Browse through our Interesting Nodes on the Environment Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-07-13

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Χαίρετε, κυρίες και κύριοι.

Απρόβλεπτη εξέλιξη σημειώθηκε το πρωί στη δίκη για το φόνο του Χαμπή Αεροπόρου, που διαπράχθηκε στις δεκαέξι Δεκεμβρίου, 1997.

Ενας εκ των πέντε κατηγορουμένων, ο Προκόπης Προκοπίου, παραδέχθηκε ενοχή για τη διάπραξη του εγκλήματος, καταθέτοντας ότι, ο ίδιος διέπραξε τον φόνο, μαζί με δύο άλλα πρόσωπα, τα οποία δεν είναι κατηγορούμενα.

Ο Προκοπίου κατέθεσε, επίσης, ότι οι αστυνομικοί Χρίστος Συμιανός και Σάββας Ιωάννου, γνωστός ως Κινέζος, που κατηγορούνται για την ίδια υπόθεση, δεν έχουν καμία σχέση με την δολοφονία του Αεροπόρου. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο δικηγόρος του Προκοπίου, Νίκος Καλλής, αποσύρθηκε, ενώ η δίκη αναβλήθηκε για αύριο.


Το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών απέρριψε κάθε συσχετισμό των προσπαθειών επίλυσης του Κυπριακού με την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας.

Παράλληλα, ο Ραούφ Ντενκτάς, προετοιμάζοντας το έδαφος για τα όσα θα αναφέρει στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση, επανέλαβε τις προκλητικές απαιτήσεις του για αναγνώριση του ψευδοκράτους.

Πάντως, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κώστας Σερέζης, κληθείς να σχολιάσει τον ισχυρισμό Ετζεβίτ, ότι το Κυπριακό λύθηκε το 1974, δήλωσε πως οι μεσαιωνικές απόψεις της Τουρκίας, δεν συνάδουν με το διεθνές δίκαιο.

Ταυτόχρονα, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση, να προβληματισθεί ιδιαίτερα κατά πόσο θα εντάξει στους κόλπους της, μία τέτοια χώρα.

Εξάλλου, ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, χαιρέτισε τη νέα πρόταση που υπέβαλε η Ελλάδα, για την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας.


Η ανοικοδόμηση των Βαλκανίων, το Κυπριακό καθώς και οι Ελληνοτουρκικές σχέσεις, περιλαμβάνονται στην ατζέντα των συνομιλιών του Υπουργού Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών Ουίλιαμ Κόεν, με την Ελληνική πολιτική ηγεσία.

Ο Αμερικανός αξιωματούχος, έφθασε νωρίς το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της διήμερης περιοδείας στη βόρεια και νοτιο-ανατολική Ευρώπη και αργότερα σήμερα, αναμένεται να συναντηθεί με τον Ελληνα ομόλογό του Ακη Τσοχατζόπουλο.

Αύριο ο κύριος Κόεν, θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος, Κώστα Σημίτη.

Μεθαύριο Πέμπτη, ο Υπουργός Αμύνης των Ηνωμένων Πολιτειών, θα συναντηθεί στην Αγκυρα, με τον Τούρκο Πρωθυπουργό Μπουλέντ Ετζεβίτ.


Θλιβερή χαρακτήρισε την κατάσταση με τη διαρροή και δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών για την άμυνα του τόπου, ο Υπουργός Αμυνας Γιαννάκης Χρυσοστομής.

Ο κύριος Χρυσοστομής προέβη στις δηλώσεις, στο περιθώριο επίσκεψης του στο Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, στη Λεμεσό, όπου παρακολούθησε την κατάταξη της νέας σειράς οπλιτών.

Ο κύριος Χρυσοστομής επισκέφθηκε, επίσης, το ΚΕΝ Λάρνακας όπου παρακολούθησε την κατάταξη νεοσυλλέκτων.


Στέγασαν τον ίδιο και την οικογένεια του, τον ταίζουν και τον ποτίζουν και αυτός, απειλώντας και υβρίζοντας, τους επιτέθηκε με δαγκωματιές και πέντε μαχαίρια.

Πρωταγωνιστής του ασυνήθιστου επεισοδίου ο τριαντα-εξάχρονος Λιβάνιος Φαρχάτ Ελμάσ-ρι, λαθρομετανάστης, ο οποίος είχε φθάσει με την οικογένεια του, τον περασμένο Απρίλιο στη Λεμεσό, και που τώρα φιλοξενείται στην Κοφίνου.


Ναυτική τραγωδία συνέβη ενωρίς το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου.

Τουριστικό σκάφος που πραγματοποιούσε ημερήσιες κρουαζιέρες στα νησιά του Ιονίου, το "Ιάσων", με περίπου 25 επιβάτες, προσέκρουσε σε ύφαλο ή παλιό ναυάγιο στην περιοχή του Αγίου Ανδρέα, στο Σχοινάρι Ζακύνθου, και βυθίστηκε.

Οπως έγινε γνωστό, περισυνελέγησαν 11 άτομα και ένας νεκρός.


Yπομονή μέχρις αύριο, συνιστούν οι αρμόδιοι, αφού η θερμοκρασία θα πάρει την κατιούσα και ο καύσωνας θα αρχίσει να υποχωρεί.

Ωστόσο, ο υδράργυρος εκτοξεύτηκε και σήμερα στους σαράντα βαθμούς, ενώ το κέντρο της Λευκωσίας, ήταν και σήμερα καμίνι.

Η θερμοκρασία, που είναι τέσσερις βαθμούς υψηλότερη από την κανονική, θα παρουσιάσει μείωση, δύο έως τριών βαθμών από αύριο, ενώ η ουσιαστική πτώση θα αρχίσει από την Πέμπτη.

Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση των εκτάκτων περιστατικών στις Πρώτες Βοήθειες, συνεπεία του καύσωνα.


Πρωτοφανής τραγωδία συνέβη στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Επτά άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, βρέθηκαν δολοφονημένα στο σπίτι τους.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, τα έξι θύματα του αποτρόπαιου εγκλήματος, πυροβόλησε μέχρι θανάτου, νωρίς το πρωί ο πατριός των δύο παιδιών, ο οποίος στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

Ο μόνος επιζών, ήταν ένα εντεκάχρονο αγόρι πού τραυματίστηκε και ακολούθως κρύφτηκε στην ντουλάπα γιά να γλυτώσει.

Το κίνητρο των δολοφονιών παραμένει άγνωστο.

Γείτονας άκουσε πυροβολισμούς από το σπίτι, αλλά νόμισε ότι ήταν πυροτεχνήματα και δεν έδωσε σημασία.


Απρόβλεπτες διαστάσεις προσλαμβάνουν οι φοιτητικές διαδηλώσεις στο Ιράν, αφού χιλιάδες άνθρωποι, συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις γιά έκτη συνεχόμενη ημέρα.

Οι Ιρανικές δυνάμεις ασφαλείας επενέβησαν με δακρυγόνα αέρια και ρόπαλα γιά να διαλύσουν τους φοιτητές, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον 50 άτομα, μεταξύ των οποίων και 20 γυναίκες.


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Νίκος Αναστασιάδης και ο Πρέσβης του Ισραήλ Σεμί Τζούρ, εξέφρασαν την ελπίδα ότι η ενεργοποίηση της ειρηνευτικής διαδικασίας στη Μέση Ανατολή, θα επηρεάσει θετικά και τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού.

Σε πρωϊνή συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη και του Σεμί Τζούρ, ο πρέσβης του Ισραήλ, ενημέρωσε τον Πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, για τις πρωτοβουλίες της νέας υπό τον Εχούντ Μπάρακ κυβέρνησης, όσον αφορά την αναθέρμανση του Αραβο-ισραηλινού διαλόγου.


Η ταλαιπωρία που υφίστανται οι πολίτες όσον αφορά την εξυπηρέτηση τους από ορισμένες κρατικές υπηρεσίες όπως το Κτηματολόγιο, επισημαίνεται στην ετήσια έκθεση της Επιτρόπου Διοικήσεως.

Η έκθεση, η οποία αφορά την άσκηση των δραστηριοτήτων του γραφείου της Επιτρόπου Διοικήσεως, για το 1998, υπό τον προηγούμενο Επίτροπο, δόθηκε το πρωί, από την ίδια την Επίτροπο, Ηλιάνα Νικολάου, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς και στον Πρόεδρο της Βουλής.

Οπως δήλωσε η κυρία Νικολάου, στην έκθεση επισημαίνεται, ακόμη, η αυξητική τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια, στα παράπονα των πολιτών που υποβάλλονται στην Επίτροπο Διοικήσεως.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Εσωτερικών Χριστόδουλος Χριστοδούλου, δήλωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να διεκπεραιωθούν οι καθυστερημένες υποθέσεις στο Κτηματολόγιο, ενώ οι νέες να ολοκληρώνονται σε λογικό χρονικό διάστημα.


Οι εικοσι-πέντε έφηβοι που εκπροσώπησαν την Κύπρο στον ετήσιο Ελληνικό θεσμό της Βουλής των Εφήβων, ήταν οι σημερινοί τιμώμενοι προσκεκλημένοι του Κυπριακού κοινοβουλίου.

Ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού και ο Υπουργός Παιδείας Ουράνιος Ιωαννίδης, αφού συνεχάρησαν τους μαθητές για την ουσιαστική συμβολή τους, στις φετινές εργασίες της Βουλής των Εφήβων, απένειμαν στους έφηβους τιμητικά διπλώματα.


Μέχρι το τέλος του 2002, ο τομέας των τηλεπικοινωνιών θα φιλελευθεροποιηθεί πλήρως, ενώ γίνονται προσπάθειες, ώστε οι αλλαγές στην Αρχή Τηλεπικοινωνιών, να γίνουν το συντομότερο δυνατό.

Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ, Μιχαλάκης Ζιβανάρης, παρουσιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα της Αρχής, για το 1998.

Ο Πρόεδρος της ΑΤΗΚ επισήμανε, ακόμη, την άνοδο που παρουσιάζει ο τομέας της κινητής τηλεφωνίας στον τόπο μας, με αποτέλεσμα σήμερα ένας στους πέντε κατοίκους, να διαθέτει κινητό τηλέφωνο.

Εξέφρασε όμως, την αντίθεσή του, σε πιθανή αύξηση των τελών της εν λόγω τηλεφωνίας.

Για την χρονιά που μας πέρασε, η ΑΤΗΚ, παρουσίασε πλεόνασμα, μετά την φορολογία, ύψους 39 εκατομμυρίων λιρών.


Διϋπουργική επιτροπή, μελετά το θέμα της άρνησης των τεσσάρων μεγάλων οινοβιομηχανιών, να παραλαμβάνουν λευκά σταφύλια.

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Κώστας Θεμιστοκλέους, δήλωσε ότι σύντομα θα ληφθούν αποφάσεις επί του θέματος.

Ο κύριος Θεμιστοκλέους, μιλούσε στην Πάφο, ύστερα από διήμερη περιοδεία κατά την οποία, συζήτησε με αρμόδιους παράγοντες προβλήματα που αντιμετωπίζει η επαρχία.

Εξάλλου, ο κύριος Θεμιστοκλέους χαρακτήρισε αβάσιμες τις αντιδράσεις για την κατασκευή μονάδας αφαλάτωσης στην περιοχή Ζακακίου, και είπε ότι περιβαλλοντικές και άλλες μελέτες κατέδειξαν ότι, ούτε ο θαλάσσιος, ούτε ο χερσαίος χώρος της περιοχής, θα επηρεασθούν.


Πυρκαγιά εξερράγη στις πέντε το πρωί, κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, έξω από παραλιακό ξενοδοχείο, στη Λεωφόρο Χλώρακας, στην Πάφο.

Το αυτοκίνητο είχε ενοικιάσει Βρετανός τουρίστας ο οποίος ανέφερε στην Αστυνομία, ότι το είχε σταθμεύσει χθες βράδυ έξω από άλλο ξενοδοχείο, στην ίδια λεωφόρο, όπου διαμένει.

Το αυτοκίνητο καταστράφηκε ολοσχερώς.

Το ΤΑΕ Πάφου διερευνά τα αίτια της πυρκαγιάς.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά, το τηλεπαιγνίδι ΤΟ ΡΙΣΚΟ και στην συνέχεια, την περιπετειώδη αστυνομική σειρά ΥΠΑΣΤΥΝΟΜΟΣ ΡΕΞ.

Ακολουθούν, το ελληνικό τηλεπαιγνίδι Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, το τηλεμαγκαζίνο "Ε ΝΑΙ, ΛΟΙΠΟΝ", με τη Ρούλα Κορομηλά και η ελληνική κωμική σειρά ΤΟ ΡΕΤΙΡΕ.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος.

Σε αρκετές, κυρίως νότιες και ανατολικές παράλιες περιοχές, αναμένεται να εμφανισθεί ομίχλη και χαμηλή συννεφιά.

Οι άνεμοι θα είναι κυρίως βόρειοι ασθενείς, 3 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 24 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 22 βαθμούς στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 13 July 1999 - 16:27:27 UTC