Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-08-09

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Καλησπέρα κυρίες και κύριοι.

Νέα πολιτική αναταραχή στη Ρωσία και νέος εφνιδιασμός του Μπορίς Γέλτσιν.

Απομάκρυνε από την θέση του, τον πρωθυπουργό Σεργκέι Στεπάσιν και κήρυξε ως ημερομηνία των εκλογών της Κάτω Βουλής, την δεκάτη-εννάτη Δεκεμβρίου.

Είναι η τέταρτη φορά που ο Ρώσσος πρόεδρος απομακρύνει από την θέση του πρωθυπουργό που ο ίδιος έχει διορίσει.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Αρχισαν στο Κάιρο οι έρευνες για τον πρεσβευτή της Κύπρου στην Αιγυπτιακή πρωτεύουσα, από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Ανδρέας Πιρίσιης και το λειτουργό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Κωστάκης Παλάτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες στον φάκελλο που έχει δωθεί στην ελεγκτική υπηρεσία σημειώνεται ότι ο πρέσβης, Χαράλαμπος Καψός εκτός από τα, 372 κιβώτια κρασιού, είχε εισαγάγει ατελώς και εισήγαγε και μεγάλες ποσότητες Ουίσκι και τσιγάρων.

Στο μεταξύ η κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει εκ-φράσει με έντονο αλλά ανεπίσημο τρόπο, την δυσφορία και την αγανάκτηση της για τις δραστηριότητες του πρεσβευτή της δημοκρατίας στο Κάιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακόμη και εάν το πόρισμα των ερευνών τον βρει αθώο, ο κύριος Καψός δεν πρόκειται να επιστρέψει στην θέση του στο Κάιρο, αλλά ούτε και θα τοποθετηθεί σε άλλη πρεσβεία της δημοκρατίας.


Συνέχεια στην αντιπαράθεση τους έδωσαν σήμερα τα κόμματα, γύρω απο το πολυσυζητημένο θέμα των μετοχών.

Σημαντικές αποφάσεις για το ολο ζήτημα, αναμένεται να ληφθούν κατα την σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων, που θα συγκαλέσει ο Πρόεδρος της Βουλής Σπύρος Κυπριανού, το ταχύτερο δυνατό και πριν απο την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας του Σώματος, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Σε γραπτή δήλωση του, ο κ.Κυπριανού θεωρεί πως η συνέχιση της δημόσιας συζήτησης του θέματος της αγοράς μετοχών του τουριστικού οργανισμού Λούης απο κόμματα, δεν εξυπηρετεί κανένα χρήσιμο σκοπό.

Με νεα ανακοίνωση του πάντως το Σ.Κ ΕΔΕΚ, υποστηρίζει οτι η αγορά των μετοχών του Οργανισμού Λούης απο τον ΔΗΣΥ και το ΔΗΚΟ, έγινε με τρόπο ασυμβίβαστο με την πολιτική ηθική και την δεοντολογία.

Τονίζει πάντως οτι ουδέποτε ισχυρίστηκε πως τα δυο κόμματα παρανόμησαν αποδεχόμενα τις μετοχές.


Την Τετάρτη το πρωϊ και όχι, την Πέμπτη θα γίνει τελικά η εγχείρηση μεταμόσχευσης νεφρού, στον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια.

Σήμερα, ολοκληρώνονται οι εξετάσεις τόσο του ιδίου, όσο και της αδελφής του Δέσποινας, η οποία είναι η δότρια του νεφρού.

Εντός της ημέρας αναμένεται επίσης να πραγματοποιηθει σύσκεψη των θεράποντων ιατρών που παρακολουθούν τον κύριο Χριστόφια, με στόχο την ολοκλήρωση της προεγχειρητικής διαδικασίας.

Τόσο ο κύριος Χριστόφιας, όσο και η αδελφή του Δέσποινα, θα εισαχθούν στο Νοσοκομείο St Mary's του Λονδίνου αύριο το απόγευμα, εκτός αν το ιατροσυμβούλιο αποφασίσει διαφορετικά.


Σε οδικό δυστύχημα που συνέβει χθες βράδυ στο δρόμο Παραλιμνίου Πρωταρά βρήκε τραγικό θάνατο ο Γεώργιος Πάντζας 24 ετών από την Ελλάδα.

Ο Βαγγέλης Ευαγγελίδης έχει όλες τις λεπτομέρειες.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Σε πλήρη κινητιποιήση βρίσκονται οι αρχές ασφαλείας στο μι-κτό χωριό Πύλα,

ύστερα απο καταγγελία εθνοφύλακα ότι χθές το βράδυ άγνωστοι του έκλεψαν το στρατιωτικό του τυφέκιο.

Συγκεκριμένα ο εθνο- φλυλακας, Παύλος Χαραλάμπους, απο την Πύλα κατάγγειλε στην αστυνομία ότι χθές βράδυ άγνωστοι αφού διέρρηξαν το σπίτι του, έκλεψαν απο το ερμάρι του υπνοδωματίου, το στρατιωτικό του, τυφέκιο, μία ξιφολόγχη τυφεκίου και 2 γεμιστήρες, όπου στην μία υπήρχαν 6 με 8 σφαίρες.

Οι αρχές ασφαλείας εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα, όπως η κλοπή να έγινε και απο του-ρκο-κύπριους που διαμένουν στην Πύλα.


Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, περιμένουν με ανυπομονησία να παρακολουθήσουν το σπάνιο αλλά και εντυπωσιακό αστρικό φαινόμενο της έκκλειψης ηλίου την "Εκκλειψη της χιλιετίας" όπως αποκαλείται.

Αναμένεται ότι θα την παρακολουθήσουν περισσότεροι άνθρωποι απο οποιαδήποτε άλλη φορά στην ιστορία του πλανήτη, καθώς η διαδρομή που θα ακολουθήσει η σκιά της σελήνης, θα είναι πάνω από την πιο πυκνοκατοικημένη, περιοχή της γης.

Στην Κύπρο η έκκλειψη, θα είναι μερική, και θα καλυφθεί ο ήλιος κατά 87%.

Θα ξεκινήσει στις 1 και 8 πρώτα λεπτά το μεσημέρι, όπου και θα πραγματοποιηθεί η πρώτη επαφή του δίσκου της σελήνης με το δίσκο του ηλίου.

Στη συνέχεια η Σελήνη θα ακολουθήσει την ίδια κίνηση και θα εξέλθει απο το δίσκο του ηλίου αποκαλύπτοντας συνεχώς και μεγαλύτερο μέρος του.

Στις 3.59 οι δυο δίσκοι θα αποχωριστούν και θα λήξει το όλο φαινόμενο, το οποίο να σημειωθεί ότι είναι πολύ επικύνδυνο για τα μάτια.


Φοιτητής του τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κύπρου, είναι ο πρώτος στον κατάλογο επιτυχόντων δοκίμων αξιωματικών και υπαξιωματικών.

Το πρωί παραδόθηκε στα χέρια της ηγεσίας του ΓΕΕΦ ο κατάλογος με τους επιτυχόντες.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Πυρετωδώς, εργάζονται οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά και όσο το δυνατό λιγότερα, προβλήματα.

Οπως δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός, ήδη έχει καλυφθεί το ογδόντα και πλέον τοις εκατόν των αναγκών σε βιβλία και γραφική ύλη, το οποίο ήδη έχει κατανεμηθεί στα σχολεία, ενώ με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν αναμένεται πρόβλημα στον τομέα αυτό.

Οσον αφορά τις μεταθέσεις και τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, ο Ουράνιος Ιωαννίδης δήλωσε ότι η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, διαβεβαιώνει για πλήρη στελέχωση των σχολείων πριν ακόμη, απο την έναρξη.

Σχετικά με τα παροικιακά σχολεία στο Λονδίνο, ο Υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι η αναδόμηση που είχε αποφασιστεί προγραμματίζεται να εφαρμοστεί από τη μεθεπόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την εκεί εκπαιδευτική οργάνωση και την ΠΟΕΔ.

Ο κύριος Ιωαννίδης προέβη σε δηλώσεις κατά την επίσκεψή του στις αποθήκες του Υπουργείου Παιδείας για να ενημερωθεί τόσο για τα προβλήματα του τμήματος, όσο και για την παραλαβή των βιβλίων.


Το στερνό αντίο σε μια από τις τελευταίες αυθεντικές λαικές τραγουδίστριες, την Ρίτα Σακελλαρίου, λέμε αυτή τη στιγμή συγγενείς, φίλοι και θαυμαστές της.

Η κηδεία της μεγάλης τραγουδίστριας τελείται αυτήν την ώρα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τον καύσωνα που επικρατεί στην Ελλάδα λαμβάνουν οι αρμόδιες αρχές, καθώς ο υδράργυρος κειμένεται γύρω στους 42 βαθμούς Κελσίου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος.

Οι άνεμοι θα καταστούν σταδιακά βορειοδυτικοί ασθενείς δύο ως τριών Μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, στους 23 στα παράλια και στους 20, στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά το τηλεπαιγνίδι "Το Ρίσκο" και την περιπετειώδη αστυνομική σειρά "Υπαστυνόμος Ρέξ". Θα ακολουθήσουν το Ελληνικό τηλεπαιγνίδι "Ε ναι, λοιπόν" με την Ρούλα Κορομηλά και η Ελληνική κωμική σειρά "Το Ρετιρέ".

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Monday, 9 August 1999 - 16:27:20 UTC