Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-08-10

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Κυρίες και κύριοι χαίρεται.

Ο πόλεμος της νύκτας πλανάται και πάλι πάνω από τη Λεμεσό και ο εντοπισμός εκρηκτικού μηχανισμού μεγάλης ισχύος χθες το βράδυ, έθεσε σε συναγερμό την Αστυνομία.

Ο Πάμπος Μιτίδης έχει όλες τις πληροφορίες.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ούτε μία μετοχή της Λούης Κρούζ Λάϊνς δεν προσφέρθηκε δωρεάν ή υπό χαριστικούς ή προνομιακούς όρους, από την εταιρεία, είτε σε κόμμα είτε σε πολιτικό ή άλλο πρόσωπο.

Στη κατηγορηματική αυτή δήλωση προέβη η εταιρεία, με γραπτή ανακοίνωσή της, με αφορμή, την έκταση που προσέλαβε η συζήτηση γύρω από τη διάθεση των μετοχών της.

Η παραχώρηση των μετοχών της, σημειώνεται, έγινε σύμφωνα με τη νόμιμη και πάγια τακτική.

Αναφέρεται επίσης ότι η εταιρεία περιόρισε την ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές και στο προσωπικό και τους τουριστικούς πράκτορες, και δεν είχε λόγο να επιδιώξει την εξασφάλιση ενδιαφέροντος από κόμματα ή πολιτικά πρόσωπα.


Στην Ελλάδα, σε σημαντικό αιμοδότη του τακτικού προϋπολογισμού αναδεικνύεται το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο, ενδεικτικά χαρακτηρίστηκε χρυσοτόκος όρνιθα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών, το δημόσιο εισέπραξε φέτος από τη φορολόγηση των συναλλαγών στη Σοφοκλέους εξήντα επτά δισεκατομμύρια δραχμές, με συντελεστή μηδέν κόμμα τρία τοις εκατό.

Εκτιμάται, ότι το ένα τέταρτο του πλεονάσματος που εμφάνισε ο τακτικός προϋπολογισμός, κατά τους επτά μήνες του '99, οφείλεται στη φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Στην Κύπρο, η ΕΔΕΚ, καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να επανεξετάσει την πρότασή της για φορολόγηση των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο.

Σε ανακοίνωσή της, η ΕΔΕΚ επισημαίνει ότι δεδομένης της φορολόγησης του κερδαινόμενου εισοδήματος από άλλες πηγές, είναι ορθό και δίκαιο, να περιληφθεί και το εισόδημα από αγοραπωλησίες μετοχών.

Στην πρότασή της η ΕΔΕΚ, εισηγείται να εισαχθεί τέτοιος φορολογικός συντελεστής ο οποίος να μην αποθαρρύνει τις χρηματιστηριακές επενδύσεις.


 Νέο κύμα καύσωνα αναμένεται να επηρεάσεις τις προσεχείς ημέρες τον τόπο μας με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 40 βαθμούς.

Ιδιαίτερα καυτές προβλέπονται οι προσεχείς πέντε ημέρες, με επίκεντρο την Παρασκευή και το Σάββατο, οπότε ο υδράργυρος θα εκτοξευθεί στα ύψη ξεπερνώντας τους σαράντα βαθμούς.

Σήμερα ο υδράργυρος, σε μερικές περιοχές έφθασε τους τριάντα εννέα βαθμούς ενώ το ίδιο θα ισχύσει και αύριο.

Οι θερμοκρασίες αυτές, χαρακτηρίζονται από την μετερεωλογική υπηρεσία, 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες από την κανονική.


Στα ύψη βρίσκεται ήδη το θερμόμετρο στην Ελλάδα, και ο υδράργυρος, άγγιξε τους 42 βαθμούς κελσίου.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ενας αλεξιπτωτιστής σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης άσκησης της μονάδας υποβρυχίων καταστροφών στην Πάχη Μεγάρων στην Ελλάδα.

Οι αλεξιπτωτιστές πραγματοποιούσαν προγραμματισμένα άλματα συντήρησης αλεξιπτώτου στατικού ιμάντα.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Ασκήσεις στο Καλό Χωριό Λάρνακας, διεξήγαγαν το πρωί στρατιώτες των Βρετανικών Βάσεων.

Οι στρατιωτικές ασκήσεις διεξάγονται, στο πεδίο Βολής Καλού Χωριού, έπειτα από συμφωνία που μονο-γραφήθηκε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ της Κυπριακής και της Βρετανικής κυβέρνησης.

Ο Βαγγέλης Ευαγγελίδης έχει όλες τις πληροφορίες.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Αισιόδοξα τα μηνύματα που έρχονται από το Λονδίνο αναφορικά με τη μεταμόσχευση νεφρού στην οποία θα υποβληθεί αύριο το πρωί ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Δημήτρης Χριστόφιας.

Τόσο οι προσωπικοί του γιατροί, όσο και οι γιατροί του νοσοκομείου Σαιντ Μαίρυς, εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι η επέμβαση θα είναι επιτυχής.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος εισήχθη λίγο μετά το μεσημέρι, στο νοσοκομείο, δήλωσε πως αν και δεν συνηθίζει να είναι υπεραισιόδοξος, ο ίδιος αισθάνεται ως άνθρωπος που θα αναγεννηθεί.

Μαζί με τον κύριο Χριστόφια εισήχθη στο νοσοκομείο και η αδελφή του Δέσποινα, η οποία, ως γνωστό, είναι η δότρια του μοσχεύματος.


Φημολογία χαρακτήρισε ο Ραούφ Ντενκτάς τις πληροφορίες για Aμερικανικό σχέδιο λύσης του Κυπριακού, όπως αυτό δημοσιεύθηκε στην Αθηναϊκή εφημερίδα "Επενδυτής".

Σύμφωνα με τον Τουρκοκυπριακό τύπο, ο εγκάθετος της Αγκυρας ανέφερε πως στόχος αυτής της φημολογίας, είναι η βολιδοσκόπηση της δικής του πλευράς.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως σχέδιο λύσης του Κυπριακού μπορούν να συντάξουν οι δύο πλευρές στην Κύπρο και να το θέσουν στη συνέχεια, ενώπιον του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών.

Επιπλέον, ο Ντενκτάς, ανέφερε πως δεν έχει διαβιβασθεί, ούτε πρόκειται να διαβιβασθεί στη Τουρκοκυπριακή πλευρά Αμερικανικό σχέδιο, επαναλαμβάνοντας παράλληλα τον προκλητικό ισχυρισμό του, ότι μοναδική λύση στην Κύπρο, είναι η συνομοσπονδία.


Οσοι απο σας βρίσκεστε ακόμη στο σπίτι και σκέφτεστε να ξεφύγετε για λίγο, λόγω διακοπών, καλύτερα είναι, προτού κλείσετε την πόρτα, να βεβαιωθείτε πρώτα ότι διπλο-κλειδώσατε και ότι λάβατε όλα τα δυνατά μέτρα ασφαλείας.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, σημειώθηκαν δεκάδες μικροκλοπές και διαρρήξεις οικειών και καταστημάτων.

Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα, η αξία των κλαπέντων ξεπέρασαν τις χίλιες λίρες.

Η πρώτη ληστεία που έγινε στο κατάστημα μεταλλικών επίπλων EL GREGO στη Λευκωσία, οι διαρρήκτες σήκωσαν από τις αποθήκες του καταστήματος, είδη επίπλων συνολικής αξίας οκτώ χιλιάδων, εξακοσίων τριαντα-πέντε, λιρών.

Η δεύτερη ληστεία, έγινε στην οικεία της Παναγιώτας Χατζηδαμιανού στο Καϊμακλί, ενώ αυτή απουσίαζε για διακοπές.

Ο διαρρήκτης ξάφρισε χρυσαφικά συνολικής αξίας ενάμισι περίπου χιλιάδων λιρών.


Αξιόλογο έργο επιτελεί το Νοσοκομείο Πάφου, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Χρίστος Σολωμής, ο οποίος παρέστη σήμερα, σε τελετή παράδοσης ιατρικού εξοπλισμού, αξίας σαράντα χιλιάδων λιρών, σε Μονάδες του Νοσοκομείου, που προήλθε από δωρεές της Μητρόπολης Πάφου και άλλων φορέων.

Σε δηλώσεις του, μετά την τελετή, ο κύριος Σολωμής ερωτηθείς για το θέμα της λειτουργίας αποσυμπιεστή στο Νοσοκομείο Πάφου , ανέφερε ότι ο αποσυμπιεστής, ήδη βρίσκεται στο Νοσοκομείο της πόλης και πρόσθεσε ότι έχει εγκριθεί δαπάνη 10 χιλιάδων λιρών για τη δημιουργία των αναγκαίων έργων υποδομής.


Η Ινδία κατέρριψε ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος του Πακιστάν.

Το Πακιστάν απο την πλευρά του ανακοίνωσε ότι καταρρίφθηκε αεροπλάνο του κοντά στα σύνορα με την Ινδία και σκοτώθηκαν 16 άτομα.

Το καλοκαίρι αυτό η Ινδία και το Πακιστάν ήλθαν πολύ κοντά στον τέταρτο μεταξύ τους πόλεμο απο το 1947, όταν η κυβέρνηση του Νέου Δελχί κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ για αποστολή στρατευμάτων στο βόρειο Κασμίρ.


Φρενίτιδα κατέλαβε τον κόσμο, εν αναμονή της αυριανής έκλειψης του ήλιου, της τελευταίας του αιώνα.

Κάποιοι σέφ επινόησαν και ολόκληρο μενού για τη μέρα, και το σπεσιαλιτέ είναι πέστροφα εκλειψάτη.

"ΤΑΙΝΙΑ ΜΕ ΗΧΟ"


Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, αλλά σε μερικές περιοχές θα σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί ασθενείς, δύο ως τριών Μποφόρ και η θάλασσα μέχρι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 20 βαθμούς στις υψηλότερες ορεινές περιοχές.


Στο σημείο αυτό, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε αμέσως μετά το τηλεπαιγνίδι "Το Ρίσκο" και την περιπετειώδη αστυνομική σειρά "Υπαστυνόμος Ρέξ".

Θα ακολουθήσουν το Ελληνικό Τηλεπαιγνίδι "Η Αγορά του Αιώνα" με την Μαίρη Μηλιαρέση, το Τηλεμαγκαζίνο "Ε ναι, λοιπόν" με την Ρούλα Κορομηλά και η Ελληνική κωμική σειρά "Το Ρετιρέ".

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο, στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Tuesday, 10 August 1999 - 15:27:17 UTC