίρες).

Σύμφωνα με τον κύριο Μαρκίδη, στην Κύπρο θα παραμείνουν τρεις Ινδοί, τέσσερις Νιγηριανοί και πέντε Κούρδοι, οι οποίοι θα κληθούν να δώσουν μαρτυρία για τα γεγονόντα.

Σε αυτούς θα δοθεί προσωρινή άδεια παραμονής και εργασίας, μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης η οποία θα διαρκέσει μερικούς μήνες.


Με γαρύφαλλο στο χέρι προσήλθαν το πρώι στο Δικαστήριο Λάρνακας οι 34 απεργοί και 12 συντεχνιακοί για την εκδίκαση της αγωγής που κίνησε η εταιρεία Λόρδος εναντίον τους.

Η ακρόαση της υπόθεσης θα συνεχιστεί στις εικοσι-πέντε Φεβρουαρίου.


Κακώς έθεσε όρους η εταιρεία Λόρδος για να προσέλθει σε διάλογο με τις συντεχνίες, τονίζει ο Υπουργός Εργασίας.

Παράλληλα εκφράζει ανησυχία για την έκβαση των διαπραγματεύσεων.

Το πεδίο, όσον αφορά την εξέλιξη των απεργιών στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, παραμένει ακόμα θολο.

Η εταιρεία Λόρδος, ιδιοκτήτρια των ξενοδοχείων Γκόλτεν Μπέι και Λόρδος Μπητς στην Λάρνακα, στα οποία οι απεργίες καλά κρατούν, υπέβαλε κάποιους όρους για να προσέλθει σε διάλογο με τις συντεχνίες.

Και συγκεκριμένα, να τερματισθεί αμέσως η απεργία στα ξενοδοχεία και να της αναγνωριστεί το δικαίωμα να αποφασίζει η ίδια για θέματα που άπτονται της διοίκησης των ξενοδοχείων.

ΣΤΑΝΤ ΑΠ 4.05 (Ο κύριος Ρολάνδης προειδοποίησε συντεχνίες και εργοδοτική πλευρά πως σε περίπτωση συνέχισης της κρίσης στην ξενοδοχειακή βιομηχανία, το κόστος θα είναι τεράστιο, γενικά για την οικονομία της Κύπρου)


Την πρώτη θέση στο ΑΚΕΛ με πέντε τοις εκατόν διαφορά από τον δεύτερο Δημοκρατικό Συναγερμό δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας ΑΜΕΡ που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "Πολίτης".

Πολύ κοντά τα ποσοστά ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ.

Πως σχολιάζουν το αποτέλεσμα οι αρχηγοί ή εκπρόσωποι κομμάτων.


Αλλο η βελτίωση της εικόνας και άλλο ο εσωτερικός διάλογος, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση, ενώ παραδέχεται, πως βρίσκεται σε δύσκολη περίοδο.

Λίαν συντόμως αρχίζουν και οι επαφές του προέδρου με τα κοινοβουλευτ0ικά κόμματα προς εξεύρεση συναινετικών λύσεων.


Μία και μοναδική εξέταση στο τέλος της τρίτης Λυκείου, φαίνεται να επιθυμούν γονείς, καθηγητές και μαθητές αναφορικά το προτεινομενο σχέδιο εισαγωγής των μαθητών στα Πανεπιστήμια.

Η θέση των εμπλεκομένων φορέων διατυπώθηκε κατα την διάρκεια σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Σε μια εξέταση στο τέλος της τρίτης Λυκείου φαίνεται να οδεύουν γονείς καθηγητές, μαθητές, αλλα και Πανεπιστήμιο.

Η μορφή της εξέτασης θα καθορισθεί σε μελλοντικό στάδιο και αφού ολοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δώσουν την τελική τους απάντηση για το θέμα.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού τόνισε πως οι εμπλεκόμενες πλευρές, συμφώνησαν ακόμη να μην λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογία των εξετάσεων της Β'Λυκείου για εισδοχή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Εξελίξεις για το θέμα αναμένονται εντός των ημερών καθώς ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ λαμβάνουν την τελική τους απόφαση πιθανότατα στις 25 Φεβριυαρίου, ενω οι μαθητές αναμένεται να πραγματοποιήσουν σύσκεψη αμέσως μετα την επιστροφή αντιπροσωπείας τους απο την Αθήνα.


Την αμέριστη συμπαράσταση τους στον δίκαιο αγώνα που διεξάγει το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, εξέφρασαν Επίσκοποι, Εκπρόσωποι Πατριαρχείων καθώς και εκπρόσωποι της κοινότητας του Αγίου Ορους.

Την συμπαράσταση τους στον αγώνα του ΠΑΚ, εξέφρασαν Αρχιερείς και Ηγούμενοι που βρίσκονται στην Κύπρο με αφορμή την ενθρόνιση του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου.

Οι ιερείς επισκέφθηκαν το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας όπου και συνομίλησαν με συγγενείς αγνοουμένων.

Ακολούθως ανέπεμψαν δέηση για την ανεύρεση των αγνοουμένων και απελευθέρωση της σκλαβωμένης μας πατρίδας.

Φ.Η

Καλωσοριζοντας την αντιπροσωπεία, ο πρόεδρος του ΠΑΚ, Αρης Χατζηπαναγιώτου τους ευχαρίστησε για την συμπαράσταση τους στον δίκαιο αγωνα της Κύπρου και τόνισε πως η μάχη θα συνεχισθεί μέχρις οτου ολα τα κατοχικά στρατεύματα αποχωρήσουν απο το νησί.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΔΗΛΩΣΗΣ ΑΡΗ

ΣΤΑΝΤ ΑΠ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΒΕΡΟΙΑΣ και ΝΑΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΠΙΧΑΤΣ


Απογοητευτική είναι η μέχρι σήμερα προσέλευση των γυναικών στο ανιχνευτικό πρόγραμμα για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας.

Ο Υπουργός Υγειας Χρίστος Σολωμής δηλώνει πως μόλις το 29 τοις εκατό των γυναικών έχει ανταποκριθεί στην πρόσκληση των αρμοδίων Αρχών.


Βουλευτές στα κελιά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λεμεσού.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Βουλής εξέτασε τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων στα κρατητήρια της Αστυνομίας Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Γιαννάκης Αγαπίου αν και διαπίστωσε όπως είπε ελλείψεις, διευκρίνισε ότι οι συνθήκες δεν είναι οι χειρότερες.


Αισιοδοξία εξέφρασε ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής για την έκβαση των συνομιλιών του στην Μόσχα στο θέμα της εγκατάστασης των πυραύλων ΕΣ 300 στην Κρήτη αναχωρώντας το πρωί για την Ρωσσία.
Υστερα από πενήντα χρόνια προσφοράς στο συνδικαλιστικό κίνημα ο Αβραάμ Αντωνίου αποχωρεί από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα της ΠΕΟ.

Εκδήλωση προς τιμήν του σήμερα στη Λευκωσία.


Το υδατικό ήταν και πάλι το κύριο πρόβλημα που βρήκε απέναντι του ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Θεμιστοκλέους κατά τις σημερινές επισκέψεις του στην Αθηαίνου και στην Αραδίππου.

Ο κύριος Θεμιστοκλέους τόνισε για μια ακόμη φορά την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσσει στην εγκατάσταση των μονάδων αφαλάτωσης.


Κυρίες και κύριοι, χαίρεται.

Διώκεται ποινικά ο Ανώτερος Υπαστυνόμος Χαράλαμπος Μαύρος, για παράλειψη καθήκοντος, σχετικά με το επεισόδιο, που δημιουργήθηκε στις 23 Οκτωβρίου, στα κρατητήρια Λάρνακας, μεταξύ ανδρών της ΜΜΑΔ και λαθρομεταναστών.

Ο κύριος Μαύρος, ήταν ο Υπεύθυνος της επιχείρησης.

Αυτό δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Αλέκος Μαρκίδης, ανακοινώνοντας τις τελικές αποφάσεις του πορίσματος, των έξι ποινικών ανακριτών.

Ο Υπαστυνόμος Χαράλαμπος Μαύρος, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, εξέφρασε έκπληξη για την απόφαση του Γενικού Εισαγγελέα.

"Εμείς, κάναμε το καθήκον μας", (ανέφερε χαρακτηριστικά), όπως έπρεπε να το κάνουμε.


Σε μια άλλη εξέλιξη, ο Γενικός Εισαγγελέας ανακοίνωσε ότι τα χαράματα απελάθηκαν για τη χώρα τους, 30 λαθρομετανάστες, κυρίως Νιγηριανοί, με ναυλομένη πτήση, της Γιουροσύπρια.

Τους λαθρομετανάστες συνόδευαν 50 αστυνομικοί, οι οποίοι πρίν από την αναχώρηση τους, αντιμετώπισαν με επιτυχία επεισόδιο που προκάλεσαν μερικοί λαθρομετανάστες όταν έσπασαν το εσωτερικό τζάμι του αεροπλάνου.

Ο πιλότος έκρινε ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα στην πτήση και αναχώρησαν αμέσως, για τον προορισμό τους.

Οι λαθρομετανάστες αποζημειώθηκαν από την Κυπριακή Δημοκρατία, με ποσό εώς χιλίων δολλαρίων, ανάλογα με τη σωματική βλάβη που υπέστησαν από την κακοποιηση.

Το συνολικό κόστος των αποζημιώσεων, ανήλθε στις δέκα χιλιάδες λίρες.


Ενώπιον του δικαστηρίου Λάρνακας για παράβαση δικαστικού διατάγματος, οδηγήθηκαν το πρωϊ 34 απεργοί και 12 συνδικαλιστές οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις συναδέλφων τους από τα ξενοδοχεία Λόρδος Μπητς και Γκόλτεν Μπεη, στη Λάρνακα.

Η υπεράσπιση προέβαλε ένσταση για την έκδοση του διατάγματος, και το δικαστήριο διέκοψε την συνεδρία, για 15 λεπτά.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο αποφάσισε να εξετάσει την ένσταση στις 25 Φεβρουαρίου, ενώ μέχρι τότε το διάταγμα θα παραμένει σε ισχύ.

Με την ένσταση της υπεράσπισης ζητείται όπως επέλθουν τροποποιήσεις σε θέματα που αφορούν υπέρβαση του νόμου, περι συντεχνιών.

Ο δικηγόρος των απεργών Τάσος Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι έχουν το δικαίωμα της απεργίας και εξέφρασε την άποψη ότι το κατηγορητήριο περιέχει σοβαρά λάθη.


Ενωρίτερα το πρωί ο Υπουργός Εργασίας Ανδρέας Μουσιούττας εξέφρασε την ανησυχία του για την έκβαση των διαπραγματεύσεων για την εργατική διαφορά, στα δύο ξενοδοχεία, της εταιρείας Λόρδος.

Σημείωσε μάλιστα, πως κακώς, η εργοδοτική πλευρά θέτει προϋποθέσεις για να καθήσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ο κύριος Μουσιούττας σε μία περίπου ώρα θα έχει καθοριτική συνάντηση με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στη ξενοδοχειακή βιομηχανία ενώπιων των οποίων θα θέσει τους όρους της εταιρείας, για να προσέλθει στο διάλογο.


Την πρώτη θέση, στο ΑΚΕΛ με ποσοστό 37 τοις εκατόν δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας ΑΜΕΡ, που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας "Πολίτης".

Ο ΔΗΣΥ εξασφαλίζει 33 τοις εκατόν ενώ τόσο το ΔΗΚΟ όσο και

η ΕΔΕΚ, παρουσιάζονται με ποσοστό 11 τοις εκατον.

Μιλώντας για τη δημοσκόπηση, ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας είπε οτι θα σχολίαζε το αποτέλεσμα με χαρά και ικανοποίηση αν οι εκλογές, διεξήγοντο χθές.

Πρόσθεσε ακόμη ότι παρόλο που είναι λίγο επιφυλακτικός σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις, πιστεύει οτι το αποτέλεσμα, αντανακλά τους αγώνες του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης εξέφρασε την βεβαιότητα ότι τα ποσοστά της ΕΔΕΚ, είναι αυξημένα.


Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης εκλήθη να σχολιάσει και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Ο κύριος Στυλιανίδης είπε χαρακτηριστικά ότι η Κυβέρνηση λαμβάνει μυνήματα μέσω των ερευνών αυτών.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί τελική συμφωνία γιά μεταφορά του αντι- πυραυλικού συστήματος Ες-300 στην Κρήτη, εξέφρασε ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας πρίν από την αναχώρηση του γιά την Μόσχα.

Ο κύριος Χρυσοστομής αναφέρθηκε επίσης στη συνάντηση πού θα έχει με τον Ρώσο ομόλογο του, Ιγκόρ Σεργκέγιεφ, λέγοντας ότι η Κυπριακή πλευρά θα εισηγηθεί την τροποποίηση υφιστάμενης συμφωνίας, τεχνικής υποστήριξης.


Την αμέριστη συμπαράσταση τους στον δίκαιο αγώνα που διεξάγει το Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα, εξέφρασαν Επίσκοποι και Εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Πατριαρχείων καθώς και Αγιορείτες Ηγούμενοι.

Οι Αρχιερείς και Ηγούμενοι επισκέφθηκαν το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας και ανέπεμψαν δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και απελευθέρωση της σκλαβωμένης μας πατρίδας.

Καλωσοριζοντας τους Αρχιερείς και Ηγουμένους, ο πρόεδρος του ΠΑΚ, Αρης Χατζηπαναγιώτου, τους ευχαρίστησε για την συμπαράσταση τους, στον αγωνα της Κύπρου και τόνισε πως ο αγώνας θα συνεχισθεί μέχρις ότου ολα τα κατοχικά στρατεύματα αποχωρήσουν απο το νησί.

Σε δηλώσεις τους, οι αρχιερείς, εξέφρασαν την συγκίνηση τους απο την παρουσία τους στο οδόφραγμα και έστειλαν το μήνυμα πως θα βρίσκονται πάντα στο πλευρό του Κυπριακού λαού.


Μία και μοναδική εξέταση στο τέλος της τρίτης Λυκείου, φαίνεται να επιθυμούν γονείς, καθηγητές και μαθητές, αναφορικά το προτεινομενο σχέδιο εισαγωγής των μαθητών στα Πανεπιστήμια.

Η θέση των εμπλεκομένων φορέων διατυπώθηκε κατα την διάρκεια σημερινής σύσκεψης στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Η μορφή της εξέτασης, θα καθορισθεί σε μελλοντικό στάδιο και αφού ολοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δώσουν την τελική τους απάντηση για το θέμα.

Ο Υπουργός Παιδείας τόνισε πως οι εμπλεκόμενες πλευρές, συμφώνησαν ακόμη στο να μην λαμβάνεται υπόψη η βαθμολογία της Β'Λυκείου, για εισδοχή στα Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.


Υστερα από πενήντα χρόνια προσφοράς στο συνδικαλιστικό κίνημα, ο Αβραάμ Αντωνίου, αποχωρεί από το αξίωμα του Γενικού Γραμματέα της ΠΕΟ.

Με την ευκαιρία της αφυπηρέτησης του η ΠΕΟ πραγματοποίησε στη Λευκωσία αποχαιρετιστήρια εκδήλωση προς τιμήν του, στην οποία παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής, αρχηγοί κομμάτων, υπουργοί, βουλευτες και ηγέτες άλλων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Ολοι οι ομιλητές εξήραν την προσωπικότητα του Αβραάμ Αντωνίου και την πολύτιμη προσφορά του, στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η εκλογή του νέου Γενικου Γραμματέα της ΠΕΟ θα γίνει στις 23 Φεβρουαρίου από το Γενικό Συμβούλιο της οργάνωσης.


Σχεδόν σαράντα νεα περιστατικά καρκίνου του τραχήλου της μήτρας δηλώνονται καθε χρόνο στο Αρχείο Καρκίνου Κύπρου.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, Χρίστο Σολωμή ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, είναι ο δεύτερος σε συχνότητα κρουσμάτων που προσβάλλει τις γυναίκες, μετα τον καρκίνο του μαστού και οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί.

Σε δημοσιογραφική διάσκεψη με την ευκαιρία συμπλήρωσης ενος χρόνου απο την έναρξη του ανιχνευτικού προγράμματος του καρκίνου, ο κύριος Σολωμής τόνισε πως η μέχρι τώρα προσέλευση των γυναικών της υπαίθρου στο πρόγραμμα είναι απογοητευτική, κάτι που προβληματίζει τους αρμοδίους.


Παράταση των ειρηνευτικών συνομιλιών γιά το Κοσσυφοπέδιο, μέχρι το ερχόμενο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η εξαεθνής ομάδα επαφής, γιά την πρώην Γιουγκοσλαβία.

Η παράταση των συνομιλιών του Ραμπουγιέ μεταξύ Σέρβων και Αλβανών γιά δεύτερη εβδομάδα, αποφασίστηκε, αφού η πρόοδος που σημειώθηκε ήταν μικρότερη απ'οτι ελπίζετο.

Ωστόσο, ανακοινώθηκε ότι έχουν ολοκληρωθεί οι βασικές διεργασίες της προετοιμασίας ειρηνευτικής συμφωνίας.

Η Ομάδα Επαφής δεν είχε άλλη επιλογή πέραν της παράτασης, αφού η εναλλακτική λύση θα ήταν η έναρξη αεροπορικών επιδρομών εναντίον Σερβικών στόχων, σε περίπτωση πού οι συνομιλίες αποτύγχαναν.

Η αμερικανίδα υπουργός εξωτερικων Μαντλίν Ολμπράϊτ, δήλωσε πως οι Κοσοβάροι Αλβανοί, είναι πρόθυμοι να υπογράψουν τη συμφωνία και εξέφρασε την ελπίδα ότι το ίδιο θα πράξουν και οι Σέρβοι.

Παρά την συνέχιση των συνομιλιών, η απειλή στρατιωτικής βίας παραμένει.

Εξάλλου στο Ραμπουγιέ μετέβη σήμερα και ο ρώσος υπουργός εξωτερικών, Ιγκόρ Ιβάνοφ.


Αμερικανικά αεροσκάφη από την αεροπορική βάση του Ιντζιρλίκ, επετέθησαν εναντίον Ιρακινών στόχων στο Βόρειο Ιράκ, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με Ιρακινές πηγές, να σκοτωθούν 5 άτομα και να τραυματιστούν άλλα 22.

Εν τω μεταξύ, απειλές γιά επιθέσεις εναντίον της Σαουδικής Αραβίας και του Κουβέιτ, εξαπέλυσε το Ιράκ.

Ο Σάνταμ Χουσέιν προειδοποίησε ότι η Βαγδάτη είναι σε θέση να πλήξει βάσεις στα δύο κράτη, πού χρησιμοποιούνται από δυτικά αεροσκάφη, γιά περιπολίες στην ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο Νότιο Ιράκ.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολιγικής υπηρεσίας.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά παροδικές νεφώσεις πιθανό να δώσουν μερικές βροχές στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βορειοδυτικοί ασθενείς ως μέτριοι, 3 ως 4 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη έως ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 8 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ.

Ακολουθούν ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε, οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του ΛΟΓΟΥ ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 15 February 1999 - 17:27:13 UTC