Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-05-08

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Οι σειρήνες ήχησαν και πάλι στο Βελιγράδι, γύρω στις 2 και 20 το απόγευμα, προειδοποιώντας γιά τον κίνδυνο νέων Νατοικών επιδρομών.

Τα ξημερώματα, είχαμε τον βομβαρδισμό της Κινεζικής πρεσβείας στο Βελιγράδι, γεγονός που προκάλεσε τις έντονότατες αντιδράσεις του Πεκίνου αλλά και την απολογία της συμμαχίας.


Με αυστηρό τρόπο απέρριψε το ψήφισμα της βουλής, κατά της απόφασης της κυβέρνησης για το εμπάρκο εναντίον της Γιουγκοσλαβίας ο υπουργός εξωτερικών.

Ο Ιωάννης Κασουλίδης έκανε λόγο για κινδύνους στην ενταξιακή μας πορεία.


Με στραμμένο το βλέμμα στα Βαλκάνια και την οικονομία έγινε στη Λευκωσία ημερίδα με θέμα Κύπρος - Ελλάδα: Μπροστά στο νέο οικονομικό κόσμο της Ευρώπης και του εικοστού πρώτου αιώνα.

Η Υφυπουργος Ανάπτυξης της Ελλάδας, Αννας Διαμαντοπούλου, ανέλυσε το θέμα της επιχειρηματικής συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου, όπως και τις εξελίξεις στα Βαλκάνια.

Εξάλλου, ο πρόεδρος του ομίλου Αλφα Τράπεζας Κύπρου, Ιωάννης Κωστόπουλος στην ομιλία του κάλεσε την κυπριακή κυβέρνηση να τολμήσει να απελευθερώσει τα επιτόκια και το συνάλλαγμα γιατί θα είναι ο τελικός κερδισμένος.

Τέλος, ο υπουργός εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, αναφέρθηκε στην Ευρωπαική πορεία της Κύπρου, η οποία όπως είπε συνεπάγεται και οικονομικό κόστος το οποίο ανέρχεται στα 500 εκατομμύρια λίρες.


Με το χαρτοφύλακα γεμάτο επέστρεψε από την απο την Βόνη ο Βάσος Λυσσαρίδης.

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ μετέφερε στον Γερμανό καγκελλάριο Γκέχαρτ Σρέντερ, προσωπικό μήνυμα του Προεδρου Κληρίδη, σχετικά με την ενταξιακή μας πορεία.


Το αντιπυραυλικό σύστημα S300 δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί στην Κρήτη γιατί θα πρέπει να γίνει η ουσιαστική παραλαβή του, δηλαδή η ποσοτική και ποιοτική από τους Ρώσους τεχνικούς και τα δικά μας στελέχη" δήλωσε ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα.

Ο κ. Χρυσοστομής είπε επίσης ότι "θα πρέπει να ετοιμαστεί και ο χώρος ανάπτυξης τους, επομένως το σύστημα ορθά τηρείται ακόμα σφραγισμένο μέχρι την ουσιαστική παραλαβή".

Εξάλλου ο κ. Χρυσοστομής, ανέφερε ότι την ερχόμενη βδομάδα προτίθεται να ζητήσει από το Υπουργικό Συμβούλιο αύξηση του επιδόματος των μελών της Εθνικής Φρουράς που βρίσκονται στην Κρήτη, ώστε να απαμβλυνθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά την εκεί παραμονή τους.


Συνελήφθησαν χθές και οδηγήθηκαν σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου 3 άτομα ως ύποπτοι για διάρρηξη κατοικίας και κλοπή 2 αυτοκινήτων.

Πρόκειται για τους Δημήτρη Ιωαννίδη, Αγγελική Βουνού και Χρήστο Λεωνίδου.

Η κατηγορούσα αρχή δικαιολογωντας το αιτημά της για έκδοση διατάγματος κράτησης, σημείωσε ότι από τις έρευνες βρέθηκαν διάφορα τεκτήρια στα σπίτια των υπόπτων ενώ απαιτούνται και άλλες ερευνες για να ολοκληρωθεί ο φάκελλος της υπόθεσης.

Το Δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα της Αστυνομίας και επέβαλε 8ημερη προσωποκράτηση και στους τρείς για διευκόλυνση των ανακρίσεων.


Στην Αγωνίστρια Μάνα της Κύπρου και στην μνήμη των ηρώων μας Καραολή και Δημητρίου είναι αφιερωμένες οι Αντικατοχικές Εκδηλώσεις αυτού του Σαββατοκύριακου που οργανώνει στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας το ΠΑΚ.

Στην σημερινή εκδήλωση βρίσκονταν οι μαθητές του Παγκύπριου Γυμνασίου, αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσοκόμων, Γυναίκες του Συνδέσμου Αγωνιστών Πόλης και Επαρχίας Λεμεσού, η Πρωτοπορεία, μαθητές των δημοτικών σχολείων Δρομολαξιάς και Β' Γερίου και Γυναίκες του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ο ρόλος και το καθήκον της νεολαίας τονίσθηκε απο όλους τους ομιλητές ενώ απο το πρόγραμμα της εκδήλωσης δεν έλλειψε το καλλιτεχνικό μέρος.


Υπέκυψε στα τραύματα του ο Σάββας Σαββίδης, 53 ετών από τη Λάρνακα, ιδιοκτήτης του εργοστασίου Σαβόι, ενώ ο εικοσιεπτάχρονος γιός του νοσηλεύεται με σοβαρά εγκαύματα στο Νοσοκομείο Λάρνακας.

Πατέρας και γιός είχαν υποστεί σοβαρά εγκαύματα από έκρηξη και πυρκαγιά που είχε σημειωθεί στο εργοστάσιό τους την περασμένη Τετάρτη.


Η κηδεία του γνωστού επιχειρηματία, Στέλιου Χρίστου Ιωάννου, που πέθανε σήμερα το πρωί, θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα, στις 4 το απόγευμα από τον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας στην Παλλουριώτισσα.

Ο Στέλιος Ιωάννου, ο οποίος νοσηλευόταν από χθες στο νοσοκομείο ξεψύχησε στο χειρουργείο όπου εισήχθη γύρω στις 6 το πρωί για αντιμετώπιση επιπλοκών που παρουσιάστηκαν ύστερα από χθεσινή επέμβαση στην οποία είχε υποβληθεί για αποκατάσταση αορτής λόγω ανευρύσματος.


Με δωρεάν φαγοπότι που περιλάμβανε λουκουμάδες, μπύρες και καλιτεχνικές εκδηλώσεις στους πεζόδρομους Λήδρας και Ονασαγόρου, γίορτασαν την μερα της μητέρας, δεκάδες Λευκωσιάτες.

Το Φεστιβάλ Ενότητας όπως ονομάστηκε, οργανώθηκε απο το CYPRUS COLLEGE και τους Καταστηματάρχες της Πρωτευουσας, οι οποίοι πρόσφεραν τα προϊόντα τους σε χαμηλότερες τιμές.


Διεξάγεται στις 7.30 στο Τσίρειο στάδειο ο μεγάλος τελικός του κυπέλλου Κύπρου μεταξύ των ομαδων ΑΠΟΕΛ και ΑΝΟΡΘΩΣΗΣ.

Κατά τη διάρκεια του αναλυτικού δελτίου ειδήσεων του ΛΟΓΟΥ στις 8.30 θα μπορείτε να ενημερώνεστε σ' απευθεία σύνδεση με το γήπεδο για τα διαδραματιζόμενα στο αγώνα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά πιθανόν να πέσουν μερικές μεμωνομένες βροχές.

Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς ασθενείς, 2-3 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και στα νότια παράλια, στους 14 βαθμούς στα δυτικά παράλια και στους 9 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, την ελληνική σειρά ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ και την ελληνική ταινία ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΑ με τους Χρήστο Νέγκα και Αννα Ιασωνίδου. Στην συνέχεια παρακολουθήστε την ξένη ταινία ΤΡΕΛΛΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΚΗ

Νεώτερες ειδήσεις, στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 8 May 1999 - 14:27:10 UTC