Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-07-12

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε κυρίες και κύριοι.

Βολές κατά συγκεκριμένων κύκλων, που πρόσκεινται σε κάποιον Ιεράρχη της εκκλησίας της Κύπρου, εξαπέλυσε ο Μητροπολίτης Πάφου Χρυσόστομος, υποστηρίζοντας ότι τροχιοδρομούν φήμες και άλλες ενέργειες σχετικά με την διαδοχή του Αρχιεπισκόπου, που δεν ενδείκνυνται μέσα στα εκκλησιαστικά πλαίσια.

Ακόμη, ο Πανιερώτατος ανέφερε ότι σκοπός τους είναι να εμπλέξουν και τον ίδιο, σε μια διαμάχη με τον Αρχιεπίσκοπο, για να εξυπηρετηθούν τα δικά τους συμφέροντα.

Ο Μητροπολίτης Πάφου, τόνισε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για τον Αρχιεπισκοπικό θρόνο και χαρακτήρισε ανέντιμη την οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται τώρα για διαδοχή του Μακαριωτάτου, ο οποίος βρίσκεται εν ζωή.

Σ' ότι αφορά κάποιες φήμες που θέλουν την απομάκρυνση του ιδίου από τον Μητροπολιτικό θρόνο, ο Μητροπολίτης Πάφου είπε ότι δεν θα το καταφέρουν γιατί τον θέλει ο λαός της Πάφου.


Καμίνι ήταν και σήμερα η Λευκωσία, καθώς ο υδράργυρος ξεπέρασε στην πρωτεύουσα τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η θερμοκρασία που είναι τέσσερις βαθμούς ψηλότερη απο την κανονική, θα παρουσιάσει μείωση δυο εως τριών βαθμών, απο την ερχόμενη Τετάρτη.

Οι αυξημένες για την εποχή θερμοκρασίες, οφείλονται στις χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια και στις καθοδικές κινήσεις στα ανώτερα της στρώματα, με αποτέλεσμα να θερμαίνεται ακόμη περισσότερο ο αέρας.

Σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία, το φαινόμενο αυτό παρατηρείται στην περιοχή μας κάθε χρόνο τέτοια εποχή.

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση των εκτάκτων περιστατικών στις Πρώτες βοήθειες ως αποτέλεσμα του καυσωνα.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες βρίσκονται εδω και μερικά εικοσιτετράωρα σε πλήρη ετοιμότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Χιλιάδες Κύπριοι προσέτρεξαν και σήμερα στις πισίνες, για να δροσιστούν, ενω κάποιοι είχαν την ευχέρεια να επισκεφθούν θαλάσσιες και ορεινές περιοχές.


Αρχισε η διαδικασία της αναγνώρισης οστών με τη μέθοδο ΝΤΙ ΕΝ ΕΙ, από το Ιστιτούτο Γενετικής και Νευρολογίας, με πέντε οστά ατόμων που ήταν θαμμένα στο στρατιωτικό Κοιμητήριο Λακατάμειας.

Αυτό αποκάλυψε στο "ΛΟΓΟ", ο Ανώτερος Μοριακός Γενετιστής Μάριος Καριόλου, σημειώνοντας ότι τα οστά

έφθασαν στο Ινστιτούτο, από την περασμένη Παρασκευή.

Τα αποτελέσματα των επιστημονικών μελετών αναμένεται, σύμφωνα με τον κύριο Καριόλου, να ανακοινωθούν το συντομότερο δυνατόν, ενώ όπως μας διευκρίνησε, το Ινστιτούτο θα εμπλακεί εκτός από τις περιπτώσεις των αγνοουμένων, και στις περιπτώσεις των πεσόντων.

Ο κύριος Καριόλου απήυθυνε έκκληση σε όσους συγγενείς, έρχεται σε τηλεφωνική επαφή το Ινστιτούτο, να ανταποκρίνονται άμεσα, για καλύτερη και συντομότερη διεκπεραίωση του έργου της αναγνώρισης.

Εν τω μεταξύ, έχει ολοκληρωθεί το ουσιαστικό έργο της εκταφής λειψάνων στο στρατιωτικό κοιμητήριο Λακατάμειας και στο κοιμητήριο Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.


Η κυπριακή κυβέρνηση, δεν έχει πληροφορίες για προβοκατόρικές ενέργειες της τουρκικής πλευράς, στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπροσωπος.

Επιπλέον, ο Κώστας Σερέζης, έκανε λόγο για πάγια τακτική του Ντενκτάς, οταν κλήθηκε να σχολιάσει τις απειλές του Ντενκτάς για νέα Δερύνεια, στην περίπτωση που οι ελληνοκύπριοι περάσουν τη πράσινη γραμμή στο πλαίσιο των αντικατοχικών εκδηλώσεων.

Εξάλλου, η κυβέρνηση δια του εκπροσώπου της επανέλαβε, ότι με τον όρο όλα στο τραπέζι των συνομιλιών για το κυπριακό, εννοεί όλες οι πτυχές του προβλήματος και όχι όλους τους τρόπους λύσης.


Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ ισχυρίστηκε ότι "δεν υπάρχει πλέον Κυπριακό πρόβλημα" μετά τη δημιουργία του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο.

"Πριν την τουρκική επέμβαση το 1974, υπήρχε ένας συνεχής πόλεμος στην Κύπρο, ισχυρίστηκε ο Ετζεβίτ.


Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον οι βομβιστικές επιθέσεις σε Τουρκικές πόλεις.

Αυτή τη φορά, οι δράστες κτύπησαν στο κεντρικό και νοτιο-ανατολικό μέρος της χώρας.


Μέχρι το τέλος Ιουλίου το Υπουργείο Εργασίας θα αποφασίσει σε ποιούς κλάδους θα εφαρμοστεί το μορατόριουμ αδειών για αλλοδαπούς εργάτες.

Η πρόταση του αρμόδιου Υπουργού συζητήθηκε το μεσημέρι στην εξ υπουργών επιτροπή, η οποία έλαβε υπόψη της, όπως δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, και το πρόβλημα της ανεργίας για Κυπρίους εργαζομένους.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εργασίας δήλωσε σχετικά, ότι στη συζήτηση διαπιστώθηκε πως ορισμένοι τομείς, όπως ο γεωργικός, θα πρέπει να τύχουν εξαίρεσης της αναστολής έκδοσης νέων αδειών.

Η εξ υπουργών επιτροπή συζήτησε επίσης και το θέμα των Ποντίων που βρίσκονται στην Κύπρο και αποφάσισε τη συγκρότηση επιτροπής από εκπροσώπους τεσσάρων υπουργείων η οποία θα υποβάλει μέχρι τον Σεπτέμβριο στοιχεία που αφορούν τον αριθμό, τον χώρο παραμονής, την υπηκοότητα και την ιδιότητα με την οποία βρίσκονται οι Πόντιοι στην Κύπρο.

Η ίδια επιτροπή, λαμβάνοντας υπόψη εισηγήσεις του Γραφείου Ευημερίας, αποφάσισε τον διορισμό κοινωνικών λειτουργών σε περιοχές που διαμένουν Πόντιοι για αντιμετώπιση των προβλημάτων τους, αλλά και κρουσμάτων αντικοινωνικής συμπεριφοράς.


Νέα ποσότητα ναρκωτικών, βρήκε χθες βράδυ η Αστυνομία στην επαρχία Λάρνακας, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό και άλλων ποσοτήτων του λευκού θανάτου, ενώ δεν αποκλείονται και νέες συλλήψεις.

Τα ναρκωτικά, που αποτελούνταν από άσπρη σκόνη κοκαϊνης, 7 γραμμάρια ξηρής φυτικής ύλης ριτίνης κάνναβις και 41 χάπια "Εκσταση" εντοπίστηκαν στην οικία του 29χρονου οικοδόμου Πέτρου Βάσου Χήρα, στο Μενεού, ύστερα από έφοδο ανδρών της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών με ανιχνευτικούς σκύλους.

Ο Χήρας, τελεί ήδη υπό οκταήμερη κράτηση μαζί με τον Μιχάλη Προδρόμου, 32 χρόνων από τη Μέσα Γειτονιά Λεμεσού σχετικά με υποθέσεις κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια.

Και οι δυο, είχαν συλληφθεί το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, αφού καταδιώχθηκαν από άνδρες της ΥΔΙΝ Λάρνακας στους δρόμους του εμπορικού κέντρου της πόλης.


H αρτιότερη λειτουργία και αξιοποίηση της θεραπευτικής κοινότητας Αγία Σκέπη, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης στο υπουργείο υγείας.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν οι κρατικές υπηρεσίες ψυχικής υγείας, εκπρόσωποι της θεραπευτικής κοινότητας Αγία Σκέπη και του ιδρύματος Κενθέα.

Οπως δήλωσε ο Υπουργός υγείας Χρίστος Σολωμής, οι εμπλεκόμενοι κρατικοί και ιδιωτικοί φορείς, αποφάσισαν την μεταξύ τους συνεργασία για την καταπολέμηση των ναρκωτικών στον τόπο μας.


Σκηνές πολέμου, εκτιλύχθηκαν χθες βράδυ στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και διαδηλωτών.

Αφορμή των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας από μέλη της Κομμουνιστικής Νεολαίας και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ελλάδος, η έλευση Νατοϊκών στρατευμάτων από το έδαφος της Θεσσαλονίκης.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με αραιή ομίχλη, ή ομίχλη στις παράλιες κυρίως περιοχές.

Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 2 ως 3 μποφόρ και η θάλασσα ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα νότια παράλια, στους 22 στα δυτικά παράλια και στους 20 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά το τηλεπαιγνίδι, ΤΟ ΡΙΣΚΟ και στην συνέχεια την περιπετειώδη αστυνομική σειρά, ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ.

Ακολουθούν, το ελληνικό τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, το τηλεμαγκαζίνο Ε, ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ, με τη Ρούλα Κορομηλά και η ελληνική κωμική σειρά ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 13 July 1999 - 16:27:13 UTC