Browse through our Interesting Nodes of Organizations in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Logos News from Cyprus, 99-09-04

Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: LogosNet at <http://www.logos.cy.net>


Τριάντα πέντε μαρμάρινους τάφους στο κοιμητήριο του χωριού Πελέντρι, κατέστρεψαν άγνωστοι, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Το μέρος, επισκέφθηκαν αξιωματικοί και μέλη της δύναμης, ενώ το γεγονός κατήγγειλε ο κοινοτάρχης του χωριού Ανδρέας Πογιατζής.

Το ύψος των ζημιών δεν έχει υπολογιστεί ακόμη.

Ο Αστυνομικός Σταθμός Λάνιας, διερευνά την υπόθεση.


Τον κυκλικό κόμβο του νέου λιμανιού και δρόμους των Βάσεων, απέκοψαν γύρω στο μεσημέρι, για περίπου είκοσι λεπτά οι κάτοικοι του Ζακακίου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Οι Ζακακιώτες, προέβησαν στην ενέργεια αυτή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία μονάδας αφαλάτωσης, στη περιοχή του Λέιντις Μάιλ.

Ενωρίτερα, αντιπροσωπεία των Ζακακιωτών, συγκεντρώθηκε έξω από τα γραφεία της πολιτικής διοίκησης των Βρεττανικών Βάσεων και συναντήθηκε με τον πολιτικό διοικητή των Βάσεων Αντρέα Αγγελίδη, όπου και του επέδωσαν ψήφισμα, με το οποίο καλούν τις αρχές των Βάσεων, να μην συγκατατεθούν στις απαλλοτριώσεις.

Ο Διοικητής των Βάσεων, δήλωσε ότι οι Βάσεις, βρέθηκαν μπλεγμένες σε μια κατάσταση, με την οποία δεν συμφωνούν και πρόσθεσε ότι δεν επιθυμούν να χαλάσουν τη καλή γειτονία, με τους Ζακακιώτες.


Διάταγμα πενθήμερης κράτησης εξέδωσε το πρωί το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας εναντίον του Κυριάκου Γεωργίου, εικοσιενός ετών, από την Ξυλοτύμπου, σχετικά με την απόπειρα φόνου του Σάββα Σάββα, χθες την αυγή έξω από το νυκτερινό κέντρο, "Κονσέρτο".

Η αστυνομία, ανέφερε στο δικαστήριο ότι έχει μαρτυρίες που συνδέουν τον ύποπτο με την απόπειρα.

Ο ύποπτος, προέβαλε άλλοθι, το οποίο όμως σύμφωνα με την αστυνομία δεν επιβεβαιώνεται.

Εν τω μεταξύ, η κατάσταση της υγείας του Σάββα Σάββα, παραμένει κρίσιμη.

Σε δηλώσεις του από την Πάφο, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ανέφερε ότι η απόπειρα φόνου του Σάββα Σάββα, εντάσσεται στο οργανωμένο έγκλημα και ότι φαίνεται πως είναι ξεκαθάρισμα λογαριασμών, στο χώρο των φατριών της Λευκωσίας.


Κύκλωμα παράνομης εξαγωγής αφορολόγητων ειδών από το λιμάνι Λεμεσού, εξάθρωσε η αστυνομία Λεμεσού.

Ηδη, συνελήφθηκε διευθυντής καταστήματος αφορολογήτων, ενώ αναμένεται και συλλήψη τελωνιακού.

Πρόκειται για τον Νίκο Χρήστου από την Αγλαντζιά διευθυντή του καταστήματος LEDRA FREE SHOP.

Στο αυτοκίνητο του υπόπτου, βρέθηκαν γυαλιά ηλίου, αρώματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές.


Στον διορισμό του διακεκριμένου νομικού Αλφρεντ Μόουζες στη θέση του Αμερικανού Προεδρικού Απεσταλμένου για το Κυπριακό, προχώρησε ο Μπίλ Κλίντον.

Ο Μόουζες, διετέλεσε πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στη Ρουμανία και διαδέχεται τον Ρίτσιαρντ Χόλμπρουκ ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα μόνιμου αντιπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών στα Ηνωμένα Εθνη.

Εξάλλου, αργά το απόγευμα, φθάνει στη Κύπρο ο νέος ειδικός συντονιστής για το Κυπριακό στο Αμερικανικό Υπουργείο των Εξωτερικών Τόμας Γουένστον.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό διπλωμάτη μεθαύριο Δευτέρα.


Τα εθνικά θέματα ήταν κυρίαρχα στην ομιλία του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, κατά τα εγκαίνια της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης.
Με συντριπτική πλειοψηφία, οι κάτοικοι του Ανατολικού Τιμόρ, τάχθηκαν υπέρ της ανεξαρτησίας τους απο την Ινδονησία.

Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή, ποσοστό 78,5 τοις εκατόν των ψηφοφόρων, τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας, ενώ μόλις το 21 τοις εκατόν, υποστήριξε την αυτονομία υπό Ινδονησιακή κυριαρχία.

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων προέβη ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Κόφι Ανάν, ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Πάντως, η διαδικασία για ανεξαρτησία του Ανατολικού Τιμόρ, δεν πρόκειται να ξεκινήσει πριν τον ερχόμενο Οκτώβριο, οπότε θα συνεδριάσει το Ινδονησιακό κοινοβούλιο.

Εν τω μεταξύ, με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ξέσπασαν βίαια επεισόδια στην περιοχή με πρωταγωνιστές, οπλισμένους υποστηρικτές του Ινδονησιακού καθεστώτος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέλος του προσωπικού των Ηνωμένων Εθνών, τραυματίσθηκε σοβαρά από πυροβολισμό στην κοιλιακή χώρα.


Ολα είναι έτοιμα για την υπογραφή της νέας συμφωνίας μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, που θα δώσει νέα πνοή στην εφαρμογή της συμφωνίας του Ουάι Πλαντέησιον.

Η συμφωνία, που προβλέπει μεταξύ άλλων την απελευθέρωση 350 Παλαιστινίων κρατουμένων και την αποχώρηση των Ισραηλινών στρατευμάτων από το 11 τοις εκατό της Δυτικής Οχθης, θα υπογραφεί απόψε στο Αιγυπτιακό θέρετρο Σάρμ ελ Σέιχ, από τους Γιασέρ Αραφάτ και Εχούντ Μπάρακ.

Οι Παλαιστίνιοι, ανακοίνωσαν μάλιστα, πως θα καθυστερήσουν την ανακήρυξη ανεξάρτητου κράτους τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2000, μετά και την επίτευξη της νέας συμφωνίας.

Στη τελετή υπογραφής της συμφωνίας, θα είναι παρούσα και η Υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Μαντλίν Ωλμπράιτ.


Οι Ισραηλινοί αστυνομικοί που συνοδεύουν την Εθνική ομάδα της χώρας τους για τον αυριανό αγώνα με την Εθνική Κύπρου, θα οπλοφορούν σε κάποιες περιπτώσεις, για λόγους ασφαλείας, επιβεβαίωσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Κόσης.
Η στυγνή δολοφονία του Στέλιου Χάρπα, αλλά και η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους Αττίλες και τους έποικους, θα συζητηθεί στη Βουλή, έπειτα από πρόταση του Σπύρου Κυπριανού.

Εν τω μεταξύ, σε νέες συλλήψεις προέβη το κατοχικό καθεστώς, σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας Χάρπα.


Τις έντονες επιφυλάξεις τους, για τις λύσεις που σερβίρονται από τους ξένους εκφράζουν εκπρόσωποι προσφυγικών σωματείων, καθώς και ο Πρόεδρος του ΠΑΚ Αρης Χ"Παναγιώτου, ο οποίος παράλληλα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.
Η Πάτρα, η πόλη όπου ο Μίκης Θεοδωράκης έγραψε το πρώτο του τραγούδι, τίμησε τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη.
Και να ολοκληρώσουμε το δελτίο μας με την πρόγνωση της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Απόψε ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 μποφόρ και η θάλασσα λίγο ταραγμένη και στα δυτικά παράλια μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και τα δυτικά παράλια, στους 22 στα νότια παράλια και στους 14 στις ψηλότερες ορεινές περιοχές.


Εδώ, κυρίες και κύριοι, ολοκληρώθηκε η απογευματινή σας ενημέρωση.

Παρακολουθήστε τώρα, την Ελληνική ταινία "Ο Μαχαραγιάς", με τους Μανέλη Φραγκίσκο και Ντίνα Τριάντη.

Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε την ταινία "Πόπαϋ", με τον Ρόμπιν Ουϊλιαμς.

Νεώτερες ειδήσεις στο αναλυτικό μας δελτίο στις οκτώ και τριάντα.

Κυρίες και κύριοι, καλό σας απόγευμα.


From the LogosNet Server at http://www.logos.cy.net


Logos News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
logosg2html v2.01 run on Saturday, 4 September 1999 - 15:27:33 UTC