Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-03-23

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Κυρίες και κύριοι χαίρετε.

Η Αστυνομία στη Λεμεσό, στρέφει τις έρευνές της στον εντοπισμό του αυτοκινήτου των δραστών, που φαίνεται να ακολουθούσε το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του θύματος της νέας στυγερής δολοφονίας, του Προϊσταμένου της Υπηρεσίας Θήρας Σάββα Σάββα, 51 ετών.

Ο Σάββα, βρήκε τραγικό θάνατο γύρω στις επτά και είκοσι το πρωί, από ισχυρή έκρηξη βόμβας, που σημειώθηκε στο αυτοκίνητο του, το οποίο βρισκόταν εν κινήσει, στην Λεωφόρο Μακαρίου του Τρίτου.

Να συνδεθούμε με το στούντιο του ΛΟΓΟΥ στη Λεμεσό και τον Πάμπο Μιτίδη για περισσότερες λεπτομέρειες.

ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΝΔΕΣΗ


Να δούμε όμως κυρίες και κύριοι τί δήλωνε το ίδιο το θύμα πρίν από αρκετό καιρό για τις απειλές που δεχόταν τόσο ο ίδιος όσο και οι υφιστάμενοι του, αρκετοί από τους οποίους έπεσαν και θύματα εγκληματικών ενεργειών.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

ΔΗΛΩΣΗ ΣΑΒΑ


Ο Υπουργος Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Νίκος Κόσης εξέφρασε συγκλονισμό, αγανάκτηση και αποτροπιασμό για το νέο έγκλημα, τονίζοντας ότι, η αστυνομία είναι αποφασισμένη να βρεί τους δράστες.

Επεσήμανε ακόμη το γεγονός, ότι η έκρηξη, έγινε σε πολυσύχναστο δρόμο και υπήρχε σοβαρός κίνδυνος να υπάρξουν περισσότερα θύματα.

Ο κύριος Κόσης επιβεβαίωσε ακόμη, ότι οι έρευνες, επικεντρώνονται γύρω από κύκλους που έχουν σχέση με το λαθροκυνήγι.


Το συγκλονισμό του για την αποτρόπαια δολοφονία του Σάββα Σάββα, εξέφρασε και ο πολιτικός προιστάμενος του Ταμείου Θήρας, Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου.

Δήλωσε όμως κατηγορηματικά, ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πατάξει αμείλικτα την παρανομία, και δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με δολοφόνους και εκβιαστές.

Η αντιπολίτευση απο την πλευρά της, εξαπέλυσε δρυμεία επίθεση κατά παντός υπευθύνου.

Το ΑΚΕΛ, επισήμανε ότι η κατάσταση με το οργανωμένο έγκλημα, έχει πλέον ξεφύγει πλήρως απο τον έλεγχο, και οι αρμόδιοι φαίνονται και πάλι αδύναμοι να την αντιμετωπίσουν.

Η ΕΔΕΚ κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της, να εγκαταλείψει τις μεγαλόστομες διακηρύξεις και να προχωρήσει σε συγκεκριμένα μέτρα.


Νέο πυραυλικό σύστημα θα αγοράσει η Κύπρος, διαβεβαίωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης, τονίζοντας παράλληλα, ότι το λογικό χρονικό διάστημα, που έδωσε με επιστολή του στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, για να μην προχωρήσει σε εξοπλισμούς, έχει παρέλθει.

Σε συνέντευξη τύπου, που έδωσε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος Κληρίδης, ανέφερε επιπλέον οτι το θέμα μη έλευσης των πυραύλων Ες-300, το έθεσε πρώτος ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδος Θεόδωρος Πάγκαλος.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"

(ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΚΦΩΝΗΤΗΣ)

Οσον αφορά το Κυπριακό, ο Πρόεδρος Κληρίδης ανέφερε οτι οι ΗΠΑ, έχουν ετοιμάσει διάφορα σενάρια για λύση του Κυπριακού, χωρίς όμως να ενημερώσουν προς το παρόν την Κυπριακή Κυβέρνηση.


Επιστολή προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Σημίτη, απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης.

Οπως ανέφερε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, η επιστολή που αναφέρεται στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, είναι εμπιστευτικής φύσεως και το περιεχόμενο της σοβαρό.

Για το λόγο αυτό, όπως διευκρίνησε ο κύριος Κασουλίδης το περιεχόμενο της δεν είναι ανακοινώσιμο.


Χωρίς ουσία, χαρακτήρισαν τη ψεσινή συνέντευξη τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Νίκος Κατσουρίδης, ανέφερε ότι όλοι οι πυλώνες της πολιτικής του Προέδρου Κληρίδη, έχουν καταρρεύσει, προσθέτοντας ότι φάνηκε από τη διάσκεψη, η πλήρης έλλειψη στρατηγικής στο κυπριακό.

Το νέο στοιχείο που προέκυψε ψες, είπε ο κύριος Κατσουρίδης, είναι η επίσημη διαφωνία Αθηνών και Λευκωσίας, γύρω από το θέμα των πυραύλων ΕΣ- 300.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, εκανε απο την πλευρά του, λόγο για σημαντικές παραλείψεις, με αποτέλεσμα να επικρατεί σύγχυση, γύρω απο τα διάφορα σεναρια για το Κυπριακό.

Δήλωσε άγνοια για τους νέους εξοπλισμούς και ζήτησε εκ νέου επαναδιατύπωση της φιλοσοφίας του δογματος.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Βάσος Λυσσαρίδης, ανέφερε ότι, δεν έμεινε ικανοποιημένος από τις δηλώσεις του Προέδρου, σημειώνοντας ότι, δεν δόθηκαν ικανοποιητικές απαντήσεις για το θέμα της αμερικανικής πρωτοβουλίας.

Αναφερόμενος από την άλλη στην εξαγγελία από τον Πρόεδρο Κληρίδη, αγοράς νέων πυραυλικών συστημάτων, ανέφερε ότι τα παθήματα δεν μας έγιναν μαθήματα.


Την χθεσινοβραδυνή διάσκεψη του προέδρου της δημοκρατίας, σχολίασε και ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος.

Στην αναφορά του προέδρου Κληρίδη για την μορφή λύσης του Κυπριακού και την προσπάθεια που καταβάλλεται για διασφάλιση του δικαιώματος των προσφύγων για επιστροφή, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αντέταξε πως με αποδοχή της διζωνικής ομοσπονδίας, οι πρόσφυγες τελικά δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Επεσήμανε επίσης, ότι η αποδοχή διζωνικής ομοσπονδίας, θα μετατρέψει τους ελληνοκύπριους σε μειονότητα στην Κύπρο.


Τη πλήρη ενεργοποίηση της ιστοσελίδας στο Ιντερνετ, σχετικά με την πορεία των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, ανακοίνωσε σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο Γιώργος Βασιλείου.

Ο επικεφαλής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, είχε στο Λονδίνο επαφές με τους τουρκοκυπρίους, οπου τους ενημέρωσε για τη σημασία της ιστοσελίδας.

Ο κύριος Βασιλείου, επισήμανε πως δημιουργείται πλέον μια γεφυρα επικοινωνίας με τους τουρκοκυπρίους, κάτι που ικανοποίησε και τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής ένωσης.


Σε εικοσιτετράωρη αποχή απο τα μαθήματα τους, κατήλθαν οι φοιτητές της νοσηλευτικής σχολής, διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία όπως ισχυρίζονται, που επέδειξε ο υπουργός υγείας, στην επίλυση των προβλημάτων τους.

Απο την πλευρά του, ο υπουργός υγείας Χρήστος Σολωμής χαρακτήρισε ως ακατανόητη και απαράδεκτη την ενέργεια των φοιτητών, αφού όπως ισχυρίστηκε τα περισσότερα απο τα αιτήματα τους έχουν επιλυθεί.


Κρίσιμες στιγμές διέρχεται η Βαλκανική, καθώς ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ πραγματοποιεί ύστατες διαβουλεύσεις με τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, γιά αποφυγή Νατοϊκών αεροπορικών βομβαρδισμών.

Οι πολύωρες συνομιλίες Χόλμπρουκ-Μιλόσεβιτς διακόπηκαν το μεσημέρι, χωρίς να διευκρινιστεί αν έχουν τερματιστεί ή θα επαναληφθούν αύριο, ενώ ο Χόλμπρουκ παρουσιάστηκε απαισιόδοξος γιά την έκβαση της ειρηνευτικής του προσπάθειας.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 6 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 9 στα παράλια και στους 2 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα

επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν ένα επεισόδιο της κυπριακής σειράς ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και στις έξι και τριάντα-πέντε οι νέες περιπέτειες του ΑΛΑΣ με τον Γκουστάβο Μπερμούντεζ.

Στις επτά και τριάντα-πέντε μην χάσετε την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 23 March 1999 - 18:27:11 UTC