Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-07

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Σοβαρό κίνδυνο διέτρεξε το πρωί ο γεωργός Γεώργιος Ππεκρής, πρόσφυγας από την Βατυλή, 48 ετών, όταν στην περιοχή του πεδίου βολής Καλού Χωριού στη Λάρνακα, εξερράγη κάτω από την θεριστική μηχανή που οδηγούσε, εκπαιδευτικό βλήμα.

Αλλα πέντε βλήματα, εξερράγησαν από την φωτιά που ακολούθησε.

Προκλήθηκαν ευτυχώς μόνο υλικές ζημιές.


Σε νέα εν ψυχρώ σφαγή αμάχων προχώρησε σήμερα το ΝΑΤΟ, βομβαρδίζοντας αυτή την φορά νοσοκομείο στην πόλη Νις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι νεκροί και οι τραυματίες ανέρχονται σε δεκάδες.


Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, θα πρέπει να αποδεχθεί το σχέδιο των Οκτώ, αλλιώς η Συμμαχία, θα αναγκαστεί να του το επιβάλει, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Χαβιέ Σολάνα.

Σε συνέντευξη του, σε ραδιοσταθμό της Καταλωνίας, ο Σολάνα ανέφερε ότι, η διεθνής δύναμη που θα σταλεί στο Κοσσυφοπέδιο, θα πρέπει να είναι παρόμοια με εκείνη της Βοσνίας.

Από την Μόσχα, ο Ρώσος Υπουργός Εξωτερικών Ιγκόρ Ιβάνωφ, δήλωσε πως παρά την πρόοδο που έχει επιτευχθεί με την χθεσινή κοινή δήλωση των Οκτώ, στην Βόννη, η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο παραμένει κρισιμη.

Ο Ιβάνωφ, τόνισε πως θα πρέπει πρώτα το ΝΑΤΟ, να σταματήσει τους βομβαρδισμούς, για να υπάρξει ειρήνη στην περιοχή.

Η Μόσχα, αναμένεται να αναλάβει νέα διπλωματική πρωτοβουλία, εντός των ημερών, καθώς ο Βίκτορ Τσερνομίρτιν θα πραγματοποιήσει και τρίτη επίσκεψη στην Ευρώπη καθώς και στο Βελιγράδι.

Το Κοσσυφοπέδιο, θα αποτελέσει και το βασικό θέμα, συνάντησης που θα έχουν σήμερα στην Ουάσινγκτων, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Κόφι Ανάν, με την Αμερικανίδα Υπουργό Εξωτερικών Μαντλήν Ωλμπράιτ.

Πάντως σύμφωνα με ανακοίνωση του Διεθνούς Οργανισμού, η Γιουγκοσλαβία αποδέχθηκε την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο Κοσσυφοπέδιο και άλλες περιοχές της χώρας.

Η Γιουγκοσλαβία, δεν έθεσε κανένα όρο για την αποστολή.


Την έντονη αντίδραση του Προέδρου Κληρίδη, προκάλεσε το χθεσινό ψήφισμα της Βουλής, με το οποίο εκφράζεται η αντίθεση του Σώματος, στην απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμόσει το εμπάργκο πετρελαίου σε βάρος της Γκιουγκοσλαβίας.

Σε γραπτή δήλωσή του, την οποία ανέγνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης, ο Πρόεδρος Κληρίδης, τονίζει ότι θα ασκούσε το δικαίωμα του βέτο, εάν η Βουλή, προχωρούσε ακόμη ένα βήμα για να στηρίξει το ψήφισμά της.


Η λύση στην Γιουγκοσλαβική κρίση

δεν μπορεί να δοθεί με στρατιωτικά μέσα, επανέλαβε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος.

Ο Κώστας Σημίτης σχολίασε την χθεσινή συμφωνία των Οκτώ πλουσιοτέρων χωρών του κόσμου, τονίζοντας ότι η Ελλάδα, θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την επίτευξη διπλωματικής λύσης στο πρόβλημα.


Αλλο ένα δυστύχημα συνέβη σήμερα έξω από δημοτικό σχολείο, αυτή τη φορά, στο Δάλι.

Γύρω στις 12.20 το μεσημέρι, αυτοκίνητο παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά, τον εξάχρονο Πέτρο Χριστοδούλου, ενώ προσπαθούσε να διασταυρώσει το δρόμο.

Ο μικρός είχε σχολάσει και πήγαινε στο σπίτι του.

Κάτοικος της περιοχής παρέλαβε τον μικρό Πέτρο και τον μετέφερε εσπευσμένα στο Μακάρειο Νοσοκομείο και από εκεί μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.


Η κυβέρνηση αξιολογεί με τη δέουσα προσοχή, τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στη φιλοκουρδική εφημερίδα "Οζκιούρ Πολίτικα", σχετικά με ισχυρισμό Κόυρδου, ότι ήταν αυτόπτης μάρτυρας στην ταφή 775 Ελληνοκυπρίων, στην περιοχή των Αδάνων, κατά την περίοδο της εισβολής.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δήλωσε ότι τα αρμόδια όργανα του κράτους έχουν αναλάβει τη διερεύνηση αυτών των πληροφοριών.

Εξάλλου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Συγγενών Αγνοουμένων, Νίκος Θεοδοσίου, δήλωσε στο "ΛΟΓΟ" ότι αυτές οι πληροφορίες θα πρέπει πρώτα να διερευνώνται και ύστερα να βλέπουν το φως της δημοσιότητας.


Στην Κρήτη, μετέβησαν σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Δημήτριος Δήμου.

Οι κύριοι Χρυσοστομής και Δήμου, θα επιθεωρήσουν το αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα Ες-300.

Επίσης, όπως δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας κατά την άφιξή του στα Χανιά, θα συζητήσουν με τους Κυπρίους αξιωματικούς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.


Το αξιόλογο έργο του Ερυθρού Σταυρού, τόσο σε καιρό πολέμου, αλλά και σε περίοδο ειρήνης εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Μιλώντας σε εκδήλωση αιμοδοσίας, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ερυθρού Σταυρού, ο Γλαύκος Κληρίδης επεσήμανε την συμβολή της οργάνωσης στην Κύπρο, κατά την περίοδο 1963-64, όπως και κατά την Τουρκική εισβολή.

Σημείωσε, παράλληλα, την σημαντική προσφορά της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη λειτουργία αναρρωτηρίου στα Πολεμίδια, για τα παιδιά με μυϊκή δυστροφία.

Από την πλευρά της, η Προέδρος του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού, Στέλλα Σουλιώτη, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και κάλεσε όλους να βοηθήσουν στον έρανο, από πόρτα σε πόρτα που πραγματοποιείται από τις 7 μέχρι τις 17 Μαϊου.


Ενοχο έκρινε το Κακουργιοδικείο, τον Γιώργο Ιωσηφίδη Ππαίλα, 43 ετών, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για κατασκοπεία σε βάρος της Εθνικής Φρουράς.

Η ποινή του Ππαίλα, θα επιβληθεί στις είκοσι του μήνα και σύμφωνα με τον νόμο, η ποινή που προβλέπεται για τέτοιο αδίκημα, είναι φυλάκιση μέχρι και δέκα χρόνια.

Ο Ππαίλας ισχυρίζεται, πάντως, πως είναι αθώος και εξερχόμενος του δικαστηρίου, δήλωσε πως θα προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, για οποιαδήποτε ποινή του επιβληθεί.


Νεα έκρηξη βόμβα σημειώθηκε χθες βράδυ στη Λεμεσό.

Αγνωστοι τοποθέτησαν στο μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου, του Αντρέα Σωτηρίου, πολιτικού μηχανικού, αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό υψηλής ισχύος, Το όχημα ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του Σωτηρίου.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές στο αυτοκίνητο, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε καλώδια της ΑΤΗΚ.


Στην αγωνίστρια Μάνα της Κύπρου και στους Ηρωες του Απελευθερωτικού μας αγώνα '55-'59, Καραολή και Δημητρίου, που απαγχονίστηκαν από τους Αγγλους αποικιοκράτες στις 10 Μαίου 1956, είναι αυτό το Σαββατοκυρίακο, αφιερωμένη η διαφωτιστική εκστρατεία του Παγκύπριου Αντικατοχικού Κινήματος, στο Οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας.

Αύριο Σάββατο στο Οδόφραγμα, μαζί με μέλη του ΠΑΚ, συγγενείς αγνοουμένων και μέλη των Σωματείων Αδούλωτη Κερύνεια και Ελεύθερη Μόρφου, θα βρίσκονται: μαθητές του Παγκύπριου Γυμνασίου οι οποίοι θα συνοδεύονται από καθηγητές, το Α' Δημοτικό Σχολείο Δρομολαξιάς και το Β' Δημοτικό Σχολείο Γερίου, μαζί με τους δασκάλους και τους γονείς τους.

Στο Οδόφραγμα, θα πραγματοποιηθεί και αντικατοχικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή, την διαφωτιστική εκστρατεία θα ενισχύσουν: Οργανωμένα Σύνολα της Λακατάμειας, το Δημοτικό Σχολείο Λινόπετρας που θα συνοδεύεται από τον Σύνδεσμο Γονέων και δασκάλους, η Γυναικεία Οργάνωση του Δημοκρατικού Κόμματος ΓΟΔΗΚ, ο Αντιαναιμικός Σύνδεσμος Λεμεσού, ως επίσης και το Ολυμπιακό Ωδείο Κύπρου, το οποίο, θα παρουσιάσει και αντικατοχικό καλλιτεχνικό πρόγραμμα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς, 3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και στις προσήνεμες περιοχές μέχρι ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 13 βαθμούς στο εσωτερικό και στα δυτικά παράλια, στους 15 στα νότια παράλια και στους 9 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, ένα ακόμα επεισόδιο της κυπριακής σειράς Η ΑΥΛΑΤΖΙΑ και στην συνέχεια το ευχάριστο τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ.

Ακολουθούν, η κυπριακή σειρά ΤΟ ΣΗΡΙΑΛ και ένα νέο επεισόδιο της ελληνικής κωμικής σειράς ΡΟΖΑΛΙΑ.

Στις επτά και τριάντα, μην χάσετε, την εύθυμη κυπριακή παραγωγή του Λόγου, ΚΑΘΕ ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ ΤΟΥ και στην συνέχεια την ελληνική κωμική σειρά Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΟΥ.

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Friday, 7 May 1999 - 15:27:11 UTC