Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-03-21

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Πολύτεκνη απεβίωσε τα ξημερώματα στην Πάφο μόλις έφερε στον κόσμο το πέμπτο της παιδί.

Πρόκειται για την Αννα Μαϊμάρη, από την Λάπηθο και τελευταία κάτοικο Πάφου, 40 ετών.

Για το τραγικό περιστατικό μας ενημερώνει ο Σωκράτης Σωκράτους.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Με λογικά επιχειρήματα δεν θα πείσουμε ποτέ τους Τούρκους, γιατί όλα είναι ένα προμελετημένο έγκλημα, δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημήτριος Δήμου, χαιρετίζοντας, το δέκατο τέταρτο συνέδριο του Παγκύπριου Συνδέσμου Εφέδρων Καταδρομέων.

Ο Σύνδεσμος, τίμησε τον Αρχηγό με την Ασπίδα της Ανώτατης Διάκρισης, ως δείγμα βαθιάς εκτίμησης και ευγνωμοσύνης, για την υπέρτατη προσφορά του στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Εξάλλου, σε χαιρετισμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, τον οποίο ανέγνωσε ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής, αναφέρεται ότι, αναζητούμε με ειρηνικά μέσα, μια λύση του Κυπριακού, δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργήσιμη, στο πλαίσιο ενός συμβιβασμού.

Ομως, ουδέποτε τονίζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα παραδοθούμε στις αξιώσεις του Αττίλα, προσφέροντας γη και ύδωρ.

Στο συνέδριο, απηύθυνε χαιρετισμό και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Στο χαιρετισμό, τον οποίο ανέγνωσε ο Γενικός Οργανωτικός του Συνδέσμου Απόστολος Μαστρομιχάλης, τονίζεται πως οι θυσίες και οι ηρωισμοί, τόσο των αγωνιστών του 1821, όσο και των αθάνατων παλληκαριών της ΕΟΚΑ, αποτελούν φωτεινό παράδειγμα προβληματισμού και για τη σημερινή γενιά του λαού μας.


Απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του Σπύρου Κυπριανού, ότι η εικόνα της Κύπρου στο εξωτερικό έχει χαλάσει λόγω των σκανδάλων, έδωσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Παντελής Κούρος.

Την εικόνα της Κύπρου, είπε, είναι αυτοί που την χαλούν με τις καθημερινές δηλώσεις τους και την συμπεριφορά τους.

Οσον αφορά το ΑΚΕΛ, το οποίο χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως κυβέρνηση πρώτων βοηθειών, ο κύριος Κούρος διερωτήθηκε εάν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ήταν δεύτερων βοηθειών.

Ούτε η κυβέρνηση Κυπριανού ούτε η κυβέρνηση Βασιλείου, είπε, είχαν την υποστήριξη της πλειοψηφίας.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ


Η αντιπολίτευση είναι αυτή που στερείται λαϊκού ερείσματος, τόνισε στη Λάρνακα, ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης.

Ενημέρωση Βαγγέλης Ευαγγελίδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Μέχρι την Τρίτη αναμένεται να δοθεί η απάντηση της Λιβανικής κυβέρνησης κατά πόσο θα δεχθεί την επιστροφή των 89 λαθρομεταναστών, οι οποίοι εξακολουθούν να βρίσκονται στο κρουαζιερόπλοιο "Ρόγιαλ Πρίνς", στο λιμάνι Λάρνακας.

Μας ενημερώνει ο Βαγγέλης Ευαγγελίδης.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Οι πύραυλοι Ες-300 δεν θα εγκατασταθούν στην Κρήτη, αλλά θα αποθηκευτούν στο Ηράκλειο, μέχρι να εξευρεθεί αγοραστής, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αθηναϊκής Εφημερίδας Βραδυνή της Κυριακής.

Επικαλούμενη Νατοϊκές και Ελληνικές στρατιωτικές πηγές, η εφημερίδα αναφέρει ότι, υποψήφιες χώρες για την αγορά των πυραύλων, είναι η Αίγυπτος, η Συρία και το Ιράν.

Ερωτηθείς σήμερα, εάν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα, στο θέμα των πυραύλων, ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής, δήλωσε πως τίποτα απολύτως δεν έχει αλλάξει, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα, την θέση του, ότι δεν μπορούμε να δημοσιοποιούμε οποιανδήποτε πληροφορία στο θέμα των πυραύλων.


Δύο εγκληματικές ενέργειες σημειώθηκαν σήμερα στην Λεμεσό.

Στις πέντε το πρωί άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτη ύλη και πυρπόλησαν το αυτοκίνητο του αστυφύλακα Νίκου Οδηάτη, καταστρέφοντας το ολοσχερώς.

Το αυτοκίνητο, αξίας 8,000 λιρών, βρισκόταν σταθμευμένο στον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας στην οποία διαμένει ο Οδηάτης, στην οδό Ανδρέα χριστοφίδη, στη Λεμεσό.

Την φωτιά, κατέσβεσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και από εξετάσεις που έγιναν από την Πυροσβεστική και το ΤΑΕ Λεμεσού, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για εμπρησμό.

Εξάλλου, εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε το πρωί κάτω από το αυτοκίνητο του Ανδρέα Γεωργίου, από την Λεμεσό.

Ο μηχανισμός βρέθηκε στις 7 το πρωί και την σκηνή επισκέφθηκε ο Πυροτεχνουργός της Αστυνομίας.


Ανησυχία για το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε περισσότερη πρόοδος στις προσπάθειες για ειρηνική επίλυση της κοινοτικής διένεξης, όπως χαρακτηρίζει την εισβολή και κατοχή στην Κύπρο, εξέφρασε ο Αμερικανός Πρόεδρος Μπίλ Κλίντον.

Οι ανησυχίες Κλίντον, διατυπώνονται σε επιστολή του Αμερικανού Προέδρου προς τον Ελληνοαμερικανό γερουσιαστή Λεωνίδα Ραπτάκη, ο οποίος με την σειρά του, είχε στείλει επιστολή στον Αμερικανό Πρόεδρο ,ενημερώνοντας τον για την ίδρυση του Ελληνοαμερικανικού Στνασπισμού της περιοχής Νεας Αγγλιας στις ΗΠΑ.

Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρει ότι στους επόμενους μήνες, η Αμερικανική Κυβέρνηση θα εντείνει τις προσπάθειες της, για να πείσει ολα τα ενδιαφερόμενα μερη, ότι οι διαπραγματεύσεις είναι ο μόνος τρόπος επίλυσης του Κυπριακού.

Διαβεβαιώνει, επίσης, ότι είναι δεσμευμένος στην εξεύρεση λύσης των προβλημάτων που μαστίζουν την Κύπρο για πάρα πολύ καιρό.


Στις σημερινές εργασίες του πέμπτου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, αναμένεται απόψε η γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας, για εκλογή της ηγεσίας και των ανώτατων οργάνων του Κινήματος.

Νωρίτερα, το συνέδριο είχε εγκρίνει τη διεύρυνση της Κεντρικής Επιτροπής από 150 σε 180 μέλη και του Εκτελεστικού Γραφείου από 17 σε έντεκα μέλη.

Το ενδιαφέρον της ψηφοφορίας έγκειται στο γεγονός ότι είχαν κυκλοφορήσει πολυάριθμες λίστες στις οποίες προτείνονται ονόματα που εκφράζουν διάφορες τάσεις στο ΠΑΣΟΚ.

Για τη θέση του προέδρου του Κίνηματος μοναδικός υποψήφιος είναι ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.


Με απανωτές συλλήψεις από τις αρχές ασφαλείας, σημαδεύτηκε στην Τουρκία, η σημερινή ημέρα του Νεβρόζ, του νέου δηλαδή Κουρδικού έτους, το οποίο από το 1995, αποτελεί αντικείμενο διένεξης ανάμεσα στο Κουρδικό Κίνημα και το Τουρκικό κράτος.

Ο σημερινός εορτασμός του Νεβρόζ, έθεσε τις Τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας σε κατάσταση ετοιμότητας, καθώς το κύμα βίας, κυρίως στην Κωνσταντινούπολη, παραμένει ιδιαίτερα έκρυθμο.

Τα μέτρα ασφαλείας μάλιστα, στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ανατολίας, που κατοικείται κατά πλειοψηφία από Κούρδους, και το οποίο από το 1984, αποτελεί τον πυρήνα της εξέγερσης του ΠΕΚΑΚΑ, έχουν ενισχυθεί σήμερα σημαντικά.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Αστυνομία, συνέλαβε εκατόν δέκα άτομα επειδή συμμετείχαν σε απαγορευμένες διαδηλώσεις, λόγω της σημερινής εορτής του Νεβρόζ, ενώ για τον ίδιο λόγο, συνελήφθησαν στην Αγκυρα, άλλα τριαντα-πέντε άτομα.

Στην Τουρκική συνοικία Γκαζιαντέπ, εξάλλου, εβδομήντα πέντε άτομα συνελήφθησαν, όταν άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν.


Οι μόνιμοι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ συνήλθαν το πρωί, στις Βρυξέλλες, για να μελετήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο Κοσσυφοπέδιο, έπειτα από την αποχώρηση των δυτικών παρατηρητών του ΟΑΣΕ, αλλά και την έντονη κινητικότητα που επιδείχνει τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο Γιουγκοσλαβικός στρατός.

Οι μάχες μεταξύ Σέρβων και Αλβανόφωνων, στην Ντρένιτσα, στο κέντρο της ταραγμένης επαρχίας, συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα ενώ το πρωί, Σερβικές δυνάμεις, άνοιξαν πυρ εναντίον χωριών του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου.

Ο επικεφαλής του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, Ουίλιαμ Γουώλκερ, δήλωσε πάντως ότι, ακόμη και τώρα, είναι συγκρατημένα αισιόδοξος και πιστεύει πως, η κυβέρνηση της Γιουγκοσλαβίας, θα αποφασίσει να προχωρήσει στην υπογραφή της ειρηνευτικής συμφωνίας.

Υπεραμύνθηκε, ωστόσο, των Νατοϊκών αεροπορικών επιδρομών, λέγοντας πως πιθανόν αυτές να είναι αναγκαίες, αφού η βία στην περιοχή έχει αυξηθεί ιδιαίτερα, μετά την αποχώρηση των επαληθευτών του ΟΑΣΕ.


Η διαφωτιστική εκστρατεία στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας, από μέλη του ΠΑΚ και συγγενείς αγνοουμένων, ήταν και σήμερα αφιερωμένη στον αγωνιστή της ελευθερίας Θεόφιλο Γεωργιάδη.

Την εκστρατεία, ενίσχυσαν η κοινότητα Κυπερούντας, καθώς και το ογδοηκοστό δεύτερο σύστημα προσκόπων Αγίων Ομολογητών.

Χαιρετίζοντας τους παρευρισκομένους, ο Πρόεδρος του ΠΑΚ, Αρης Χ"Παναγιώτου, τόνισε πως κανείς, δεν έχει το δικαίωμα να παραχωρήσει με την υπογραγή του, την Κερύνεια ή οποιοδήποτε άλλο μέρος της πατρίδας μας στον Τούρκο κατακτητή.

Κάλεσε δε όλους του Ελληνες σε αντίσταση και αγώνα, ενάντια στα τεκταινόμενα σχέδια των ξένων, σε βάρος της Κύπρου.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα μερικώς συννεφιασμένος και αναμένεται να πέσουν και πάλι βροχές σε μερικές περιοχές και ίσως να σημειωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα τραπούν σε δυτικούς μέτριους 3-4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη και η θερμοκρασία θα πέσει στους έξι βαθμούς στο εσωτερικό, στους εννέα στα παράλια και στον ένα βαθμό στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα νέο επεισόδιο της σειράς "Η Απίθανη Σούζαν" και την περιπετειώδη σειρά "Πενσακόλα".

Στις έξι και τριάντα, θα μεταδοθεί ένα νέο επεισόδιο της κωμικής σειράς "Η Μεγάλη των Μπάτσων Σχολή".

Ακολουθεί, στις επτά και είκοσι-πέντε ένα νέο επεισόδιο της σειράς του ΛΟΓΟΥ, "Ανήσυχα Χρόνια".

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Sunday, 21 March 1999 - 16:27:10 UTC